Υγεία & Ομορφιά
Image default
Σεξουαλικότητα

Τα Βότανα που Αυξάνουν την Ερωτική Επιθυμία

Η σεξουαλική επιθυμία είναι ο δρόμος που οδηγεί στο σεξ και καθορίζεται από τις ορμόνες του κάθε φύλου.

Με την εμφάνιση του ανάλογου ερεθίσματος, το νευρικό σύστημα δίνει εντολή έκκρισης ορμόνης.

Η ενέργεια που είναι συνδεδεμένη με τη σεξουαλική πράξη όχι μόνο καθορίζει το επίπεδο της επιθυμίας που νιώθετε απέναντι σε κάποιον.

Ακόμη συνδέεται και με το αν εισπράττετε ευχαρίστηση από την ίδια τη σεξουαλική πράξη.

Το σπαράγγι έχει χρησιμοποιηθεί στην αγιουρβεδική ιατρική για την ενίσχυση της γυναικείας ζωτικότητας αλλά και ως αφροδισιακό τόνωσης της σεξουαλικής επιθυμίας.

Η σεξουαλική επιθυμία είναι κάτι φυσικό, ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στρεσογόνος εργασία ή κάποιου είδους ασθένεια, η επιθυμία αυτή μπορεί να μειωθεί.

Κι ενώ αληθεύει ότι μπορείτε να καταφύγετε σε φάρμακα, υπάρχουν ορισμένα βότανα που μπορούν με φυσικό τρόπο να αυξήσουν την ερωτική σας διάθεση.

Ακριβώς επειδή είναι προϊόντα της φύσης, οι πιθανότητες εμφάνισης κάποιας παρενέργειας είναι απειροελάχιστη ενώ τα οφέλη είναι ορατά σχεδόν άμεσα. 

Σπαράγγια

Το φυτό αυτό έχει χρησιμοποιηθεί στην αγιουρβεδική ιατρική για την ενίσχυση της γυναικείας ζωτικότητας αλλά και ως αφροδισιακό τόνωσης της σεξουαλικής επιθυμίας.

Το βότανο δεν έχει άμεσα αποτελέσματα, αλλά καταναλώνοντάς το συχνά μπορεί να βελτιώσει τα αποθέματα ενέργειας του οργανισμού σας και να θρέψει τα όργανα του αναπαραγωγικού σας συστήματος.

Μακροπρόθεσμα, προκαλεί αύξηση της ερωτικής σας διάθεσης.

Σύμφωνα με την αγιουρβεδική ιατρική, μία γυναίκα πρέπει να είναι ήρεμη, χωρίς άγχη, να ακολουθεί μία πλούσια σε θρεπτικά συστατικά διατροφή προκειμένου να νιώσει σεξουαλική επιθυμία.

Το βότανο αυτό είναι επίσης ιδανικό για τις γυναίκες διότι έχει ευεργετική επίδραση και στο έμβρυο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η κανέλα είναι ένα φυσικό αφροδισιακό προϊόν που μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τους ανθρώπους με πεσμένη σεξουαλική επιθυμία.

Ευρυκόμη η μακρόφυλλος

Γνωστή και ως tongkat ali,πρόκειται για τις ρίζες ενός μαλαισιανού δέντρου.

Στα οφέλη των ριζών αυτών περιλαμβάνονται η αυξημένη σεξουαλική ορμή και οι ισορροπημένες ορμόνες.

Όταν οι ορμόνες σας βρίσκονται σε φυσιολογικά ή στα ανώτερα δυνατά επίπεδα, το σώμα είναι περισσότερο αναμενόμενο να απολαύσει την ερωτική επαφή.

Για τους άνδρες, μπορεί να επιμηκύνει το χρόνο διάρκειας των στύσεων αυξάνοντας τις τιμές της τεστοστερόνης.

Ακόμη ένα πλεονέκτημα του βοτάνου αυτού είναι η συνεισφορά του στη βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος.

Τζίνσενγκ

Το τζίνσενγκ είναι μία εξαίρετη πηγή ενέργειας και ένα φυσικό αγγειοδιασταλτικό που διαστέλλει τις αρτηρίες του πέους βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα της στύσης, χάρη στην αυξημένη απελευθέρωση μονοξειδίου του αζώτου.

Επιπλέον, επιτρέπει σε περισσότερο αίμα να εισέλθει στο πέος τόσο σε συνθήκες που είναι χαλαρό αλλά και όταν βρίσκεται σε στύση.

Η βασική ομάδα δραστικών ουσιών του τζίνσενγκ, που συλλογικά φέρει το όνομα “Ginsesnosides”, ευθύνεται για την αύξηση της σεξουαλικής ορμής διότι το αποτέλεσμά της είναι παρόμοιο με εκείνο της τεστοστερόνης.

Ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν παράγουν το αποτέλεσμα αυτό όλα τα είδη τζίνσενγκ.

Ορισμένα μάλιστα είδη έχουν κατασταλτικές ιδιότητες.

Μπορείτε να πάρετε την ημερήσια ποσότητα που χρειάζεται ο οργανισμός ως τσάι, χρησιμοποιώντας τη ρίζα ή ως συνοδευτικό των πιο αγαπημένων σας πιάτων. Μην ξεχνάτε, ωστόσο, ότι η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να προξενήσει παρενέργειες.

Κανέλα

Η κανέλα είναι ένα φυσικό αφροδισιακό προϊόν που μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τους ανθρώπους με πεσμένη σεξουαλική επιθυμία.

Το μπαχαρικό αυτό βελτιώνει την αιμάτωση στην περιοχή της κοιλιάς.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να βελτιώνει την αιμάτωση και στην περιοχή που βρίσκονται τα γεννητικά όργανα τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών.

Μια από τις καλύτερες δε ιδιότητες της κανέλας είναι ότι δεν έχει καμία απολύτως παρενέργεια.

Εάν ανήκετε στην κατηγορία των υπερτασικών, ωστόσο, καλό είναι να την τρώτε σε μικρές ποσότητες και πάντοτε αφού συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5+1 Λόγοι που Αποδεικνύουν ότι η Αυτοϊκανοποίηση Κάνει Καλό στην Υγεία

d.tsagkrinos

Αυτές Είναι οι Τέσσερις Ασθένειες που Μεταδίδονται με το Φιλί

d.tsagkrinos

Το Χάπι της Επόμενης Ημέρας

yoadmin

Πώς θα Ενισχύσετε την Πεσμένη σας Λίμπιντο

yoadmin

Οι Συχνότερες Απορίες των Αντρών για το Σεξ και οι Απαντήσεις τους

d.tsagkrinos

Με Ποιους Τρόπους Μπορείτε να Ενισχύσετε την Σεξουαλική Επιθυμία σας

d.tsagkrinos

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ