Υγεία & Ομορφιά
Image default
Προβλήματα στο Σεξ Σχέσεις

Τα Σεξουαλικά Λάθη που Γίνονται σε μια Σχέση

Όλες οι ερωτικές σχέσεις έχουν τις καλές και τις κακές τους στιγμές.

Κάποια από τα λάθη που γίνονται και έχουν σχέση με το σεξ μπορεί να αποδειχτούν μοιραία και να προκαλέσουν τον χωρισμό αν το ζευγάρι δεν τα αναγνωρίσει, δεν τα παραδεχτεί και δε σταματήσει να τα επαναλαμβάνει.

Το σεξ πρέπει να γίνεται αναγκαστικά

Δεν είναι σπάνιο δύο σύντροφοι να βρίσκονται σεξουαλικά με βάση κάποιο πρόγραμμα που έχουν φτιάξει επειδή έτσι πρέπει.

Είναι μια κατάσταση που συναντάται συχνά στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου που πάσχει από έλλειψη χρόνου.

Έτσι και το σεξ γίνεται καταναγκαστικό και προγραμματισμένο, κάτι που πολλές φορές είναι αναπόφευκτο μέσα στους σύγχρονους ρυθμούς ζωής, μόνο που δεν πετυχαίνει πάντα.

Με τον τρόπο αυτό όμως η σεξουαλική ζωή χάνει πολλά από τα στοιχεία της.

Ένα από αυτά είναι η επιθυμία που προσδιορίζει τη ερωτική επαφή ως πηγή ηδονής και ευχαρίστησης.

Με άλλα λόγια είναι σημαντικό να κάνει κανείς σεξ γιατί το θέλει και όχι επειδή πρέπει.

Έλλειψη επικοινωνίας

Πολλά ζευγάρια σήμερα παραπονιούνται για σεξουαλικά προβλήματα, όπως είναι η έλλειψη ερωτικής επιθυμίας, οι διαταραχές του οργασμού, η πρόωρη εκσπερμάτιση, η διαταραχή στύσης, την ίδια ώρα που δεν μπορούν να εντοπίσουν τον τρόπο που η σχέση και η επικοινωνία τους μπορεί να είναι η λύση στο εκάστοτε πρόβλημα.

Η αποκατάσταση της επικοινωνίας και ο ουσιαστικός διάλογος για το οποιοδήποτε πρόβλημα που δεν απομονώνει τους δύο συντρόφους είναι η αφετηρία για τη λύση του.

Η δυσκολία των συντρόφων να επικοινωνήσουν τους προβληματισμούς τους που είναι φυσικό να προκύπτουν μέσα στην πορεία της σχέσης τους ανάλογα με τη φάση στην οποία αυτή βρίσκεται δηλητηριάζει σιγά σιγά και την ερωτική τους ζωή, αφού το σεξ γίνεται τελικά το πεδίο όπου εκδηλώνονται όλοι αυτοί οι προβληματισμοί.

Η αποκατάσταση της επικοινωνίας και ο ουσιαστικός διάλογος για το οποιοδήποτε πρόβλημα που δεν απομονώνει τους δύο συντρόφους είναι η αφετηρία για τη λύση του.

Ταμπού και προκαταλήψεις

Πολύ συχνά το ζευγάρι καθηλώνεται μέσα στον φόβο και την προκατάληψη για την απόλαυση της σεξουαλικής επαφής.

Έτσι περιορίζει τη σεξουαλική του έκφραση προκειμένου να μην παραβεί έναν ηθικό κώδικα που δεν επιτρέπει τη φαντασία, το παιχνίδι και τη διεκδίκηση της απόλαυσης μέσα από την ερωτική επαφή.

Με τον τρόπο αυτό οι δύο σύντροφοι μπορούν να στερούν από τους εαυτούς τους την ηδονή αλλά και τη χαρά να εκφράσουν ο ένας στον άλλον τις συναισθηματικές και τις ερωτικές τους ανάγκες επειδή νιώθουν ότι απαγορεύεται.

Η φαντασία, η αμοιβαία εμπιστοσύνη, το μοίρασμα της επιθυμίας, το παιχνίδι πριν και μετά τη σεξουαλική πράξη είναι όλα όσα μπορούν να βάλουν μια σεξουαλική σχέση σε νέες βάσεις.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συναισθηματική Χειραγώγηση

yoadmin

Τεστοστερόνη

yoadmin

Οι Λόγοι που Ένας Άντρας Αποφεύγει το Σεξ

Editor6 pharma

Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για την Ανεσταλμένη Εκσπερμάτιση

Bάνα Νικολαίδου

Οι Πόνοι του Πέους

yoadmin

Συχνές Απορίες Γύρω από το Σεξ

Bάνα Νικολαίδου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ