Υγεία & Ομορφιά
Image default
Μακιγιάζ

Τα Υπέρ και τα Κατά του Μόνιμου Μακιγιάζ

Η επιλογή του μόνιμου μακιγιάζ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Λύνει τα χέρια, αλλά δεν παύει να έχει σοβαρά μειονεκτήματα.

Τι είναι το μόνιμο μακιγιάζ

Πρόκειται για ένα είδος τατουάζ που γίνεται στα φρύδια και τις άκρες των πάνω βλεφάρων, στο περίγραμμα των χειλιών και στο εσωτερικό τους.

Γίνεται από εξειδικευμένο αισθητικό με βελόνα και είναι ανεξίτηλο, αν και μπορεί να παρουσιάσει ένα ξεθώριασμα μετά από χρόνια λόγω ηλικίας ή υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο, οπότε και να χρειαστεί «φρεσκάρισμα».

Ο κύριος λόγος για τον οποίο καταφεύγει μια γυναίκα στο μόνιμο μακιγιάζ έχει να κάνει με την περιποιημένη και προσεγμένη εμφάνιση.

Την απαλλάσσει από τη διαδικασία του καθημερινού μακιγιάζ που απαιτεί χρόνο χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι πρέπει να παραλείπεται η καθημερινή φροντίδα του προσώπου.

Τονίζει και αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου ή καλύπτει τις ατέλειες.

Προσθέτει χρώμα και βάθος στο βλέμμα και γενικότερα στην όψη.

Αποτελεί όμως και μια λύση σε πιο περίπλοκα προβλήματα, όπως τα αραιωμένα φρύδια, η αλλοίωση χαρακτηριστικών του προσώπου ύστερα από αισθητικές επεμβάσεις, ατυχήματα ή εγκαύματα, η κάλυψη ουλών εξαιτίας γενετικών διαταραχών και σημαδιών από διάφορα νοσήματα.

Είναι μια καλή λύση, αν παρουσιάζετε αλλεργικές αντιδράσεις στα προϊόντα μέικ απ ή αν η δουλειά σας απαιτεί να είστε μόνιμα μακιγιαρισμένες.

Το πόσο έντονο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από το τι θέλετε να πετύχετε και από την ποσότητα της χρωστικής που θα χρησιμοποιηθεί.

Επειδή όπως είπαμε πρόκειται για τατουάζ, μετά τη διαδικασία θα ακολουθήσει το στάδιο της επούλωσης που σημαίνει ότι τα σημεία που έχουν «πειραχτεί» θα είναι πιο σκούρα και έντονα.

Στη συνέχεια, το πάνω στρώμα του χρώματος θα φύγει πλησιάζοντας σιγά σιγά στην τελική του απόχρωση.

Ο κύριος λόγος για τον οποίο καταφεύγει μια γυναίκα στο μόνιμο μακιγιάζ έχει να κάνει με την περιποιημένη εμφάνιση.

Οι κίνδυνοι

Αν οι βελόνες που χρησιμοποιούνται για το μόνιμο μακιγιάζ δεν είναι αποστειρωμένες, μπορεί να προκληθούν σοβαρές μολύνσεις ή να γίνουν αιτία για μετάδοση ιών όπως ο HIV και η ηπατίτιδα Β.

Ανάλογα με την ποιότητα του δέρματος ίσως εμφανιστούν μικρά εξογκώματα ή οζίδια στις περιοχές όπου θα τοποθετηθεί το μελάνι.

Γι’ αυτό η δουλειά θα πρέπει να γίνεται από πολύ έμπειρους επαγγελματίες του χώρου.

Επίσης πιθανή είναι η εμφάνιση αλλεργικών αντιδράσεων στις ουσίες που χρησιμοποιούνται.

Αν και κάτι τέτοιο συμβαίνει σπάνια, ακόμα και αυτή η μικρή πιθανότητα είναι αρκετή για να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, ακόμα και δερματικές παραμορφώσεις.

Σε περίπτωση που θελήσετε να κάνετε κάποια διόρθωση ή αφαίρεση του μόνιμου μακιγιάζ, έχετε υπόψη ότι είναι δύσκολο στην πράξη, έχει υψηλό κόστος, ενώ το δέρμα δε θα επανέλθει ποτέ στην αρχική του κατάσταση.  

www.y-o.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Τάσεις στην Ομορφιά για τη Σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2019-2020

a.alefragkis

Παλιά Καλλυντικά σε Νέες Χρήσεις

a.alefragkis

Τα Λάθη που Κάνετε στο Μακιγιάζ των Ματιών και σας Μεγαλώνουν

a.alefragkis

Τρόποι για να Λάμπετε το Καλοκαίρι Χωρίς Μακιγιάζ

a.alefragkis

Όλα Όσα Πρέπει να Ξέρετε για τα Αλλεργιογόνα στα Καλλυντικά

Πώς να Κάνετε τα Μάτια σας να Φαίνονται Μεγαλύτερα με την Βοήθεια του Μακιγιάζ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ