Υγεία & Ομορφιά
Τα Τατουάζ Δεν Είναι Ακίνδυνα
Επικαιρότητα

Τα Τατουάζ Δεν Είναι Ακίνδυνα

Δερματολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα τατουάζ και τα συστατικά των μελανιών που χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό τους από διάφορους tattoo artists που δεν δίνουν την απαραίτητη προσοχή στην διατήρηση των κανόνων υγιεινής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έγινε στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Δερματολογίας στη Βιέννη (2 Οκτωβρίου 2016) οι νέοι, που κάνουν όλο και πιο συχνά όλο και περισσότερα τατουάζ, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πολύ σοβαρά προβλήματα μολύνσεων και αλλεργιών.

Τα Τατουάζ Δεν Είναι Ακίνδυνα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της καθηγήτριας Δερματολογίας Dr Cuyper, υπεύθυνη για τη Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να διέπουν την τεχνική του τατουάζ, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό νέων παιδιών, δηλαδή ένα 30%-50%, αντιμετωπίζουν σοβαρές μολύνσεις και αλλεργίες από τα τατουάζ τους ενώ, ένα ακόμα 20% έπειτα από λίγο καιρό αλλάζει γνώμη για το τατουάζ που έκανε, αρχίζει να μην του αρέσει και μετανιώνει και ψάχνει να βρει τρόπο να το αφαιρέσει, πολλές φορές χωρίς επιτυχία.

Όπως ανέφερε η καθηγήτρια, τα μελάνια που χρησιμοποιούνται για να γίνει ένα τατουάζ σε μεγάλο ποσοστό δεν είναι εγκεκριμένα και ασφαλή.
Επιβάλλεται, όπως είπε, να περάσουν από ειδική έγκριση τα συστατικά που εμπεριέχονται σε αυτά για να διασφαλιστεί η υγεία των νέων.

Αν λάβουμε υπόψη μας όπως είπε ότι ένα μεγάλο ποσοστό νέων ή και μεγαλύτερων ατόμων κάνουν τόσα πολλά τατουάζ που καλύπτουν την μεγαλύτερη επιφάνεια στο σώμα τους, τότε μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μεγάλη ποσότητα από αυτά τα μελάνια εισχωρούν στο δέρμα τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Γι’ αυτό τόνισε ότι είναι ένα από τα πολύ σημαντικά προβλήματα σε όλη την Ευρώπη αυτή η τη στιγμή το θέμα της ασφάλειας αυτών των μελανιών, καθώς πολλά εξ αυτών είναι αμφιβόλου ποιότητος και εμπεριέχουν χημικές και τοξικές ουσίες.

Περιέχουν όπως είπε συνδυασμούς ουσιών από σταθεροποιητές, συντηρητικά και γλυκερίνη.

Ένα μεγάλο μέρος αυτών των μελανιών πωλείται ηλεκτρονικά μέσω internet από τις ασιατικές αγορές ειδικά αυτή της Κίνας, ενώ πολλοί εκ των tattoo artists είναι αυτοδίδακτοι και οι περισσότεροι έχουν μάθει πειραματιζόμενοι στις κουζίνες των σπιτιών τους.

Τα Τατουάζ Δεν Είναι Ακίνδυνα

Στο Συνέδριο αναφέρθηκε επίσης η σχέση που υπάρχει μεταξύ των τατουάζ και του καρκίνου του δέρματος.

Αυτή τη στιγμή όπως είπε η Dr. Cuyper, υπάρχουν τουλάχιστον 15 μελέτες οι οποίες συνδέουν το τατουάζ με την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος και τις οποίες αποδέχονται πλήρως πολλοί διακεκριμένοι δερματολόγοι.

Πηγή: naftemporiki.gr

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Παγκόσμια Στατιστική Καρκίνου 2020» – Ένας στους 5 θα Εμφανίσει Καρκίνο στη Ζωή του

Άνοιγμα των Σχολείων υπό τη Σκιά του Κορωνοϊού – Τι Ξέρουν έως Τώρα οι Επιστήμονες και τι Όχι

yoadmin

Το Εμβόλιο Κατά της COVID-19 δεν Αναμένεται Πριν από τις Αρχές του 2021

yoadmin

Κορωνοϊός – Οι Μάσκες Προσώπου δεν Στερούν από το Αναγκαίο Οξυγόνο Όσους τις Φοράνε

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου η Προμήθεια των Δωρεάν Self Tests για τους Εργαζόμενους

Αντίδραση Νοσοκομειακών Γιατρών για την έως 80% Μείωση των Χειρουργικών Επεμβάσεων

Bάνα Νικολαίδου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ