Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Τα Κρούσματα Κορωνοϊού στην Ευρώπη Ξεπέρασαν τα 5 Εκατομμύρια

Σύμφωνα με απολογισμό του AFP, η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει προσβάλλει περισσότερους από 5 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη, από την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στην Κίνα τον Δεκέμβριο μέχρι και σήμερα.

Για την ακρίβεια, στην Ευρώπη έχουν καταγραφεί συνολικά 5.000.421 κρούσματα νέου κορονοϊού και 227.130 θάνατοι από COVID-19.

Από τα κρούσματα αυτά περισσότερα από τα μισά έχουν καταγραφεί στη Ρωσία (1.122.241 κρούσματα, 19.799 νεκροί), στην Ισπανία (682.267 κρούσματα, 30.904 νεκροί), στη Γαλλία (502.541 κρούσματα, 31.416 νεκροί) και στη Βρετανία (403.551 κρούσματα, 41.825 νεκροί).

Περισσότερα από 380.000 νέα κρούσματα έχουν καταμετρηθεί τις επτά τελευταίες μέρες, και πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων που καταγράφεται σε διάστημα μιας εβδομάδας στην Ευρώπη από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Η αύξηση αυτή στον αριθμό των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν εξηγείται εν μέρει από την μεγάλη αύξηση του αριθμού των διαγνωστικών τεστ που γίνονται σε έναν αριθμό χωρών της Ευρώπης, όπως είναι η Γαλλία, όπου περισσότερα από ένα εκατομμύριο τεστ γίνονται εβδομαδιαίως.

Παρά την αύξηση αυτή στα διαγνωστικά τεστ, ένα σημαντικό μέρος των κρουσμάτων εξακολουθεί μάλλον να μην εντοπίζεται καθώς πρόκειται για λιγότερο σοβαρές περιπτώσεις ή ασυμπτωματικές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο ΕΟΦ Προειδοποιεί για την Αγορά και Χρήση Σκευασμάτων από το Διαδίκτυο

yoadmin

Νέα Έκθεση για την Υγεία – Καμία Χώρα δεν Προστατεύει Επαρκώς Παιδιά και Εφήβους

a.alefragkis

Το Φάρμακο που Συνεχίζει να Δρα και μετά το Πέρας της Λήψης του

yoadmin

Νέα Μελέτη Έδειξε Μεταλλάξεις του Κορωνοϊού

yoadmin

ΠΟΕΔΗΝ – Η Δημόσια Υγεία Βρίσκεται στην Εντατική

yoadmin

Τα Επίπεδα των Αντισωμάτων Έναντι του Νέου Κορωνοϊού στο Αίμα Μειώνονται με την Πάροδο του Χρόνου

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ