Υγεία & Ομορφιά
Image default
Πρόληψη

Τεχνητά Νύχια – Τα Υπέρ και τα Κατά

Τα τεχνητά νύχια έχουν γίνει πολύ δημοφιλή, και αυτό οφείλεται, όχι μόνο λόγω μόδας, αλλά και για να καλυφθούν ορισμένες ατέλειες, όταν π.χ. κάποιοι έχουν την κακή συνήθεια να τρώνε τα νύχια τους, έχουν εύθραυστα νύχια, κ.λπ.

Ποιοί είναι όμως οι κίνδυνοι για τα φυσικά σας νύχια όταν τα καλύπτετε με τεχνητά;

Τα τεχνητά νύχια μπορούν να αποκολλήσουν τα φυσικά νύχια.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές οι οποίες θα σας βοηθήσουν να μειώσετε τον κίνδυνο ή τις ζημιές που γίνονται στα φυσικά σας νύχια…

– Τα τεχνητά νύχια μπορούν να αποκολλήσουν τα φυσικά νύχια.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα φυσικά σας νύχια βρίσκονται διαρκώς κρυμμένα και καλυμμένα από τα τεχνητά νύχια.

Συνεπώς, γίνονται πιο λεπτά, πιο αδύναμα και περισσότερο εύθραυστα.

Επιπλέον, η κόλλα που χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση των τεχνητών νυχιών, εμπεριέχει τοξικές ουσίες, οι οποίες συμβάλλουν αρνητικά στην κερατίνη των φυσικών νυχιών.

– Τα τεχνητά νύχια είναι πόλος έλξης των μικροβίων και μπορεί να προκαλέσουν βακτηριακές λοιμώξεις

Τα τεχνητά νύχια είναι κατασκευασμένα από ακρυλική ρητίνη, μια ουσία η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς και έκζεμα, τοπικά ή σε άλλο μέρος του σώματος.

– Η τοποθέτηση τεχνητών νυχιών στα διάφορα ινστιτούτα περιποίησης και ομορφιά σχετίζεται, ενδεχομένως, με πιθανή αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

- Η τοποθέτηση τεχνητών νυχιών στα διάφορα ινστιτούτα περιποίησης και ομορφιά σχετίζεται, ενδεχομένως, με πιθανή αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

Προσοχή όμως!

Η υπόθεση αυτή βασίζεται, επί του παρόντος, σε πολύ λίγες περιπτώσεις ανθρώπων, όπου ο κύριος ένοχος, στις περιπτώσεις αυτές, ήταν η υπεριώδης ακτινοβολία που χρησιμοποιείται για τη σταθεροποίηση των τεχνητών νυχιών.

Επιπλέον, θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι οι κίνδυνοι είναι πολύ μεγαλύτεροι όταν τα τεχνητά νύχια τοποθετούνται πάνω σε φυσικά νύχια ταλαιπωρημένα, λεπτά, εύθραυστα, κ.λπ.

Οι συμβουλές «κλειδιά»

– Να μην τοποθετείτε τεχνητά νύχια.

– Εάν δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτά τα στολίδια στα χέρια σας, επιλέξτε να τα τοποθετείτε σε αραιά διαστήματα και μόνο για ιδιαίτερες περιστάσεις, όπως είναι τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, τα γενέθλιά σας, ένας γάμος, κ.λπ.

Με λίγα λόγια, η τοποθέτηση των τεχνητών νυχιών πρέπει να γίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις!

– Το ημιμόνιμο μανικιούρ με ακρυλικά είναι λιγότερο επικίνδυνο από τα τεχνητά νύχια.

– Συνιστάται επίσης να μην αφήνετε τα τεχνητά νύχια πάνω στα φυσικά σας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, το πολύ μια εβδομάδα, και όχι έναν μήνα, όπως συνήθως κάνουν οι περισσότερες.

– Εάν πραγματικά είναι απαραίτητη η τοποθέτηση τεχνητών νυχιών, προτιμήστε έναν επαγγελματία, με εξειδίκευση στο συγκεκριμένο θέμα… και όχι απλά μια φίλη σας που τυχαίνει να γνωρίζει πέντε πράγματα επί του θέματος!

– Εάν υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με την εμφάνιση, το χρώμα ή την ευθραυστότητα των νυχιών σας, συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο.

Έτσι, θα μπορέσετε να εντοπίσετε το πρόβλημα και ακολουθώντας τις κατάλληλες συμβουλές ή ακόμη και θεραπεία, θα έχετε για πάντα υγιή νύχια!

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καθιστική Εργασία των Υπαλλήλων Γραφείου; Όχι πια

yoadmin

Συνηθισμένα Συμπτώματα που δεν Πρέπει να Αγνοείτε

Editor6 pharma

Πώς να Ξανακοιμηθείτε Εύκολα αν Ξυπνήσετε στη Μέση της Νύχτας

Editor6 pharma

Επικίνδυνες Συνήθειες που Κάνουν Κακό στην Υγεία

Editor6 pharma

Οι Επιπτώσεις του Κρύου στο Δέρμα μας

Editor6 pharma

Οι Αλλαγές που Πρέπει να Κάνετε στη Ρουτίνα της Ομορφιάς σας Όταν Έρχεται το Καλοκαίρι

Editor6 pharma

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ