Υγεία & Ομορφιά
Image default
Gold Σεξ Σεξουαλικότητα

Τα Νέα Ζευγάρια δεν Κάνουν Πλέον Έρωτα

Είναι συχνό, με την πάροδο του χρόνου, η ερωτική επιθυμία ανάμεσα σε ένα ζευγάρι να μειώνεται, αλλά τα συναισθήματα δεν εξαφανίζονται.

Ωστόσο, η σεξουαλική αποχή είναι χωρίς αμφιβολία πιο προβληματική στα νεαρά ζευγάρια και σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι όλο και συχνότερο φαινόμενο.

Τρυφερότητα στο ζευγάρι: Η εξέλιξη της σεξουαλικότητας

Υπάρχουν ζευγάρια που είναι μαζί για δεκαετίες και αναφέρουν πως δεν κάνουν έρωτα εδώ και χρόνια.

Υποστηρίζουν πως με τον καιρό, γίνονται σύντροφοι ζωής, κάτι σαν αδελφές ψυχές και δεν έχουν πλέον φυσικές σχέσεις αλλά παρόλα αυτά, παραμένουν πολύ τρυφεροί ο ένας με τον άλλο.

Αντιθέτως, άλλα ζευγάρια που είναι εξίσου πολλά χρόνια μαζί, υποστηρίζουν πως η πλήξη και η σεξουαλική ρουτίνα τους απομακρύνουν σταδιακά.

Η αγάπη και το δέσιμο μεταξύ τους είναι αυτά που τους κρατάνε μαζί, αφού πιστεύουν πως από μια ηλικία και μετά, το σεξ δεν έχει σημασία.

Έτσι, πολλά ζευγάρια που είναι για χρόνια μαζί, σταδιακά εγκαταλείπουν τη σεξουαλική τους ζωή και στρέφονται υπέρ μιας σχέσης που στηρίζεται περισσότερο στην τρυφερότητα.

Η αγάπη φυσικά δεν σταματά να υπάρχει, αλλά εκδηλώνεται με διαφορετικό τρόπο, μέσα από αγκαλιές και τρυφερές χειρονομίες.

Ωστόσο, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως μπορούμε πάντα να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας σεξουαλικά και πως ακόμα και μετά από τόσα χρόνια μαζί, τα ζευγάρια πρέπει ακόμα να θέλουν να κάνουν σεξ.

Νεαρά ζευγάρια χωρίς επιθυμία...

Παρόλα αυτά, το πιο ανησυχητικό δεν είναι η μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας με τα χρόνια, αλλά η έλλειψή της ανάμεσα στα νεαρά ζευγάρια.

Σύμφωνα με ειδικούς σεξολόγους, πολλές νέες γυναίκες, ηλικίας μεταξύ 18 και 25, δηλώνουν πως δεν έχουν πλέον καμία επιθυμία για σεξ.

Στην πραγματικότητα, ακόμα και αν αγαπούν τον σύντροφό τους, μετά από ένα ή δύο χρόνια μαζί αποφεύγουν τις σεξουαλικές επαφές μαζί του.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Το σεξ είναι τόσο άφθονο στην τηλεόραση και στα μέσα ενημέρωσης και συνήθως προβάλλεται ως μέσο ηδονής.

Οι άντρες, σε αντίθεση με τις γυναίκες που αποζητούν την επαφή, έχουν περισσότερο ζωώδη σεξουαλικότητα.

Με όλη αυτή την προβολή του σεξ στα μέσα, αυτή η ζωώδης σεξουαλικότητα ενισχύεται.

Έτσι, όταν βρίσκονται με τη σύντροφό τους, θέλουν απλά να κάνουν σεξ και αυτό αποτρέπει την ουσιαστική επαφή.

Είναι λοιπόν σαφές, ότι η υπερβολική έκθεση στο σεξ «σκοτώνει» το σεξ!

Τα νεαρά ζευγάρια θα πρέπει να αρχίσουν να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στη σεξουαλική τους επαφή και να συζητούν τι τους αρέσει και τι όχι.

Για να δείτε το πλήρες περιεχόμενο, παρακαλούμε συνδεθείτε/εγγραφείτε δωρεάν στα "Gold" μέλη και θα έχετε πλήρη και συνεχή πρόσβαση σε όλα τα άρθρα. Επίσης, θα λαμβάνετε το εβδομαδιαίο μας newsletter με ενημερωτικές πληροφορίες για την υγεία και την ομορφιά!

Παρακαλώ συνδεθείτε:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πεσμένη Ερωτική Διάθεση – Συμβουλές και Λύσεις

CrossFit – Τι Πρέπει να Γνωρίζετε πριν το Ξεκινήσετε

Bάνα Νικολαίδου

5 Στάσεις που οι Γυναίκες Μισούν στο Κρεβάτι

Πώς να Απογειώσετε τη Λίμπιντό σας

Bάνα Νικολαίδου

Έλλειψη Ερωτικής Επιθυμίας στα Ζευγάρια – Πού Μπορεί να Οφείλεται;

d.tsagkrinos

Πώς να Προστατέψετε το Δέρμα σας από τις Ρυτίδες

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ