Υγεία & Ομορφιά
Το 40% των Ασθενών με Covid-19 είναι Ασυμπτωματικοί
Το 40% των Ασθενών με Covid-19 είναι Ασυμπτωματικοί
Επικαιρότητα

Το 40% των Ασθενών με Covid-19 είναι Ασυμπτωματικοί

Άλλη μια επιστημονική έρευνα συμπέρανε ότι ένα μεγάλο ποσοστό, γύρω στο 40%, των ασθενών με Covid-19 είναι ασυμπτωματικοί, κυρίως γυναίκες και νεότερης ηλικίας άνθρωποι.

Το 40% των Ασθενών με Covid-19 είναι Ασυμπτωματικοί

Η κινεζική μελέτη κατέληξε στην εκτίμηση ότι οι ασθενείς με καθόλου ή πολύ ήπια συμπτώματα μπορούν να μεταδώσουν τον ιό SARS-CoV-2, αλλά για λιγότερο χρόνο σε σχέση με όσους έχουν πιο σοβαρά συμπτώματα.

Οι ερευνητές του Νοσοκομείου Τσονγκνάν του Πανεπιστημίου της Γουχάν, του επικέντρου της πανδημίας, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό “JAMA Network Open”, ανέλυσαν δεδομένα από 78 -επιβεβαιωμένα με μοριακά τεστ- περιστατικά Covid-19, από τα οποία τα 33 (το 42%) ήταν πλήρως ασυμπτωματικά.

Οι ασυμπτωματικοί ασθενείς ήταν νεότερης ηλικίας (κατά μέσο όρο 37 ετών) σε σχέση με όσους είχαν συμπτώματα (μέση ηλικία 56 ετών), ενώ τα δύο τρίτα των ασυμπτωματικών ήταν γυναίκες (67%).

Μικρότερα επίπεδα λεμφοκυττάρων CD4+T

Επιπλέον, οι ασυμπτωματικοί -όπως έδειξαν οι ιατρικές εξετάσεις- ανέκαμψαν ταχύτερα, εμφανίζοντας κατά μέσο όρο βελτίωση των πνευμόνων σε εννέα ημέρες έναντι 15 ημερών όσων είχαν συμπτώματα.

Ακόμη, οι ασυμπτωματικοί ασθενείς ήταν μεταδοτικοί (έκχυση του ιού στο περιβάλλον) για οκτώ ημέρες, διάστημα πολύ μικρότερο από τις 19 ημέρες των ασθενών με συμπτώματα.

Τέλος, είχαν μικρότερα επίπεδα λεμφοκυττάρων CD4+T, πράγμα που αποτελεί ένδειξη ότι στους ασυμπτωματικούς η βλάβη στο ανοσοποιητικό σύστημά τους είναι μικρότερη.

Η νέα μελέτη έρχεται να προστεθεί σε άλλες που αναδεικνύουν τη σημασία της διενέργειας δειγματοληπτικών τεστ όχι μόνο σε ανθρώπους με συμπτώματα, αλλά επίσης σε ασυμπτωματικά άτομα του πληθυσμού, έτσι ώστε να απομονώνονται σε περίπτωση λοίμωξης όσο το δυνατό πιο έγκαιρα, προτού πιθανώς εξελιχθούν σε εστίες υπερμετάδοσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη Μάχη Κατά του Κορoναϊού οι Φαρμακευτικές

admin

Προσοχή στις Θεραπείες και τα Τεστ για τον Κορωνοϊό που Βρίσκετε στο Διαδίκτυο

Απαντήσεις Σχετικά με την Αποτελεσματικότητα των Εμβολίων Covid-19

Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών

Μεγάλη Εορταστική Εκδήλωση του Ε.Ε.Σ. για τη Συμπλήρωση 144 Ετών από την Ίδρυσή του

Η Ελλάδα η Πρώτη Χώρα που Διαθέτει Δωρεάν Self-Test – Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζουμε για τη Διαδικασία

Evi Makavelou

H Υπαίθρια Δραστηριότητα Μειώνει την Ανάπτυξη Μυωπίας στη Σχολική Ηλικία

Evi Makavelou

Κορωνοϊός – Έρευνα για τη Χρήση της Υδροξυχλωροκίνης ως Προληπτικό Φάρμακο κατά της COVID-19

admin

Η Pfizer Hellas Συμμετέχει Ενεργά στην Προσπάθεια για την Αντιμετώπιση των Επιπτώσεων της Υγειονομικής Κρίσης στην Ελλάδα

ΠΟΥ – Περισσότερες από 55 Ώρες Εργασίας την Εβδομάδα Αυξάνουν τον Κίνδυνο Θανάτου

Οδηγίες από τον ΕΟΔΥ – Αυτός Είναι ο Σωστός Τρόπος Εφαρμογής της Απλής Χειρουργικής Μάσκας

admin

Τι Προσέχουμε για να μην μας Προδώσει η Καρδιά μας στο Κρύο