Υγεία & Ομορφιά
Το Νέο Εμβόλιο κατά του Κορωνοϊού από τη Moderna
Επικαιρότητα

Το Νέο Εμβόλιο κατά του Κορωνοϊού από τη Moderna

Η εταιρεία Moderna ετοιμάζεται για την παγκόσμια κυκλοφορία του δυνητικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού, λαμβάνοντας ήδη 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις από κυβερνήσεις που αναμένουν το πιθανώς «σωστικό» φάρμακο, όπως δήλωσε στην έκθεση κερδών του τρίτου τριμήνου. 

Το Νέο Εμβόλιο κατά του Κορωνοϊού από τη Moderna

Η εταιρεία με έδρα το Καίμπριτζ στη Μασαχουσέτη, δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεχείς συνομιλίες με την πρωτοβουλία COVAX, που υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για μια κλιμακωτή πρόταση τιμολόγησης για το πιθανό εμβόλιό της, το οποία αποκαλεί προσωρινά mRNA-1273.

Έχει ήδη συμφωνίες προμήθειας στη Βόρεια Αμερική, τη Μέση Ανατολή και σε άλλες περιοχές του κόσμου.

«Ετοιμάζουμε ενεργά την έναρξη του mRNA-1273 και έχουμε υπογράψει μια σειρά συμφωνιών εφοδιασμού με κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna Stephane Bancel σε δελτίο τύπου.

«Η Moderna έχει δεσμευτεί για τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας δεδομένων και την αυστηρή επιστημονική έρευνα, καθώς συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τους ρυθμιστές για την προώθηση του mRNA-1273», πρόσθεσε.

Η Moderna, πρωτοπόρος στον αγώνα εμβολίων για την COVID-19, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε ολοκληρώσει την εγγραφή για τη δοκιμή 30.000 συμμετεχόντων για το τελευταίο στάδιο.

Από την περασμένη εβδομάδα, περισσότεροι από 25.650 συμμετέχοντες είχαν λάβει τη δεύτερη δόση από το εμβόλιο της εταιρείας κατά της COVID-19.

Η εταιρεία δήλωσε ότι περίπου το 37% των συμμετεχόντων προέρχονταν από διαφορετικές κοινότητες και το 42% είχαν υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσου.

Ακριβώς πάνω από το ήμισυ, το 53% των συμμετεχόντων στη δοκιμή είναι άνδρες και το 47% είναι γυναίκες, σύμφωνα με παρουσίαση της εταιρείας.

Η συντριπτική πλειονότητα των συμμετεχόντων είναι άνω των 25 ετών, με μόνο 5% στην ηλικιακή ομάδα 18 έως 24 ετών.

Το εμβόλιο της Moderna, το οποίο αναπτύσσεται με τη βοήθεια των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, περιέχει γενετικό υλικό που ονομάζεται messenger RNA ή mRNA, το οποίο οι επιστήμονες ελπίζουν ότι προκαλεί το ανοσοποιητικό σύστημα να καταπολεμήσει τον ιό.

Η Moderna δήλωσε ότι το εμβόλιο θα πρέπει να φυλάσσεται σε -4οF (-21oC) και θα μπορεί να διατηρηθεί για έως και έξι μήνες.

Συγκριτικά, το εμβόλιο της Pfizer απαιτεί θερμοκρασία αποθήκευσης -94οF.

Το εμβόλιο της Moderna μπορεί επίσης να ψυχθεί στους 36οF για έως και επτά ημέρες και θα πρέπει να χορηγείται εντός 12 ωρών μετά την απόψυξη.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέο Φάρμακο για την Πρόληψη της Ημικρανίας

yoadmin

Τεστ για την Κλίμακα Εξάπλωσης του Κορωνοϊού

yoadmin

Κολπική Μαρμαρυγή – Συσκευή «Υποκαθιστά» τα Αντιπηκτικά σε Ασθενείς που δεν Μπορούν να τα Πάρουν

Τι Είπε ο Υπουργός Υγείας στη Γενική Συνέλευση του ΠΟΥ

yoadmin

ΠΟΥ – Περισσότερες από 55 Ώρες Εργασίας την Εβδομάδα Αυξάνουν τον Κίνδυνο Θανάτου

Αυξημένα τα Μέτρα Προστασίας στα Σχολεία που Ξεκινούν Σήμερα

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ