Υγεία & Ομορφιά
Κεράσια και Υγεία
Κεράσια και Υγεία
Διατροφή

Τα Κεράσια και η Υγεία μας

Τα κεράσια είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες
και αντιοξειδωτικά στοιχεία που προσφέρουν απλόχερα πολλά οφέλη στην υγεία μας.

Τα κεράσια έχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα 
και διαθέτουν αντικαρκινικές ιδιότητες.

Κεράσια και Υγεία

Εκτός από την ευχάριστη γεύση και τις ελάχιστες θερμίδες υπάρχουν πολλοί και συγκεκριμένοι λόγοι για να τα εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή.

Τα κεράσια έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.

Θεωρούνται μια εξαιρετική πηγή καλίου που βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, ενώ παράλληλα, κρατούν σε ισορροπία το νάτριο του σώματος, αποτρέποντας την εμφάνιση υπέρτασης.

Ταυτόχρονα, περιέχουν βιταμίνη C και E
μαγνήσιοσίδηροφυλλικό οξύ και φυτικές ίνες.

Τα κεράσια βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου επειδή περιέχουν τρυπτοφάνη και
μελατονίνη που ρυθμίζουν τον καρδιακό ρυθμό και βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου.

Παράλληλα, είναι ιδανική τροφή για αθλητές γιατί βοηθούν στην αποθεραπεία των μυών μειώνοντας με ένα φυσικό τρόπο τη φλεγμονή των μυών και των αρθρώσεων μετά την άσκηση.

Αντιμετωπίζουν την ουρική αρθρίτιδα και καταπολεμούν τους πόνους και τις εξάρσεις που προκαλεί η ασθένεια.

 

Βοηθούν στην καταπολέμηση των ημικρανιών χάρη στα βιοφλαβονοειδή και ρυθμίζουν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, προστατεύοντας μας από τη χοληστερίνη και το σάκχαρο.

Την ίδια στιγμή, τα κεράσια χαρακτηρίζονται ως η «τροφή του εγκεφάλου», καθώς προστατεύουν την υγεία του εγκεφάλου και βοηθούν κατά της απώλειας μνήμης και του Alzheimer.

Μελέτες δείχνουν ότι τα κεράσια μειώνουν το λίπος της κοιλιάς και το συνολικό βάρος του σώματος, κρατώντας ταυτόχρονα χαμηλά τα επίπεδα της χοληστερόλης.

Παράλληλα, περιέχουν πολλές βιταμίνες, όπως είναι η θειαμίνη, η ριβοφλαβίνη και η βιταμίνη Β6 που έχουν ζωτική σημασία για τον μεταβολισμό και την παραγωγή ενέργειας.

Τέλος, η πλούσια πηγή των αντιοξειδωτικών που περιέχουν βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου και την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί τα κύτταρα, από τις ελεύθερες ρίζες.

Ταυτόχρονα, περιέχουν βιταμίνη Α που καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα στα όργανα και τους αδένες του σώματος.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς θα Αποφύγετε τη Γλουτένη;

Evi Makavelou

Αντιφλεγμονώδεις Τροφές – Ο Ρόλος τους

Evi Makavelou

Τα Οφέλη των Μήλων στην Υγεία

Evi Makavelou

Μπαχαρικά και Ημερομηνία Λήξης

Evi Makavelou

Χολίνη – Γιατί Είναι Απαραίτητη;

Evi Makavelou

Ξινόγαλα – Διαφορές από το Κλασικό Γάλα και Ιδιότητες

Evi Makavelou

Νερό με Τζίντζερ – Γιατί να το Πίνετε με Άδειο Στομάχι;

admin

Πέντε Τροφές για Μακροζωία

Evi Makavelou

Οι Καλύτεροι Χυμοί για την Υγεία μας

admin

Διατροφή για τη Ρευματοειδή Αρθρίτιδα

Evi Makavelou

Πώς θα Καταλάβετε ότι Τρώτε Πολλή Ζάχαρη;

Φαγητό Μετά τις 8 το Βράδυ – Τελικά Πόσο Παχαίνει;

admin