Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Ταχεία η Εξάπλωση της Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο Λόγω της Νέας Μετάλλαξης

Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της Αγγλίας Chris Whitty προειδοποίησε ότι «οι επόμενες εβδομάδες θα είναι οι χειρότερες εβδομάδες» της πανδημίας του κορωνοϊού για την Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ταχεία η Εξάπλωση της Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο Λόγω της Νέας Μετάλλαξης Ο Whitty μίλησε στο BBC, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν περισσότερα από 30.000 άτομα που νοσηλεύονται με Covid-19 σε όλη την Αγγλία.

Ο αριθμός των ανθρώπων σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο που πέθαναν από τον ιό ξεπέρασε τους 80.000, φθάνοντας τους 81.567, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan επεσήμανε την κρισιμότητα της κατάστασης ως προς την ταχεία εξάπλωση της Covid-19 στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, με έναν στους 30 Λονδρέζους να λέγεται ότι έχει τον ιό.

Ο Whitty είπε ότι οι άνθρωποι πρέπει, συνεπώς, να «διπλασιάσουν» την τήρηση των περιορισμών και των μέτρων προστασίας που έχουν τεθεί για τη στήριξη της δημόσιας υγείας, καθώς θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να τεθούν σε ισχύ τα εμβόλια του κορωνοϊού που κυκλοφορούν επί του παρόντος.

«Οποιαδήποτε περιττή επαφή που έχετε με κάποιον είναι ένας πιθανός σύνδεσμος σε μια αλυσίδα μετάδοσης που θα οδηγήσει σε ένα ευάλωτο άτομο», δήλωσε ο Whitty.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Εμβολίων Nadhim Zahawi δήλωσε ότι περίπου 1,5 εκατομμύριο Βρετανοί έχουν πλέον λάβει το εμβόλιο Covid-19.

Υποσχέθηκε ότι είναι θέμα ημερών να λειτουργήσουν πάνω από 1.000 τοποθεσίες για τον εμβολιασμό των πολιτών, καθώς και 223 νοσοκομεία, επτά μεγάλα κέντρα εμβολιασμού και το πρώτο κύμα 200 κοινοτικών φαρμακείων.

Σε μια συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC, ο Whitty δήλωσε πως «νομίζω ότι είμαστε όλοι πολύ ανακουφισμένοι» που η κυβέρνηση ανέστρεψε την απόφασή της να μειώσει τους περιορισμούς για πέντε ημέρες, προκειμένου να επιτρέψει στους ανθρώπους να συναντηθούν τα Χριστούγεννα, υπό το φως των ειδήσεων για μια νέα παραλλαγή του κορωνοϊού.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καραντίνα – Αλκοόλ, Τζόγος, Διαδίκτυο και Ουσίες

yoadmin

Τα Επίπεδα Χοληστερίνης Μειώνονται Σταδιακά στις Ανεπτυγμένες Δυτικές Χώρες, αλλά Αυξάνονται στις Φτωχότερες

yoadmin

Ασθενείς με τον Νέο Κορωνοϊό Παρουσίασαν Γαστρεντερικά Συμπτώματα

yoadmin

Οι Γονείς Καλούνται να Είναι Προσεκτικοί για το Ενδεχόμενο Εμφάνισης Φλεγμονώδους Νόσου στα Παιδιά

yoadmin

Γιατί Πρέπει να Κάνουμε Καθημερινά Μπάνιο στη Διάρκεια της Καραντίνας

d.tsagkrinos

Κορωνοϊός και Αντιδιαβητική Αγωγή

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ