Υγεία & Ομορφιά
Τι Πρέπει να Ξέρετε για την Παχυσαρκία.
Παχυσαρκία

Τι Πρέπει να Ξέρετε για την Παχυσαρκία

Η παχυσαρκία είναι μια πολυπαραγοντική νόσος που οφείλεται σε συνδυασμό τόσο φυσιολογικών, όσο και κληρονομικών και περιβαλλοντικών παραγόντων.

Τι Πρέπει να Ξέρετε για την Παχυσαρκία.

Είναι δυνατόν να προκαλέσει πολλές βλαβερές επιδράσεις στην υγεία, όπως διαβήτη, υπέρταση, καρδιαγγειακές παθήσεις, μυοσκελετικές φθορές, αποφρακτική άπνοια του ύπνου και πολλά είδη καρκίνου.

Σημαντικοί παράγοντες, αναφορικά με την εμφάνιση επιπλοκών, είναι η βαρύτητα της παχυσαρκίας, όπως αυτή εκφράζεται με το δείκτη μάζας σώματος και η ποσότητα του ενδοκοιλιακού λίπους, όπως αυτή προσδιορίζεται με την απλή μέτρηση της περιμέτρου της μέσης.

Δείκτης μάζας σώματος και ποσότητα ενδοκοιλιακού λίπους.

Η πιθανότητα ανάπτυξης ανεπιθύμητων επιδράσεων στην υγεία μπορεί να μειωθεί με τη μακροχρόνια διατήρηση μιας απώλειας βάρους που κυμαίνεται ακόμα και στο 5% έως 10% του αρχικού σωματικού βάρους.

Αν δηλαδή κάποιος με αρχικό βάρος 100 κιλά διατηρήσει σε βάθος χρόνου μια σταθερή απώλεια 5-10 κιλών, θα έχει σημαντική μείωση των προβλημάτων που ήδη υπάρχουν, αλλά και αυτών που είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν στο μέλλον.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απώλεια Λίπους από την Κοιλιά

yoadmin

Οι Πρωτεϊνικές Δίαιτες

yoadmin

Παχυσαρκία και Εγκυμοσύνη – Οι Κίνδυνοι που Κρύβει για την Υγεία

d.tsagkrinos

Παχυσαρκία – Πρόληψη και Αντιμετώπιση

yoadmin

Παχυσαρκία – Μια Ολιστική Προσέγγιση για τη Διαχείρισή της

yoadmin

Παχυσαρκία και Αλλαγή Συμπεριφοράς

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ