Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Το Facebook και η Υγεία

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστήμιου του Surrey, υπάρχει η αντίληψη ότι η χρήση του Facebook συνδέεται με την επιδείνωση της σωματικής υγείας όσων το χρησιμοποιούν.

Οι ερευνητές μελέτησαν τη σχέση μεταξύ του Facebook και της σωματικής υγείας

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Heliyon και οι ερευνητές με επικεφαλής τη Δρ Bridget Dibb ερεύνησαν τη σχέση μεταξύ του Facebook και της σωματικής υγείας σε 165 συμμετέχοντες χρήστες του Facebook.

Οι ερευνητές προσπάθησαν να προσδιορίσουν τα ποσοστά αυτοσεβασμού, την εκτίμηση της σωματικής υγείας και της ικανοποίησης από τη ζωή συγκρίνοντας τα επίπεδά τους με άλλων χρηστών κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες είχαν μεγαλύτερη επίγνωση των σωματικών παθήσεων, όπως είναι τα προβλήματα ύπνου, η αλλαγή βάρους και η ένταση των μυών.

Οι γυναίκες βιώνουν άγχος ή κατάθλιψη και παρουσιάζουν τα περισσότερα συμπτώματα

Επίσης καταγράφηκε, ότι οι γυναίκες είναι εκείνες που βιώνουν άγχος ή κατάθλιψη ενώ παρουσιάζουν και τα περισσότερα συμπτώματα.

Επιπλέον, παρατήρησαν ότι οι συμμετέχοντες που ήταν πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους και είχαν υψηλά ποσοστά αυτοεκτίμησης ήταν αυτοί που είχαν τα λιγότερα σωματικά συμπτώματα.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οδηγίες για Ασφαλή Κατανάλωση Τροφίμων Λόγω του Κορωνοϊού

yoadmin

Δεν Υπάρχει Ανεπάρκεια Αντιγριπικών Εμβολίων

yoadmin

Ο Κορωνοϊός και το Αντιεμβολιαστικό Κίνημα

yoadmin

Οδηγίες του CDC Σχετικά με την Εορταστική Περίοδο Κατά τη Διάρκεια της Πανδημίας

Η Παπαστράτος Θέτει Έναν Μεγάλο Στόχο που Αφορά Όλους

yoadmin

Ο Κορωνοϊός και η Προσβολή του Νευρικού Συστήματος

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ