Υγεία & Ομορφιά
Το Κ.Ε.Φ.Ι. Ξεκινά το Πρόγραμμα «Μαζί και στο Σπίτι»
Το Κ.Ε.Φ.Ι. Ξεκινά το Πρόγραμμα «Μαζί και στο Σπίτι»
Επικαιρότητα

Το Κ.Ε.Φ.Ι. Ξεκινά το Πρόγραμμα Μαζί και στο Σπίτι

O Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών (Κ.Ε.Φ.Ι.), στο πλαίσιο της συνεχούς υποστήριξης ογκολογικών ασθενών, ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος «Μαζί και στο Σπίτι». Το Κ.Ε.Φ.Ι. Ξεκινά το Πρόγραμμα «Μαζί και στο Σπίτι»Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ογκολογικών ασθενών με την ψυχοκοινωνική υποστήριξή τους στο οικείο περιβάλλον τους.

Η προσφορά των υπηρεσιών γίνεται δωρεάν, σε ασθενείς που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις (βαρύτητα κατάστασης υγείας, οικονομική κατάσταση, τόπος κατοικίας μιας και το πρόγραμμα καλύπτει ασθενείς που κατοικούν εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων).

Το πρόγραμμα υλοποιείται από ομάδα ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών, με την οικονομική υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας Βristol-Myers Squibb.

Οι παροχές του προγράμματος «Μαζί και στο Σπίτι» περιλαμβάνουν:

• Ψυχολογική και κοινωνική στήριξη για την αποδοχή της διάγνωσης και αποφυγή εγκατάλειψης της θεραπευτικής προσπάθειας, την ανάκτηση της αυτοπεποίθησης, τη διαχείριση του άγχους και της κατάθλιψης.

• Υποστήριξη των οικογενειών και των φροντιστών καθώς και ανάδειξη του ρόλου τους.

• Ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματα του ασθενούς και τη διαδικασία διεκδίκησής τους.

Το Μαζί και το ΣΠΙΤΙ απευθύνεται τόσο στους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου όσο και σε ασθενείς που βρίσκονται σε φάση αποθεραπείας.

Οι κοινωνικοί λειτουργοί ενημερώνουν την οικογένεια για τα δικαιώματα του ασθενούς, τις κοινωνικές παροχές και τα επιδόματα, όπως και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν.

Επιπλέον, παρέχονται συνεδρίες με ψυχολόγο κατ’ οίκον, προκειμένου ο ασθενής να αποδεχθεί τη νέα πραγματικότητα, να ανακτήσει τις εσωτερικές του δυνάμεις και την αυτοπεποίθησή του.

Οι ίδιοι αλλά και οι συγγενείς τους μπορούν να ενταχθούν και στις συναντήσεις των ομάδων ψυχολογικής στήριξης που πραγματοποιούνται στους χώρους του συλλόγου.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ.

www.y-o.gr 

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φλερτ Mετά την Καραντίνα

Evi Makavelou

Κορωνοϊός – Αναζωπυρώνεται η Συζήτηση για το αν οι Ιοί Αποτελούν Ιδιοκτησία μίας Χώρας

admin

Νομοσχέδιο για τη Φαρμακευτική Κάνναβη

admin

Όσο Νωρίτερα Αρχίζει Κάποιος το Κάπνισμα Τόσο πιο Δύσκολα το Κόβει

admin

Το Προφίλ Υγείας στην Ελλάδα

admin

Υπουργείο Υγείας – Ανοίγει Σήμερα η Πλατφόρμα για τα Επικαιροποιημένα Εμβόλια

Κορωνοϊός και Φυματίωση

admin

Στοιχεία από το Νοσοκομείο “Αττικόν” για Επιπλοκές της Λοίμωξης COVID-19 σε Έγκυες και Λεχώνες

Evi Makavelou

Τα 10 Μέτρα που Έχει Λάβει η ΕΕ για την Καταπολέμηση του Κορωνοϊού

admin

Πτώση Παρουσιάζει ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή

Συνεχίζονται οι Περιορισμοί στις Εσωτερικές Πτήσεις – Έως 1/2 Μόνο οι Ουσιώδεις Πτήσεις

Evi Makavelou

Κοκτέιλ Δύο Αντισωμάτων Μειώνει το Ιικό Φορτίο σε Ασθενείς με Ήπια έως Μέτρια Covid-19

Εγγραφείτε στο Newsletter