Υγεία & Ομορφιά
Τι Διαφορά όμως Έχει η Κρέμα ΒΒ από την Κρέμα CC;
Πρόσωπο

Τι Είναι η Κρέμα BB και τι η Κρέμα CC;

Οι εταιρείες με τα δερμοκαλλυντικά, φαίνεται ότι τελευταία αντλούν την έμπνευσή τους από το αλφάβητο και ονομάζουν τις κρέμες τους ΒΒ και CC.

Τι κρύβεται πίσω από αυτά τα αρχικά και ποιες είναι οι διαφορές τους;

Ας ενημερωθούμε σωστά πριν επιλέξουμε.

Το κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των προϊόντων είναι ότι ενυδατώνουν το δέρμα, δίνοντας ταυτόχρονα ένα ελαφρύ χρώμα που καλύπτει τις ατέλειες.

Τι Διαφορά όμως Έχει η Κρέμα ΒΒ από την Κρέμα CC;

Είναι κατάλληλη για εμένα;

Η κρέμα BB (Blemish Balm δηλαδή κρέμα κατά των ατελειών) είναι μια κρέμα που ενυδατώνει σε βάθος, ενώ ταυτόχρονα καμουφλάρει τις κοκκινίλες και τις ατέλειες.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια ενυδατική φροντίδα που λειτουργεί και ως μακιγιάζ και υπόσχεται ομοιόμορφο χρώμα και λάμψη.

Συνήθως δεν προσφέρει ικανοποιητική αντηλιακή προστασία τους μήνες με έντονη ηλιοφάνεια, ακόμα και όταν κάποιες μάρκες εντάσσουν αντηλιακά φίλτρα στη σύνθεσή τους.

Είναι κατάλληλη για τις γυναίκες μέχρι τα 30 που ταλαιπωρούνται με ακμή και ατέλειες και η κρέμα ΒΒ είναι αυτή που θα τις καμουφλάρει.

Τι Διαφορά όμως Έχει η Κρέμα ΒΒ από την Κρέμα CC;

Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί και σε γυναίκες με πιο ξηρό δέρμα που δεν μακιγιάρονται πολύ και επιζητούν μια πιο φρέσκια όψη στην επιδερμίδα τους.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και ως φροντίδα μετά από θεραπείες αισθητικής ιατρικής, όπως laser, botox ή peeling.

Η κρέμα CC (Color Correction, δηλαδή διόρθωση χρώματος) είναι μια διορθωτική φροντίδα με χρώμα που έχει αναπτυχθεί για να διορθώσει τις χρωματικές ατέλειες του δέρματος: κοκκινίλες, πανάδες από τον ήλιο, δυσχρωμίες.

Αποτελεί διάδοχο της κρέμας BB με μια φροντίδα σε βάθος, αλλά μια πιο ελαφριά κάλυψη και ένα αποτέλεσμα πιο ουδέτερο, χωρίς να αντικαθιστά το make up.

Σε αντίθεση με τη ΒΒ κρέμα που καλύπτει τις ατέλειες, η κρέμα CC, χάρη στα ενεργά διορθωτικά συστατικά της που στοχεύουν στις ατέλειες και κάνουν την επιδερμίδα πιο φωτεινή, μπορεί ιδανικά να λειτουργήσει ως ιδανική βάση για το μακιγιάζ.

Είναι κατάλληλη για γυναίκες άνω των 30 ετών που το δέρμα τους έχει την τάση να είναι πιο ευαίσθητο, λιγότερο ανεκτικό και λιγότερο λιπαρό.

Τι Είναι η Κρέμα BB και τι η Κρέμα CC;

Για καλύτερο αποτέλεσμα μακιγιάζ θα πρέπει να χρησιμοποιείται συνδυαστικά με ένα υγρό make up.

Η Γνώμη του Ειδικού

Γενικά, αυτές οι “υβριδικές” κρέμες είναι ενδιαφέρουσες για τις γυναίκες που δεν έχουν ιδιαίτερα δερματικά προβλήματα και αναζητούν απλές καθημερινές λύσεις.

Δεν ταιριάζουν όμως σε όλους τους τύπους δέρματος, παρόλο που πρόκειται για πολύ «έξυπνα» προϊόντα.

Επειδή συνδυάζουν πολλές δράσεις ταυτόχρονα, έχουν πλούσια σύνθεση με διαφορετικά συστατικά, κάτι που δεν προτείνεται για τα πιο ευαίσθητα δέρματα που αναζητούν απλές συνθέσεις.

Δεν συνιστάται επίσης, αν το δέρμα σας είναι πολύ ξηρό ή αφυδατωμένο.

Επιπλέον, σε ειδικές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα δέρμα με έκζεμα ή ατοπική δερματίτιδα ή δέρμα με σπασμένα αγγεία διάχυτα και κοκκινίλες, είναι προτιμότερο να αναζητήσετε μια εξειδικευμένη δερμοκαλλυντική κρέμα, κατάλληλη για το πρόβλημά σας.

Συμπερασματικά λοιπόν, μπορούμε να πούμε ότι οι κρέμες αυτές μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικές για κάποιες γυναίκες, σε κάποιες άλλες όμως μπορεί να μην φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πριν βιαστείτε λοιπόν να αλλάξετε κρέμα, συμβουλευθείτε τον φαρμακοποιό σας και μην αφήσετε να σας παρασύρει η μόδα!

Πόπη Χαραμή, Φαρμακοποιός
Χαραμή ΑΕ
www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σαλικυλικό Οξύ – Ιδιότητες και Παρενέργειες

Πρόπολη – Το Φυσικό Αντιβιοτικό Ενάντια στην Ακμή

yoadmin

Η Κατάλληλη Αντιγηραντική Κρέμα Ανάλογα με την Ηλικία και την Επιδερμίδα

yoadmin

Χρησιμοποιείστε Σωστά τα Προϊόντα Ομορφιάς μετά τα 40

yoadmin

Φυσικά Καλλυντικά με Κερί Μέλισσας

Θρεπτικά Συστατικά για Υγιές Δέρμα

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ