Υγεία & Ομορφιά
Image default
Σχέσεις Ψυχολογία

Τα Ζευγάρια Πρέπει να Μοιράζονται τα Μυστικά Μεταξύ τους;

Όντας σε μία σχέση, είστε ο τύπος που εκμυστηρεύεται τα πάντα ή μήπως ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που κρατάνε το κατιτίς για τον εαυτό τους και δεν λένε πολλά πολλά μυστικά;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η δεύτερη επιλογή μπορεί να είναι και σωτήρια για μερικά ζευγάρια, καθώς σε αυτήν την περίπτωση η απόκρυψη ορισμένων πληροφοριών μπορεί να σώσει μέχρι και τον γάμο τους…!

Τα Ζευγάρια Πρέπει να Μοιράζονται τα Μυστικά Μεταξύ τους;

Ας δούμε τα οφέλη της μυστικότητας…

Ως ζευγάρι, μπορείτε να πείτε τα πάντα ο ένας στον άλλο, για το παρελθόν, το παρόν, το μέλλον και να μην κρύψετε απολύτως τίποτα. Υπάρχουν άνθρωποι άλλωστε που μοιράζονται τα πάντα με τον/την σύντροφό τους.

Όμως, ειλικρινά, αυτό είναι το «κλειδί» της ευτυχίας σε μία σχέση; η απόλυτη ειλικρίνεια; Καθ’ αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεις ότι αγαπάς έναν άνθρωπο 100%;

Ποιος είναι ο μύθος σε αυτήν την περίπτωση και ποια η πραγματικότητα;

Να εκμυστηρεύεστε τα πάντα ή να καλλιεργήστε τον «μυστικό» σας κήπο;

Στο ζευγάρι, η εμπιστοσύνη είναι απαραίτητη, καθώς αν μη τι άλλο αποτελεί και τη βάση σε μία σχέση. Ωστόσο, όταν λέμε ο ένας στον άλλο τα πάντα, και ειδικά όταν δεσμευόμαστε να το πράξουμε, είναι ένας τρόπος να δείξουμε ότι δεν εμπιστευόμαστε τον άλλο.

Τότε υπάρχει πάντα ένα είδος υποψίας, το οποίο μπορεί να οδηγήσει τον ένα ή τον άλλο στο να θέλει να θέσει περισσότερες ερωτήσεις για να μάθει τα πάντα.

Αντίθετα, μη λέγοντας πολλά πολλά, είναι σαν να δηλώνετε στον/στην σύντροφό σας ότι  δεν χρειάζεται να σας πει τα πάντα γιατί τον/την εμπιστεύεστε. Έτσι, ο διάλογος είναι πιο φυσικός, καθώς δεν υπόκειται σε περιορισμούς, ενώ παράλληλα είναι και πιο ουσιώδης και βαθυστόχαστος, καθώς έτσι συζητάτε για θέματα που αξίζουν πραγματικά… και όχι για ασήμαντα πράγματα.

Μην εκμυστηρεύεστε τα πάντα… για να διατηρήσετε τη σχέση σας!

Αν σε βάθος χρόνου έχετε πει και έχετε εκμυστηρευτεί τα πάντα ο ένας στον άλλο, τότε τι έχετε κρατήσει για τον εαυτό σας; Ένα κενό; Υπό αυτές τις συνθήκες, ο έρωτας εξαφανίζεται… και ο καθένας «χάνεται» στην προσωπική ζωή του άλλου… ξεχνώντας κυριολεκτικά ποιος πραγματικά είναι ή ποια είναι η αυθεντική του προσωπικότητα!

Μην εκμυστηρεύεστε τα πάντα… για να διατηρήσετε τη σχέση σας!

Ποια είναι εύλογα η συνέχεια σε όλο αυτό; ο καθένας θα αντικρίζει καθημερινά μία αντανάκλαση του εαυτού του; και ποια θα είναι η κατάληξη; Λογικά, ο θάνατος της σχέσης και του έρωτα μετά από ένα χρονικό διάστημα…

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό ο άνδρας και η γυναίκα σε μία σχέση να διατηρούν τα μυστικά τους. Αυτό μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, προσφέρει ελκυστικότητα στους ανθρώπους! Αν έχετε μάθει απ’ έξω και ανακατωτά τον/την σύντροφό σας και τον/την «διαβάζετε» σαν ανοιχτό βιβλίο, τότε μάλλον δεν έχει μείνει κάτι για να σας εκπλήξει από εδώ και στο εξής! Όλα θα είναι προβλέψιμα, η ρουτίνα θα διεισδύει ολοένα και περισσότερο στην καθημερινότητά σας και σιγά σιγά θα επέλθει το τέλος της… βαρετής και μονότονης σχέσης.

Το να μην εκμυστηρεύεστε τα πάντα δεν σημαίνει ότι λέτε ψέματα

Το να έχει ο άνδρας ή η γυναίκα τα μυστικά τους και να μην τα μοιράζονται μεταξύ τους δεν θα πρέπει να συγχέεται με το ψέμα. Άλλο το μυστικό και άλλο το ψέμα.

Το να εκμυστηρεύεται κάποιος τη… μισή ιστορία, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ψεύδεται. Ίσως την άλλη μισή ιστορία να θέλει να την κρατήσει για τον εαυτό του.

Εάν όμως η εξιστόρηση περιλαμβάνει μισές αλήθειες και μισές παραπληροφορήσεις, εύλογα σε αυτήν την περίπτωση αναφερόμαστε σε ψέμα… κατά το ήμισυ!

Φυσικά, η σοβαρότητα είναι ανάλογη της περίστασης και του περιεχομένου της.

Εάν π.χ. παραλείψετε να δώσετε στον/στην σύντροφό σας κάποιες πληροφορίες επειδή έχετε μια έκπληξη γι’ αυτόν/ην (ένα πάρτι γενεθλίων, ένα ταξίδι…), φυσικά θα είναι πιο συγχωρήσιμο από ό,τι αν «ξεχάσετε» να του πείτε ότι πήγατε για έναν καφέ με την/τον πρώην σας.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλινική Εικόνα Της Νευρικής Ανορεξίας

yoadmin

Τα Υπέρ και τα Κατά του Μεσημεριανού Ύπνου

d.tsagkrinos

Οι «Χαρούμενες» Ενδορφίνες και πώς να Βοηθήσετε τον Οργανισμό σας να τις Απελευθερώσει

Editor7 pharma

Πώς να Τονώσετε την Ενέργειά σας Άμεσα

Bάνα Νικολαίδου

Άγχος – Με Ποια Ψυχοσωματικά Συμπτώματα Συνδέεται

Editor7 pharma

Ποιες Είναι οι Πραγματικές σας Επιθυμίες;

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ