Υγεία & Ομορφιά
Επικαιρότητα

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου η Προμήθεια των Δωρεάν Self Tests για τους Εργαζόμενους

Από τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021, θα μπορούν να προμηθευτούν τα δωρεάν self tests οι εργαζόμενοι σε επιχειρηματικές δραστηριότητες στους οκτώ κλάδους που εμπίπτουν στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) (ΦΕΚ 1588 Β’/18.4.2021) (λιανεμπόριο, εστίαση, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, μεταφορές, υπηρεσίες καθαρισμού, κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, σχολές οδηγών).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, από 10/05/2021 έως 16/05/2021, δεν ισχύει η υποχρέωση διενέργειας self test από τους εργαζόμενους, που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της σχετικής ΚΥΑ, έως 24 ώρες πριν την πρώτη ημέρα της εβδομάδας που θα παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας και η συνακόλουθη δήλωση του αποτελέσματος στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Επιπλέον, την εβδομάδα από 10/05/2021 έως 16/05/2021, τα κλιμάκια του ΣΕΠΕ κατά τους επιτόπιους ελέγχους, που θα διενεργούν, στο πλαίσιο του ελεγκτικού τους έργου, θα παρέχουν σχετική πληροφόρηση για την εφαρμογή της ΚΥΑ σε εργοδότες και εργαζόμενους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
www.y-o.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός – Αυξημένος ο Κίνδυνος Ανακοπής και Καρδιακής Αρρυθμίας στους Ασθενείς

admin

Κορωνοϊός – Δύο οι Τύποι του Ιού

admin

Πώς να Αντιμετωπίσουμε τα Νέα Δεδομένα στη Ζωή μας Λόγω του Νέου Κορωνοϊού

admin

Αντιδράσεις για το Μπλόκο στα Νέα Βιο-Ομοειδή

admin

Μειωμένος ο Κίνδυνος Καρκίνου του Μαστού για τις επί Χρόνια Εργαζόμενες σε Ανοικτό Χώρο

Εγκλωβισμένες στη Βία Χιλιάδες Γυναίκες στη Διάρκεια της Καραντίνας

Δεν Αποτελεί Προτεραιότητα ο Εμβολιασμός των Παιδιών κατά του Κορωνοϊού

Κορωνοϊός – Ένας στους Πέντε θα Εμφανίσουν Σοβαρή Λοίμωξη Κάποια Στιγμή

admin

Ο ΣΦΕΕ Κάλυψε το Κόστος για την Υποστήριξη της Φαρμακευτικής Αγωγής Ασθενών με Χρόνια Νοσήματα

Διπλάσιος ο Κίνδυνος Λοίμωξης Covid-19 για τους Ανθρώπους με Άνοια

Evi Makavelou

Μόνο Μετά την 3η Δόση Εμβολίου Μειώνεται το Ιικό Φορτίο της Όμικρον

Η Χειρότερη Επιδημία Γρίπης των Τελευταίων Χρόνων στις ΗΠΑ

admin
Εγγραφείτε στο Newsletter