Υγεία & Ομορφιά
Eπικίνδυνο για την Yγεία το Πολύ Αλάτι
Eπικίνδυνο για την Yγεία το Πολύ Αλάτι
Διατροφή

Eπικίνδυνο για την Yγεία το Πολύ Αλάτι

Αρκετά επικίνδυνο για την υγεία είναι το αλάτι όταν καταναλώνεται σε μεγάλη ποσότητα.Οι επιστήμονες τονίζουν ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να προτιμούν φρέσκα προϊόντα και να περιορίσουν τη χρήση αλατιού

Σύμφωνα με μελέτες έχει φτάσει να αποτελεί ακόμη και αιτία θανάτου.

 

Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από διεθνή μελέτη που πραγματοποιήθηκε από 488 επιστήμονες, που προέρχονται από 303 πανεπιστημιακά και νοσηλευτικά ιδρύματα σε 50 χώρες του κόσμου, οι οποίοι ανέλυσαν 247 έρευνες με θέμα την κατανάλωση του αλατιού.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, σχεδόν 1 εκατομμύριο θάνατοι ήταν πρόωροι και προκλήθηκαν σε άτομα ηλικίας κάτω των 69 ετών λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης αλατιού, που υπήρχε κυρίως σε έτοιμα τρόφιμα.

Για να εντοπίσουν την επιρροή που ασκεί το αλάτι στον οργανισμό, οι επιστήμονες έκαναν μια σειρά αναλύσεων κυρίως σε σχέση με τη λειτουργία της καρδιάς, των αιμοφόρων αγγείων και τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Όπως διαπίστωσαν, το 60% των θανάτων συνέβη στους άνδρες.

Οι περισσότεροι προέκυψαν από καρδιακή προσβολή (42%) και άλλα καρδιαγγειακά προβλήματα, ενώ σε εγκεφαλικό επεισόδιο απέδωσαν το 41% των θανάτων.

Το ανώτατο όριο σε ό,τι αφορά την κατανάλωση αλατιού ορίστηκε από τους επιστήμονες στα 1.000mg την ημέρα.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να προτιμούν φρέσκα προϊόντα και να περιορίσουν τη χρήση αλατιού και επεξεργασμένων τροφίμων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ερωτήσεις και Απαντήσεις για την Κρυμμένη Ζάχαρη

a.alefragkis

Βιταμίνες του Συμπλέγματος Β – Ποιες Τροφές τις Περιέχουν;

a.alefragkis

Πώς θα Καταλάβετε ότι δεν Τρώτε Ισορροπημένα;

Evi Makavelou

Καλύτερες Τροφές για Βελτίωση του Ύπνου

Evi Makavelou

Οι Τροφές που Πρέπει να Καταναλώνετε πριν Λήξουν

Evi Makavelou

Το Γάλα Αμυγδάλου και τα Οφέλη του

Evi Makavelou

Νερό με Τζίντζερ – Τα Οφέλη και οι Πιθανές Παρενέργειές του για την Υγεία

a.alefragkis

Υπερβολική Κατανάλωση Πράσινου Τσαγιού – Ποιοι οι Κίνδυνοι για την Υγεία

a.alefragkis

Βιταμίνη D – Σε ποιες Τροφές τη Βρίσκετε;

Evi Makavelou

5 Οφέλη του Τζίντζερ για την Υγεία

Evi Makavelou

Hashimoto και ο Ρόλος της Διατροφής

yoadmin

Σε τι Κάνει Καλό η Αποτοξίνωση;

a.alefragkis