Υγεία & Ομορφιά
Η βουλωμένη μύτη ακόμα κι αν επιμένει για μέρες δε χρειάζεται αντιβίωση για να ξεβουλώσει.
Προβλήματα Αναπνευστικού

Τι Ισχύει για τη Ρινική Συμφόρηση

Το γνωστό μπούκωμα της μύτης ή πιο επιστημονικά η ρινική συμφόρηση, είναι ένα κοινό πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλούς ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, αλλά και τον υπόλοιπο χρόνο.

Υπάρχουν κάποιες πεποιθήσεις σχετικά με τη ρινική συμφόρηση που είναι λανθασμένες με αποτέλεσμα η αντιμετώπιση μιας τέτοιας κατάστασης να γίνεται δύσκολη.

Θεωρούμε ότι αν βγει κανείς με βρεγμένα μαλλιά στο κρύο ή είναι ελαφριά ντυμένος, θα κρυολογήσει και θα βουλώσει η μύτη του.

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ του αν κυκλοφορεί κανείς έξω αμέσως μόλις κάνει μπάνιο ή αν βγει ντυμένος ελαφριά στο κρύο με το μπούκωμα της μύτης.

Η ρινική συμφόρηση ως βασικό σύμπτωμα του κοινού κρυολογήματος δεν προκύπτει αναγκαστικά από αυτές τις συνθήκες, οι οποίες δεν παίζουν ρόλο στο αν θα κολλήσει το άτομο κάποιον ιό και θα αρρωστήσει ή όχι.

Η βουλωμένη μύτη ακόμα κι αν επιμένει για μέρες δε χρειάζεται αντιβίωση για να ξεβουλώσει.

Η ρινική συμφόρηση δεν αντιμετωπίζεται με αντιβίωση και μπορεί η λήψη της να είναι περισσότερο επιβλαβής παρά σωτήρια για την υγεία του.

Ένας ακόμα μύθος γύρω από τη βουλωμένη μύτη και τα συμπτώματα του κρυολογήματος είναι πως καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C μπορεί να προληφθεί η κατάσταση.

Η βιταμίνη C στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής βοηθά στην καλή υγεία, όμως τίποτα δεν εγγυάται πως θα κρατήσει το μπούκωμα της μύτης μακριά.

Αντιμετώπιση

Από τη στιγμή που εμφανίζεται η ρινική συμφόρηση καλό είναι να προβεί κανείς σε άμεσες ενέργειες για την αντιμετώπισή της.

Συνήθως η ρινική συμφόρηση προκαλεί φτέρνισμα και καταρροή.

Η ρινική συμφόρηση προέρχεται συνήθως από μια φλεγμονή στα αιμοφόρα αγγεία των βλεννογόνων της μύτης.

Η φλεγμονή αυτή εμποδίζει τη διέλευση του αέρα από τις ρινικές διόδους με αποτέλεσμα να προκαλείται αυξημένη παραγωγή βλέννας και δυσκολία στην αναπνοή.

Συνήθως η ρινική συμφόρηση προκαλεί φτέρνισμα και καταρροή, πονοκέφαλο και γενική αδιαθεσία, μιας και η δυσκολία στην αναπνοή επηρεάζει συνολικά τη λειτουργία του οργανισμού.

Ο κατάλληλος τρόπος για να καταπολεμήσει κανείς τα δυσάρεστα συμπτώματα της βουλωμένης μύτης είναι να στοχεύσει κατά της φλεγμονής στα αγγεία του βλεννογόνου.

Ένα ρινικό αποσυμφορητικό σπρέι μπορεί να κάνει αυτό ακριβώς βοηθώντας τον οργανισμό να ξεπεράσει το πρόβλημα.

Παράλληλα, λόγω της ξηρότητας που συχνά προκαλείται από τη συμφόρηση στον ρινικό βλεννογόνο, καλό είναι το ρινικό σπρέι να περιέχει και υαλουρονικό οξύ, ώστε εκτός από την καταπολέμηση της φλεγμονής να συμβάλει και στην καλύτερη ενυδάτωση του βλεννογόνου.

Καλό είναι να αποφεύγονται προϊόντα με συντηρητικά ή κορτιζόνη.

Ορισμένα συντηρητικά μπορεί να επιβαρύνουν τον ρινικό βλεννογόνο, προκαλώντας επιπλέον ερεθισμούς και βλάβες ή ακόμα και να επιδεινώσουν τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας.

Επίσης, καλό είναι το ρινικό σπρέι να διαθέτει τεχνολογία προστασίας της συσκευής από τα μικρόβια, ώστε να εξασφαλίζεται ότι το προϊόν παραμένει αποστειρωμένο.

Το αποσυμφορητικό ρινικό σπρέι με τα παραπάνω χαρακτηριστικά έχει άμεση δράση μέσα σε ελάχιστα λεπτά από την εφαρμογή του και αντιμετωπίζει τη βουλωμένη μύτη.

Έτσι το άτομο ανακουφίζεται άμεσα και παράλληλα καταπολεμά την αιτία του προβλήματος εμποδίζοντας την επανεμφάνισή του.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια – Συμπτώματα, Παράγοντες Κινδύνου και Θεραπεία

Editor6 pharma

Βουλωμένη Μύτη το Πρωί – Γιατί Συμβαίνει;

Evi Makavelou

Το Έντονο και Διαρκές Ροχαλητό Προκαλεί Προβλήματα Υγείας

yoadmin

Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για τη ΧΑΠ

Άσθμα και Εγκυμοσύνη – Τι να Προσέξετε;

Evi Makavelou

Σημάδια ότι τα Πνευμόνια σας Κινδυνεύουν

a.alefragkis

Φαρυγγίτιδα και Λαρυγγίτιδα – Συμπτώματα και Αντιμετώπιση

Evi Makavelou

Δύσπνοια και Κάπνισμα: Πότε Πρέπει να Ανησυχήσετε;

Συχνό Φτέρνισμα – Πού Μπορεί να Οφείλεται Εκτός από το Κρυολόγημα

a.alefragkis

Τα Προβλήματα που Κρύβει η Βουλωμένη Μύτη

Editor6 pharma

Οι Α’ Βοήθειες στις Ασθματικές Κρίσεις

Οι Διαφορετικές Συσκευές Εισπνοής για τους Ασθματικούς