Υγεία & Ομορφιά
Τα Αντιγριπικά Εμβόλια
Επικαιρότητα

Τα Αντιγριπικά Εμβόλια

Aυξημένη είναι η ζήτηση για τα αντιγριπικά εμβόλια ενόψει του χειμώνα και υπό τον φόβο μίας πιθανής έξαρσης του ιού της γρίπης.

Αναφορικά με τους τύπους των εμβολίων φέτος για πρώτη φορά στα φαρμακεία υπάρχουν τρία αντιγριπικά εμβόλια.

Yπάρχουν δύο εμβόλια από δύο διαφορετικές εταιρίες τα οποία ανήκουν στην κατηγορία των τετραπλών εμβολίων.

Δηλαδή περιέχουν δύο υποστελέχη του ιού της γρίπης τύπου Α και δύο στελέχη από τον ιό της γρίπης τύπου Β.

Οπότε για πρώτη φορά μιλάμε για τετραπλό αντιγριπικό εμβόλιο.

Βέβαια εξακολουθεί να υπάρχει και το τριπλό εμβόλιο.

Τα Αντιγριπικά Εμβόλια

Η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει επάρκεια αντιγριπικών εμβολίων, ενώ ένδειξη για τον εμβολιασμό 2017-2018, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και το Υπουργείο Υγείας, έχουν όλα τα άτομα μετά την ηλικία των 6 μηνών, ιδιαίτερα οι ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Οι επιστήμονες στην Ελλάδα είναι μεν καθησυχαστικοί, παρ’ όλα αυτά συστήνουν τον εμβολιασμό του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού πληθυσμού, καθώς όπως λένε, ο ιός κάθε χρόνο εμφανίζει επιπλοκές, αλλά και κάποιους αναπόφευκτους θανάτους.

H γρίπη φέτος αναμένεται να προκαλέσει έξαρση κι αυτός είναι ο λόγος που δημιουργείται η ανάγκη ενημέρωσης και πρόληψης.

Στις ευπαθείς ομάδες, στις οποίες ο εμβολιασμός κρίνεται αναγκαίος, ανήκουν οι πολίτες άνω των 60 χρόνων, όσοι πολίτες πάσχουν από οποιοδήποτε χρόνιο νόσημα (όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η καρδιακή ανεπάρκεια, η νεφρική ανεπάρκεια κ.α.), όσοι πάσχουν από αναπνευστικές παθήσεις, (όπως η Χ.Α.Π., το βρογχικό άσθμα κ.α.) και όσοι πάσχουν από άλλες χρόνιες παθήσεις.

Οι πολίτες που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα υγείας σε συνεργασία με τον γιατρό θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο ανεξαρτήτως ηλικίας.

Επίσης, θα πρέπει να εμβολιαστούν οι επαγγελματίες υγείας, οι έγκυες εφόσον συνεννοηθούν με τον γιατρό τους και όσοι βρίσκονται γύρω από τη φροντίδα νεογνών.

Ο αντιγριπικός εμβολιασμός συστήνεται να γίνεται Οκτώβριο και Νοέμβριο και καθημερινά πολίτες έρχονται στα φαρμακεία προκειμένου να εμβολιαστούν.

Δεν υπάρχουν αντενδείξεις όσον αφορά το αντιγριπικό εμβόλιο και για αυτό το λόγο δεν πρέπει να φοβάται ο κόσμος να κάνει το εμβόλιο κατά της γρίπης καθώς δεν υπάρχουν αντενδείξεις.

Μόνο όσοι έχουν σοβαρές διατροφικές αλλεργίες στο αυγό θα πρέπει πριν εμβολιαστούν να ρωτήσουν τον γιατρό τους.

Παράλληλα με τον εποχικό αντιγριπικό εμβολιασμό γίνεται και το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου, το οποίο γίνεται άπαξ, και το οποίο επίσης όπως και το εμβόλιο κατά της γρίπης καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΕ: Νέες Οδηγίες για Ασθενείς με Άσθμα και ΧΑΠ Λόγω του Κορωνοϊού

yoadmin

Τα Συμπτώματα από το Γαστρεντερικό Σύστημα Σχετίζονται με Σοβαρότερη COVID-19

Δικαιώματα Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας

yoadmin

Τα Αρχικά Αποτελέσματα της Ρεμντεσιβίρης στη Θεραπεία της Νόσου Covid-19

yoadmin

Covid-19: Βασικές Στρατηγικές Αρχές Ανάπτυξης Αποτελεσματικών Εμβολίων

yoadmin

Κορωνοϊός – Οι Ασυμπτωματικοί Ασθενείς Μπορεί να Μεταδίδουν τον Ιό Ακόμη και Χωρίς Φυσική Επαφή

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ