Υγεία & Ομορφιά
Τατουάζ για Διαβητικούς Καταργεί το Tσίμπημα
Διαβήτης

Τατουάζ για Διαβητικούς Καταργεί το Tσίμπημα

Οι διαβητικοί ασθενείς καθημερινά ακολουθούν μια επίπονη τελετουργία: τρυπάνε το δάχτυλό τους με μια βελόνα για να τσεκάρουν το επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα.

Τατουάζ για Διαβητικούς Καταργεί το Tσίμπημα

H τελετουργία αυτή μπορεί σύντομα να σταματήσει, χάρη σε ένα μικρό αυτοκόλλητο που είναι ειδικά σχεδιασμένο για να αποσπά και να μετρά το επίπεδο του ζαχάρου στο αίμα.

Ευέλικτο, εύκολο στην εφαρμογή και διακριτικό, αποτελεί ένα πολλά υποσχόμενο βήμα για μη παρεμβατικές μεθόδους ελέγχου του διαβήτη, μια ασθένεια που επηρεάζει 29,1 εκατομμύρια ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου της Ασθένειας.

Την εφεύρεση αυτή έκαναν δύο νανομηχανικοί στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο San Diego και δημοσίευσαν τις αποδείξεις του ισχυρισμού τους στο περιοδικό Analytical Chemistry.

Τατουάζ για Διαβητικούς Καταργεί το Tσίμπημα

Φυσικά, πρέπει να γίνει ακόμα πολύ δουλειά προς αυτήν την κατεύθυνση προκειμένου η συσκευή αυτή να μπορεί να χρησιμοποιηθεί συνεχώς, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσουν τρόπους για να μπορεί ο χρήστης να διαβάζει κατευθείαν τα αποτελέσματα ή να στέλνονται στον θεράποντα Iατρό του, μέσω Bluetooth.

Πηγή: Businessweek.com
www.y-o.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σακχαρώδης Διαβήτης και Ακρωτηριασμός – Τι Πρέπει να Προσέξετε

d.tsagkrinos

10 Τροφές για Διαβητικούς

yoadmin

Οι Αλλαγές που Πρέπει να Κάνετε για να Ρίξετε το Σάκχαρό σας – Video

Πώς να Συμβιώσετε Αρμονικά με τον Διαβήτη

yoadmin

Ενημερωθείτε για τον Διαβήτη Τύπου 1 Μέσα από 15 Ερωτήσεις

yoadmin

Τα Συμπτώματα της Υπογλυκαιμίας

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ