Υγεία & Ομορφιά
Τηγανητές Πατάτες και Καρκίνος
Επικαιρότητα

Τηγανητές Πατάτες και Καρκίνος

Οι τηγανητές πατάτες, που ενδέχεται να προκαλούν ακόμα και καρκίνο, βρίσκονται σε έλεγχο για τον τρόπο παραγωγής, συντήρησης, μαγειρέματος και αποθήκευσής τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τηγανητές Πατάτες και Καρκίνος

Ο λόγος είναι η καρκινογόνος ουσία ακρυλαμίδιο, που εντοπίζεται σε τροφές όταν ψήνονται ή τηγανίζονται για πολλή ώρα σε υψηλές θερμοκρασίες.

Το ακρυλαμίδιο είναι μια οργανική ένωση με χαμηλό μοριακό βάρος, ιδιαίτερα διαλυτή στο νερό, που σχηματίζεται από τα φυσικώς απαντώμενα συστατικά ασπαραγίνη και σάκχαρα σε ορισμένα τρόφιμα, όταν αυτά παρασκευάζονται σε θερμοκρασίες υψηλότερες των 120°C και σε συνθήκες χαμηλής υγρασίας.

Τηγανητές Πατάτες και Καρκίνος 1

Σχηματίζεται κυρίως σε πλούσια σε υδατάνθρακες ψημένα ή τηγανισμένα τρόφιμα, όπως τα δημητριακά, οι πατάτες και οι κόκκοι καφέ, των οποίων οι πρώτες ύλες περιέχουν τις πρόδρομες ουσίες του ακρυλαμιδίου.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων εξέδωσε γνώμη σχετικά με το ακρυλαμίδιο στα τρόφιμα, όπου ανέφερε ότι ενδέχεται να αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου σε καταναλωτές όλων των ηλικιακών ομάδων με τα παιδιά να είναι η πλέον εκτεθειμένη ομάδα κινδύνου με γνώμονα το σωματικό βάρος.

www.y-o.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυξημένος ο Κίνδυνος Πρόωρου Θανάτου για Όσους Έχουν Συσσωρευμένο Πάχος στην Κοιλιά

Οι Αεροπορικές Εταιρείες Παίζουν το Χαρτί των Χαμηλών Τιμών

Ο Κορωνοϊός και οι Θεωρίες Συνωμοσίας σε Πλήρη Έξαρση…

Τι Άλλαξε στο Σεξ λόγω Πανδημίας

Στοχευμένο Περιεχόμενο

yoadmin

Γιατί Ορισμένοι Ασθενείς που Ανάρρωσαν από Covid-19 Ξαναβγαίνουν Θετικοί;

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ