Υγεία & Ομορφιά
Τα Γαλακτοκομικά Συνδέονται με Μειωμένο Κίνδυνο Διαβήτη και Υπέρτασης.
Τα Γαλακτοκομικά Συνδέονται με Μειωμένο Κίνδυνο Διαβήτη και Υπέρτασης.
Επικαιρότητα

Τα Γαλακτοκομικά Συνδέονται με Μειωμένο Κίνδυνο Διαβήτη και Υπέρτασης

Η κατανάλωση τουλάχιστον δύο μερίδων γαλακτοκομικών προϊόντων την ημέρα συνδέεται με μικρότερο κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη και υψηλής αρτηριακής πίεσης, καθώς και μεταβολικού συνδρόμου, σύμφωνα με μία νέα διεθνή επιστημονική μελέτη σε 21 χώρες πέντε ηπείρων, η οποία επιβεβαιώνει ευρήματα προηγούμενων ερευνών.

Η μείωση του κινδύνου είναι μεγαλύτερη για τα γαλακτοκομικά με πλήρη λιπαρά.

Τα Γαλακτοκομικά Συνδέονται με Μειωμένο Κίνδυνο Διαβήτη και Υπέρτασης.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Δρ. Άντριου Μέντε του καναδικού Πανεπιστημίου ΜακΜάστερ του Οντάριο, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό “BMJ Open Diabetes Research & Care”.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, που εξετάστηκαν κατά πόσο καταναλώνονταν στη διάρκεια των προηγούμενων 12 μηνών, ήταν γάλα, γιαούρτι, ροφήματα γιαουρτιού, βούτυρο, κρέμα γάλακτος και τυριά, είτε με πλήρη είτε με χαμηλά λιπαρά (1% έως 2%).

Στη μελέτη συμμετείχαν συνολικά περίπου 148.000 άνθρωποι ηλικίας 35 έως 70 ετών, από τους οποίους 13.640 εμφάνισαν υπέρταση και οι 5.351 διαβήτη κατά τη διάρκεια μίας περιόδου εννέα ετών.

Η μέση ημερήσια ολική κατανάλωση γαλακτοκομικών από τους συμμετέχοντες ήταν 179 γραμμάρια, με την ποσότητα να είναι διπλάσια για τα πλήρη σε σχέση με τα χαμηλά λιπαρά.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι έτρωγαν τουλάχιστον δύο μερίδες πλήρων γαλακτοκομικών ημερησίως, είχαν 12% μικρότερο κίνδυνο για διαβήτη και υπέρταση, ενώ ο κίνδυνος μειωνόταν κατά 14% εάν έτρωγαν τρεις μερίδες.

Η καθημερινή κατανάλωση δύο μερίδων γαλακτοκομικών σχετιζόταν, επίσης, με 24% μικρότερο κίνδυνο για εκδήλωση μεταβολικού συνδρόμου (μείωση κινδύνου κατά 28% εάν τα γαλακτοκομικά ήταν με πλήρη λιπαρά).

«Αν τα ευρήματά μας επιβεβαιωθούν από μεγαλύτερες και πιο μακρόχρονες μελέτες, τότε η αύξηση στην κατανάλωση γαλακτοκομικών μπορεί να αποτελέσει μία προσιτή και χαμηλού κόστους προσέγγιση για τη μείωση του μεταβολικού συνδρόμου, της υπέρτασης, του διαβήτη και τελικά των περιστατικών καρδιαγγειακής νόσου παγκοσμίως», συμπέραναν οι ερευνητές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Μετά τον Κορωνοϊό Εποχή

a.alefragkis

Νέο Φάρμακο για τις Ημικρανίες

yoadmin

Παρατείνεται Μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2022 η Ασφαλιστική Ικανότητα για τους Ασφαλισμένους του e-ΕΦΚΑ

Κορωνοϊός – Περιμένοντας το Δεύτερο Κύμα της Πανδημίας

yoadmin

Βελτίωση του Οικονομικού Κλίματος τον Ιούλιο

yoadmin

Το Βραδινό Φαγητό Επιδεινώνει την Υγεία των Γυναικών

yoadmin

Οι Ακτινογραφίες Αποδεικνύονται Πολύ πιο Επικίνδυνες για τους Παχύσαρκους

yoadmin

Κυνήγι Προσφορών για τους Έλληνες Καταναλωτές

Πυρετός, Παρακολούθηση και Διαγνωστική Παραπομπή

Τα Χαρτονομίσματα Μολύνονται πιο Εύκολα σε Σχέση με τα Κέρματα

yoadmin

Οι Γονείς Καλούνται να Είναι Προσεκτικοί για το Ενδεχόμενο Εμφάνισης Φλεγμονώδους Νόσου στα Παιδιά

yoadmin

Τα Επίπεδα Χοληστερίνης Μειώνονται Σταδιακά στις Ανεπτυγμένες Δυτικές Χώρες, αλλά Αυξάνονται στις Φτωχότερες

yoadmin