Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Τα Τατουάζ Δεν Είναι Ακίνδυνα

Δερματολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα τατουάζ και τα συστατικά των μελανιών που χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό τους από διάφορους tattoo artists που δεν δίνουν την απαραίτητη προσοχή στην διατήρηση των κανόνων υγιεινής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έγινε στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Δερματολογίας στη Βιέννη (2 Οκτωβρίου 2016) οι νέοι, που κάνουν όλο και πιο συχνά όλο και περισσότερα τατουάζ, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πολύ σοβαρά προβλήματα μολύνσεων και αλλεργιών.

Τα Τατουάζ Δεν Είναι Ακίνδυνα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της καθηγήτριας Δερματολογίας Dr Cuyper, υπεύθυνη για τη Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να διέπουν την τεχνική του τατουάζ, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό νέων παιδιών, δηλαδή ένα 30%-50%, αντιμετωπίζουν σοβαρές μολύνσεις και αλλεργίες από τα τατουάζ τους ενώ, ένα ακόμα 20% έπειτα από λίγο καιρό αλλάζει γνώμη για το τατουάζ που έκανε, αρχίζει να μην του αρέσει και μετανιώνει και ψάχνει να βρει τρόπο να το αφαιρέσει, πολλές φορές χωρίς επιτυχία.

Όπως ανέφερε η καθηγήτρια, τα μελάνια που χρησιμοποιούνται για να γίνει ένα τατουάζ σε μεγάλο ποσοστό δεν είναι εγκεκριμένα και ασφαλή.
Επιβάλλεται, όπως είπε, να περάσουν από ειδική έγκριση τα συστατικά που εμπεριέχονται σε αυτά για να διασφαλιστεί η υγεία των νέων.

Αν λάβουμε υπόψη μας όπως είπε ότι ένα μεγάλο ποσοστό νέων ή και μεγαλύτερων ατόμων κάνουν τόσα πολλά τατουάζ που καλύπτουν την μεγαλύτερη επιφάνεια στο σώμα τους, τότε μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μεγάλη ποσότητα από αυτά τα μελάνια εισχωρούν στο δέρμα τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Γι’ αυτό τόνισε ότι είναι ένα από τα πολύ σημαντικά προβλήματα σε όλη την Ευρώπη αυτή η τη στιγμή το θέμα της ασφάλειας αυτών των μελανιών, καθώς πολλά εξ αυτών είναι αμφιβόλου ποιότητος και εμπεριέχουν χημικές και τοξικές ουσίες.

Περιέχουν όπως είπε συνδυασμούς ουσιών από σταθεροποιητές, συντηρητικά και γλυκερίνη.

Ένα μεγάλο μέρος αυτών των μελανιών πωλείται ηλεκτρονικά μέσω internet από τις ασιατικές αγορές ειδικά αυτή της Κίνας, ενώ πολλοί εκ των tattoo artists είναι αυτοδίδακτοι και οι περισσότεροι έχουν μάθει πειραματιζόμενοι στις κουζίνες των σπιτιών τους.

Τα Τατουάζ Δεν Είναι Ακίνδυνα

Στο Συνέδριο αναφέρθηκε επίσης η σχέση που υπάρχει μεταξύ των τατουάζ και του καρκίνου του δέρματος.

Αυτή τη στιγμή όπως είπε η Dr. Cuyper, υπάρχουν τουλάχιστον 15 μελέτες οι οποίες συνδέουν το τατουάζ με την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος και τις οποίες αποδέχονται πλήρως πολλοί διακεκριμένοι δερματολόγοι.

Πηγή: naftemporiki.gr

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός – Πώς Προσβάλλει τα Κύτταρα και Εκμεταλλεύεται το Ανοσοποιητικό Σύστημα;

yoadmin

Οι Εξάψεις Συνδέονται με Αυξημένο Κίνδυνο Καρδιαγγειακών Επεισοδίων

yoadmin

Τι Μάσκα να Επιλέξετε για Καλύτερη Προστασία από την COVID-19

Νεότερα Δεδομένα για τα Εμβόλια Έναντι του Νέου Κορωνοϊού SARS-CoV-2

Ενδείξεις Ύπαρξης Νευρώνων στον Εγκέφαλο που Καταγράφουν τον Χρόνο

Μεγαλύτερος ο Κίνδυνος Επιπλοκών και Θανάτου για τις Έγκυες με Σοβαρή Covid-19

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ