Υγεία & Ομορφιά
Image default
Φροντίδα για τη Γυναίκα

Τα Σημάδια ότι Βρίσκεστε στις Γόνιμες Μέρες σας

Οι περισσότερες γυναίκες γνωρίζουν πάνω κάτω πότε βρίσκονται στις γόνιμες μέρες τους, ιδιαίτερα αν ο κύκλος τους είναι σταθερός.

Παίρνοντας ως δεδομένο ότι ο κύκλος διαρκεί περίπου 28 μέρες, οι πιο γόνιμες μέρες, δηλαδή οι μέρες της ωορρηξίας, βρίσκονται κάπου στη μέση και κυμαίνονται από τη 12η έως και τη 15η μέρα του κύκλου.

Κάποιες φορές όμως, η ωορρηξία μπορεί να συμβεί λίγο πριν ή λίγο πιο μετά από ό,τι συνήθως.

Για να το καταλάβετε, υπάρχουν κάποια σημάδια που αν τα παρατηρήσετε, μπορείτε να είστε βέβαιες ότι βρίσκεστε σε φάση έντονης γονιμότητας.

Οξυμένη όσφρηση

Σύμφωνα με μελέτη, η αίσθηση της όσφρησης των γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία οξύνεται κατά το δεύτερο μισό ενός φυσιολογικού κύκλου, δηλαδή καθώς πλησιάζει η ωορρηξία.

Επίσης, οι γυναίκες σε αυτήν τη γόνιμη φάση τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να νιώσουν έλξη για την αρσενική φερομόνη ανδροστερόνη, η οποία συμβάλλει στην έντονη μυρωδιά που αναδύει το αντρικό σώμα.

Αλλαγή στη σύσταση του σάλιου

Όταν έχετε ωορρηξία, η εικόνα του σάλιου σας, αν τη βλέπατε στο μικροσκόπιο, θα παρατηρούσατε ότι αποκτά μια συγκεκριμένη εικόνα.

Το σχήμα του αλλάζει μοιάζοντας με αυτό μιας χιονονιφάδας.

Αυτό αποτελεί σημάδι ότι ο οργανισμός σας έχει κατακλυστεί από την ωχρινοτρόπο ορμόνη, η οποία εκκρίνεται ακριβώς πριν την ωορρηξία.

Αλλαγή στη σύσταση της τραχηλικής βλέννης

Οι άντρες βρίσκουν πιο σέξι τις γυναίκες που βρίσκονται κοντά στην ωορρηξία τους.

Όταν δεν έχετε ωορρηξία, τα κολπικά υγρά σας μπορεί να είναι κολλώδη, θολά ή απλώς να περνούν απαρατήρητα.

Ενώ πλησιάζετε στην ωορρηξία, το σώμα σας παράγει περισσότερα οιστρογόνα, κάνοντας την τραχηλική βλέννη πιο υδαρή και διαυγή, όπως είναι το ασπράδι του αυγού.

Παρατηρώντας λοιπόν τις εκκρίσεις σας, όταν αντιλαμβάνεστε ότι η σύστασή τους αλλάζει, θα γνωρίζετε ότι αυτό αποτελεί ένα καλό σημάδι γονιμότητας.

Ταυτόχρονα αλλάζει και ο τράχηλός σας εκείνες τις μέρες, ανυψώνεται ελαφρώς, ανοίγει και γίνεται πιο απαλός.

Αυτό βέβαια είναι δύσκολο να το παρατηρήσετε.

Έντονη σεξουαλικότητα

Τις μέρες της ωορρηξίας σας μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα χείλη σας είναι πιο γεμάτα, κάτι που οφείλεται στην αύξηση των οιστρογόνων, οι κόρες των ματιών σας διαστέλλονται και το δέρμα σας γίνεται πιο απαλό.

Αυτά τα μικρά συμπτώματα σας βάζουν ασυνείδητα σε διάθεση αναπαραγωγής, ενώ έλκουν και τον σύντροφό σας ακόμα περισσότερο.

Μάλιστα σύμφωνα με μελέτες, οι άντρες βρίσκουν πιο σέξι τις γυναίκες που βρίσκονται κοντά στην ωορρηξία τους, μιας και τότε παρατηρούν και κάποια μικρή αλλαγή στη φωνή τους.

Ευαίσθητο στήθος

Τις μέρες της ωορρηξίας νιώθετε συνήθως το στήθος σας να σας πονάει, να είναι βαρύ, ενώ πιθανόν να μην αντέχετε και οποιοδήποτε ρούχο να σας πιέζει.

Τις μέρες εκείνες του μήνα λοιπόν, που το στήθος και οι θηλές σας ενοχλούνται με το παραμικρό, σημαίνει ότι οι ορμόνες έχουν κατακλύσει το σώμα σας και πριν και μετά την ωορρηξία.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ύπουλα Σημάδια που Ενδέχεται να Μαρτυρούν Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας

a.alefragkis

Ερωτήσεις και Απαντήσεις για το Ταμπόν

Bάνα Νικολαίδου

Οι Αιτίες που Πονάει το Στήθος

Editor6 pharma

Κνησμός στα Γεννητικά Όργανα και Αιτίες

Bάνα Νικολαίδου

Οι Αλλαγές που Φέρνει στον Γυναικείο Κόλπο το Πέρασμα του Χρόνου

Bάνα Νικολαίδου

Γυναικεία Ακράτεια – Όχι πια Ταμπού

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ