Υγεία & Ομορφιά
Τι Πρέπει να Ξέρετε για την Παχυσαρκία.;
Παχυσαρκία

Τι Πρέπει να Ξέρετε για την Παχυσαρκία;

Η παχυσαρκία είναι μια πολυπαραγοντική νόσος που οφείλεται σε συνδυασμό τόσο φυσιολογικών, όσο και κληρονομικών και περιβαλλοντικών παραγόντων.

Τι Πρέπει να Ξέρετε για την Παχυσαρκία.

Είναι δυνατόν να προκαλέσει πολλές βλαβερές επιδράσεις στην υγεία, όπως διαβήτη, υπέρταση, καρδιαγγειακές παθήσεις, μυοσκελετικές φθορές, αποφρακτική άπνοια του ύπνου και πολλά είδη καρκίνου.

Σημαντικοί παράγοντες, αναφορικά με την εμφάνιση επιπλοκών, είναι η βαρύτητα της παχυσαρκίας, όπως αυτή εκφράζεται με το δείκτη μάζας σώματος και η ποσότητα του ενδοκοιλιακού λίπους, όπως αυτή προσδιορίζεται με την απλή μέτρηση της περιμέτρου της μέσης.

Δείκτης μάζας σώματος και ποσότητα ενδοκοιλιακού λίπους.

Παχυσαρκία και επιδράσεις στην υγεία

Η πιθανότητα ανάπτυξης ανεπιθύμητων επιδράσεων στην υγεία μπορεί να μειωθεί με τη μακροχρόνια διατήρηση μιας απώλειας βάρους, που κυμαίνεται ακόμα και στο 5% έως 10% του αρχικού σωματικού βάρους.

Αν δηλαδή κάποιος με αρχικό βάρος 100 κιλά διατηρήσει σε βάθος χρόνου μια σταθερή απώλεια 5-10 κιλών, θα έχει σημαντική μείωση των προβλημάτων που ήδη υπάρχουν, αλλά και αυτών που είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν στο μέλλον!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Παραλλαγές της Πρωτεϊνικής Δίαιτας

Επίπεδα Λίπους και Λιπιδίων μετά από Γαστρική Παράκαμψη

Κοιμηθείτε Περισσότερο για να Χάσετε Περισσότερο Βάρος

Η Νεφρική Νόσος της Παχυσαρκίας

Παχυσαρκία και Αλλαγή Συμπεριφοράς

Παχυσαρκία – Μια Ολιστική Προσέγγιση για τη Διαχείρισή της