Υγεία & Ομορφιά
Image default
Gold Οφθαλμολογία

Τα Σημάδια που Δείχνουν ότι Χρειάζεστε Γυαλιά

Η όραση θεωρείται η πολυτιμότερη όλων των αισθήσεων.

Πάντως, πολλοί είναι οι άνθρωποι σήμερα που λειτουργούν καθημερινά χωρίς άψογη όραση.

Οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι τα γυαλιά οράσεως δεν τους είναι απαραίτητα και ότι δε χρειάζεται να κάνουν κάποια διόρθωση στην όρασή τους.

Όταν η οπτική οξύτητα αρχίζει να μειώνεται, ο πάσχων το αντιλαμβάνεται όταν είναι πλέον πολύ αργά.

Έτσι, είναι σημαντικό να ελέγχει κανείς την όρασή του τακτικά, ιδιαίτερα αν οδηγεί ή αν η καλή όραση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη δουλειά του.

Υπάρχουν ωστόσο, κάποια σημάδια που μαρτυρούν ότι η επίσκεψη στον οφθαλμίατρο είναι πλέον απαραίτητη.

Δυσκολεύεστε να εστιάσετε ή κλείνετε τα μάτια σας

Πρόκειται για το πιο εμφανές σημάδι ότι μπορεί να χρειάζεστε γυαλιά, ειδικά αν το κάνετε προσπαθώντας να δείτε κάτι που βρίσκεται μακριά.

Με το να κλείνετε τα μάτια σας τόσο όσο χρειάζεται για να δείτε κάτι, η όρασή σας προσωρινά βελτιώνεται γιατί μικραίνει η κόρη του ματιού.

Η κόρη είναι το σημείο από το οποίο εισέρχεται το φως στο μάτι, έτσι όσο μικρότερη είναι τόσο πιο καθαρό γίνεται το αντικείμενο που κοιτάζετε.

Κρατάτε το βιβλίο σας σε απόσταση

Αν έχετε παρατηρήσει πως κρατάτε το βιβλίο σας όλο και πιο μακριά για να μπορέσετε να δείτε καλύτερα, το πιθανότερο είναι ότι χρειάζεστε γυαλιά πρεσβυωπίας.

Το ανθρώπινο μάτι διαθέτει έναν φυσικό φακό, του οποίου η λειτουργία είναι να επικεντρώνεται σε αντικείμενα που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Με την πάροδο του χρόνου η λειτουργία αυτού του φακού μειώνεται με αποτέλεσμα να αναγκάζεται κανείς να κρατά αυτό που προσπαθεί να δει όλο και πιο μακριά.

Όσο μεγαλώνει κανείς τόσο επιδεινώνεται το πρόβλημα της πρεσβυωπίας, με αποτέλεσμα να χρειάζεται γυαλιά με ολοένα και μεγαλύτερους βαθμούς.

Έχετε πονοκεφάλους

Για να δείτε το πλήρες περιεχόμενο, παρακαλούμε συνδεθείτε/εγγραφείτε δωρεάν στα "Gold" μέλη και θα έχετε πλήρη και συνεχή πρόσβαση σε όλα τα άρθρα. Επίσης, θα λαμβάνετε το εβδομαδιαίο μας newsletter με ενημερωτικές πληροφορίες για την υγεία και την ομορφιά!

Παρακαλώ συνδεθείτε:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γνωρίστε τα Οφέλη της Βιταμίνης Κ για την Υγεία και σε Ποιες Τροφές θα την Βρείτε

d.tsagkrinos

Όλα Όσα δε Γνωρίζουμε για τη Γρίπη

Editor6 pharma

Οι Πιθανές Αιτίες που Μπορεί να Έχετε Τικ στα Μάτια

Editor6 pharma

Η Συμβολή της Φυτοθεραπείας στο Πεπτικό μας

Πείτε Αντίο στα Περίσσια Κιλά… με την Ύπνωση!

Η Δυσάρεστη Αναπνοή και οι Αιτίες της

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ