Υγεία & Ομορφιά
Επικαιρότητα

Τα Επίπεδα της Βιταμίνης D στον Οργανισμό και η Συσχέτισή τους με τον Κορωνοϊό

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται με Covid-19 και διαθέτουν επαρκή επίπεδα βιταμίνης D στον οργανισμό τους (τουλάχιστον 30 ng/mL 25 υδροξυβιταμίνης D), έχουν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο επιπλοκών όπως η υποξία και πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Τα Επίπεδα της Βιταμίνης D στον Οργανισμό και η Συσχέτισή τους με τον Κορωνοϊό.

Επιπλέον, αυτοί οι ασθενείς έχουν χαμηλότερα επίπεδα του δείκτη φλεγμονής CRP και υψηλότερα επίπεδα λεμφοκυττάρων (κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος που βοηθούν στην καταπολέμηση μίας λοίμωξης).

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Μάικλ Χόλικ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “PLoS One”, ανέλυσαν στοιχεία για 235 ασθενείς εισηγμένους στο νοσοκομείο με διάγνωση Covid-19.

Διαπιστώθηκε ότι οι ασθενείς άνω των 40 ετών με επαρκή επίπεδα βιταμίνης D ήσαν 51,5% λιγότερο πιθανό να πεθάνουν από κορωνοϊό, σε σχέση με όσους είχαν ανεπαρκή επίπεδα της εν λόγω βιταμίνης (κάτω από 30 ng/mL).

«Η νέα μελέτη παρέχει άμεσες ενδείξεις ότι η επάρκεια σε βιταμίνη D μπορεί να μειώσει τις επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένης της ‘καταιγίδας κυτταροκινών’ και τελικά την πιθανότητα θανάτου από Covid-19», δήλωσε ο δρ Χόλικ.

Ο ίδιος είχε δημοσιεύσει, πρόσφατα, σχετική έρευνα, σύμφωνα με την οποία η επάρκεια βιταμίνης D μειώνει κατά 54% την πιθανότητα να κολλήσει κανείς τον κορωνοϊό, κάτι που ισχύει και με άλλους ιούς όπως της γρίπης.

Άλλη πρόσφατη έρευνα σε 489 ασθενείς, η οποία δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό “JAMA Network Open”, είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η θεραπεία με βιταμίνη D μπορεί να μειώσει γενικότερα την πιθανότητα ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος, ιδιαίτερα σε ασθενείς με ανεπάρκεια βιταμίνης D.

Μεταξύ των ασθενών με ανεπάρκεια βιταμίνης D, το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων Covid-19 ήταν 21,6%, συγκριτικά με 12,2% μεταξύ των ασθενών με επάρκεια βιταμίνης D.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Covid-19 Επιτίθεται Απευθείας και στο Πάγκρεας Απορρυθμίζοντας το Σάκχαρο

Evi Makavelou

Καρδιαγγειακοί Παράγοντες Κινδύνου και Βαρύτητα Λοίμωξης COVID-19

Αυτή Είναι η Διατροφή που Συμβάλλει στη Μακροζωία Σύμφωνα με τους Επιστήμονες

admin

Κορωνοϊός – Βαρύ το Κόστος του Εγκλεισμού για τους Ηλικιωμένους

admin

Νέα Μέτρα Στήριξης των Πολιτών Απέναντι στην Ακρίβεια

Πώς οι Ακραίες Καιρικές Συνθήκες Αυξάνουν τον Κίνδυνο για Έμφραγμα ή Εγκεφαλικό

Μειωμένος ο Κίνδυνος Θανάτου στους Διαβητικούς που Κάνουν Καθημερινή Κατανάλωση Καφέ και Τσαγιού

Τι Γνωρίζουμε για τον Ιό των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (HPV) στην Ελλάδα;

Αντιμετωπίζοντας τις Χρόνιες Παθήσεις στο Φαρμακείο

admin

Ο ΣΦΕΕ Κάλυψε το Κόστος για την Υποστήριξη της Φαρμακευτικής Αγωγής Ασθενών με Χρόνια Νοσήματα

Αυξημένη η Πιθανότητα Διάγνωσης Νέου Διαβήτη Μετά από Ήπια Covid-19

Στο Μικροσκόπιο Σπάνιο Φλεγμονώδες Σύνδρομο που Παρουσιάζεται σε Παιδιά με Κορωνοϊό

admin