Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Τι Μάσκα να Επιλέξετε για Καλύτερη Προστασία από την COVID-19

Βαμβάκι, πολυεστέρας, μετάξι…

Τι Μάσκα να Επιλέξετε για Καλύτερη Προστασία από την COVID-19

Μεταξύ των υφασμάτων που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή μάσκας για το ευρύ κοινό, ένα από αυτά φαίνεται πιο αποτελεσματικό από τα άλλα στην προστασία του χρήστη από την COVID-19.

Για να καταλήξουν σε αυτήν την παρατήρηση, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι (Ηνωμένες Πολιτείες) αξιολόγησαν την υδροφοβία πολλών ιστών, μετρώντας την αντίστασή τους στη διείσδυση αερολυμένων μικροσωματιδίων νερού και αναλύοντας τη δυνατότητα εισπνοής τους από τον χρήστη.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το μετάξι είναι το πιο αποτελεσματικό υλικό για την προστασία από την COVID-19.

Αυτό συμβαίνει γιατί το μετάξι είναι πιο αποτελεσματικό στην πρόληψη της διείσδυσης και της απορρόφησης σταγονιδίων, λόγω της μεγαλύτερης υδροφοβικότητάς του σε σύγκριση με άλλα υφάσματα που ελέγχθηκαν, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Επιπλέον, διαπίστωσαν πως οι μάσκες από μετάξι φιλτράρουν τα σταγονίδια σχεδόν στον ίδιο βαθμό που το κάνουν και οι χειρουργικές μάσκες.

Το μετάξι μπορεί επίσης να απωθήσει την υγρασία, σε αντίθεση με το βαμβάκι που την απορροφά.

Είναι επίσης αποτελεσματικό στην αφυδάτωση των σταγόνων του σάλιου, αποτρέποντάς τες να περάσουν από τη μάσκα, ενώ παράλληλα επιτρέπει καλύτερη αναπνοή σε σχέση με άλλα υφάσματα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του μεταξιού, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι η παρουσία χαλκού, ενός μετάλλου το οποίο, σύμφωνα με αρκετές μελέτες, έχει αντιβακτηριακές και αντιιικές ιδιότητες.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εβδομάδα Ενδομητρίωσης

yoadmin

Κορωνοϊός – Τα Πλεονεκτήματα και οι Περιορισμοί των Διαγνωστικών Δοκιμασιών

yoadmin

Το Σύντομο Λεξικό της Πανδημίας του Κορωνοϊού

yoadmin

Τα 3 Μυστήρια του Νέου Κορωνοϊού

yoadmin

Το 40% των Ασθενών με Covid-19 είναι Ασυμπτωματικοί

d.tsagkrinos

Αυξημένη Κίνηση στα Κομμωτήρια Λόγω της Επερχόμενης Απαγόρευσης Κυκλοφορίας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ