Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Την Πρωτιά Κατέχει η Βρετανία σε Παγκοσμίως Θνησιμότητα από τον Νέο Κορωνοϊό

Σύμφωνα με μία νέα συγκριτική ανάλυση των “Financial Times” σε 19 χώρες, η Βρετανία, αναλογικά πάντοτε με τον πληθυσμό της, έχει τη μεγαλύτερη στον κόσμο αναλογία συνολικών θανάτων λόγω της Covid-19.

Την Πρωτιά Κατέχει η Βρετανία σε Παγκοσμίως Θνησιμότητα από τον Νέο Κορωνοϊό

Η μελέτη βασίζεται στα στοιχεία υπερβάλλουσας θνησιμότητας, δηλαδή στον αριθμό των παραπάνω θανάτων, που έχουν συμβεί στη διάρκεια της πανδημίας σε σχέση με τον μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών.

Η Βρετανία κατέγραψε 59.537 θανάτους περισσότερους από τους συνήθεις κατά το διάστημα μετά τις 20 Μαρτίου, πράγμα που σημαίνει ότι ο κορωνοϊός συνολικά στη χώρα σκότωσε άμεσα ή έμμεσα 891 ανθρώπους ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Ακολουθούν κατά σειρά σε υπερβάλλοντες θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων η Ιταλία, το Βέλγιο και η Ισπανία.

Ο απόλυτος αριθμός των επιπρόσθετων θανάτων στη Βρετανία εν μέσω πανδημίας είναι ο υψηλότερος στην Ευρώπη και ο δεύτερος μεγαλύτερος στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ.

Η ανάλυση βασίστηκε σε στοιχεία των εθνικών στατιστικών υπηρεσιών των 19 χωρών (μεταξύ των οποίων όλες οι ευρωπαϊκές που επλήγησαν άσχημα από την πανδημία), για τις οποίες ήταν δυνατό να γίνουν αξιόπιστες συγκρίσεις.

Η υπερβάλλουσα θνησιμότητα υπολογίζεται αν από τον συνολικό αριθμό θανάτων στη διάρκεια μιας περιόδου αφαιρεθεί ο μέσος αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν την ίδια περίοδο κατά τα προηγούμενα πέντε χρόνια.

Οι υπερβάλλοντες θάνατοι αναγνωρίζονται διεθνώς ως ο καλύτερος τρόπος σύγκρισης της επίδοσης των χωρών στην αντιμετώπιση μιας επιδημίας.

Η υπερβάλλουσα θνησιμότητα αντικατοπτρίζει τόσο όσους πέθαναν άμεσα εξαιτίας της Covid-19, όσο και όσους πέθαναν έμμεσα, επειδή π.χ. δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να εισαχθούν σε νοσοκομείο για άλλη πάθηση, με συνέπεια να πεθάνουν τελικά.

Η ανάλυση των “Financial Times” δείχνει ότι ο χρόνος επιβολής των περιοριστικών μέτρων (lockdown) ήταν ο καθοριστικός παράγων για τον αριθμό των έξτρα θανάτων.

Όσο νωρίτερα μια χώρα αντέδρασε, τόσο μικρότερη ήταν η υπερβάλλουσα θνησιμότητα…

Όποια άργησε πλήρωσε το τίμημα!

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα Προϊόντα Βοτάνων που Αναστέλλουν τα Αποτελέσματα της Θεραπείας των Καρκινοπαθών

yoadmin

Κορωνοϊός, Προβλήματα Ύπνου και πώς θα τα Αντιμετωπίσετε

a.alefragkis

Πώς να Φροντίσετε την Ψυχική Υγεία του Παιδιού σας εν Μέσω Πανδημίας και Περιορισμού

yoadmin

Επίσκεψη στον Γιατρό – Ποια θα Πρέπει να Είναι η Συμπεριφορά σας;

yoadmin

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη – Τι Σημαίνει να Είσαι Διαβητικός στην Ελλάδα του 2018

yoadmin

Η Μετάβαση στη Δουλειά με τα Πόδια ή με Ποδήλατο Μειώνει τον Κίνδυνο Σοβαρής Αρρώστιας ή Πρόωρου Θανάτου

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ