Υγεία & Ομορφιά
Το διαβητικό πόδι, μια από τις συχνότερες και πιο επικίνδυνες επιπλοκές του Σακχαρώδη Διαβήτη
Διαβήτης

Το Διαβητικό Πόδι και οι Επιπλοκές του

Το διαβητικό πόδι, μια από τις συχνότερες και πιο επικίνδυνες επιπλοκές του Σακχαρώδη Διαβήτη, είναι μια «ύπουλη» πάθηση, η οποία ευθύνεται για περίπου ένα εκατομμύριο ακρωτηριασμούς κάτω άκρων παγκοσμίως σε ετήσια βάση.

Σε ότι αφορά τη χώρα μας, η κατάσταση είναι εξίσου απογοητευτική, καθώς υπολογίζεται ότι το 4 – 5% των διαβητικών ασθενών εμφανίζουν στην τρέχουσα χρονική στιγμή έλκη κάτω άκρων, γεγονός που σημαίνει ότι 40.000 – 50.000 άτομα με διαβήτη διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο ακρωτηριασμού.

Πιο συγκεκριμένα, η θνησιμότητα στην 5ετία από τις επιπλοκές του διαβητικού ποδιού μπορεί να φτάσει το 45%, ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό και ανησυχητικό.

Το διαβητικό πόδι, μια από τις συχνότερες και πιο επικίνδυνες επιπλοκές του Σακχαρώδη Διαβήτη

Αυτά ανακοίνωσαν πρόσφατα, στο πλαίσιο του 5ου Πανελλήνιου Συμποσίου με Διεθνή Συμμετοχή της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού (Ε.ΜΕ.ΔΙ.Π.), 31/01/2019 – 03/02/2019, στη Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος της Ε.ΜΕ.ΔΙ.Π. και εκπρόσωπος της Ελλάδας στη διεθνή ομάδα εργασίας για το Διαβητικό πόδι Παθολόγος με εξειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη, κ. Χρήστος Μανές.

Συμμετείχαν επίσης:

– Ο Γενικός Γραμματέας της Ε.ΜΕ.ΔΙ.Π. Καθηγητής Παθολογίας, της Α΄ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών & Διαβητολογικού Κέντρου, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΛΑΪΚΟ» κ. Νικόλαος Τεντολούρης.

– Η κ. Κυριακή Καλλιγιάννη, μέλος του ΔΣ της Ε.ΜΕ.ΔΙ.Π., Αγγειοχειρουργός, Θεραπευτήριο «ΥΓΕΙΑ».

{loadmoduleid 233}

– Έγκριτοι Έλληνες και ξένοι ειδικοί επιστήμονες που έχουν συμβάλλει ουσιαστικά στην εξέλιξη της έρευνας και της θεραπευτικής αντιμετώπισης των παθήσεων του Διαβητικού ποδιού, τόσο στη χώρα μας, όσο και διεθνώς, με κύριο στόχο την αποφυγή των ακρωτηριασμών.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης: Η Μάστιγα της Σύγχρονης Εποχής

yoadmin

Οι Φυσιολογικές Τιμές στο Σάκχαρο

yoadmin

Διατροφή και Διαβήτης

yoadmin

Πώς να Συμβιώσετε Αρμονικά με τον Διαβήτη

yoadmin

Διαβήτης – Συμβουλές για την Αποτελεσματική Διαχείρισή του

Προδιαβήτης – Τι Είναι και πώς Μπορούμε να τον Προλάβουμε

d.tsagkrinos

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ