Υγεία & Ομορφιά
Image default
Εναλλακτικές Θεραπείες

Τα Αιθέρια Έλαια στο Σπίτι και τα Οφέλη τους

Γνωρίζατε ότι τα αιθέρια έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απολύμανση του σπιτιού σας;

Η ακόμη και για να απομακρύνετε τις δυσάρεστες μυρωδιές;

Ποια είναι όμως τα κατάλληλα αιθέρια έλαια που θα πρέπει να έχετε στο σπίτι σας και πώς ακριβώς θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε;

Τα Αιθέρια Έλαια στο Σπίτι και τα Οφέλη τους

Αιθέρια έλαια για τις δυσάρεστες μυρωδιές

Η διάχυση μίας μικρής ποσότητας αιθέριου ελαίου από μανταρίνι, μέσω μιας ειδικής συσκευής που μπορείτε να προμηθευτείτε από το εμπόριο, βοηθά στη φυσική αντιμετώπιση των δυσάρεστων οσμών.

Κατά τη διάρκεια του σφουγγαρίσματος για παράδειγμα, μπορείτε μαζί με το νερό να προσθέσετε και μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο μέντας στον κουβά της σφουγγαρίστρας.

Πριν το σκούπισμα του πατώματος, χρησιμοποιώντας μία ηλεκτρική σκούπα, μπορείτε να ενσταλάξετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας σε μία «μπάλα» από βαμβάκι και να απορροφήσετε με την ηλεκτρική σκούπα το αιθέριο έλαιο από το βαμβάκι.

Καθ’ αυτόν τον τρόπο, ενώ εσείς θα σκουπίζετε χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική σας σκούπα, η μυρωδιά από το αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας θα διαχέεται στην ατμόσφαιρα του σπιτιού σας.

Στο μπάνιο σας, μπορείτε να διαχέετε οποιοδήποτε αιθέριο έλαιο επιθυμείτε, μέσω της ειδικής συσκευής που αναφέραμε πιο πάνω. Έτσι, θα επικρατεί μία μόνιμη φρέσκια και ευχάριστη μυρωδιά στον χώρο.

Για το μπάνιο, ειδικότερα, προτείνονται τα αιθέρια έλαια πεύκου, ευκαλύπτου, μέντας, λεβάντας, λεμονιού, πορτοκαλιού, γκρέιπφρουτ… κ.λπ.

Μπορείτε επίσης να ρίξετε και μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας ή μέντας σε ένα μπολ με αποξηραμένα λουλούδια (ποτ πουρί) για να ενισχύσετε το άρωμά τους.

Για το μπάνιο, ειδικότερα, προτείνονται τα αιθέρια έλαια πεύκου, ευκαλύπτου, μέντας, λεβάντας, λεμονιού, πορτοκαλιού, γκρέιπφρουτ… κ.λπ.

Αιθέρια έλαια για… την απολύμανση του σπιτιού σας

Για να απολυμάνετε το πάτωμα του σπιτιού σας, χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό με ουδέτερη βάση, στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε αιθέριο έλαιο λεβάντας, λεμονιού ή θυμαριού.

Για να καταπολεμήσετε τα μικρόβια και τους μύκητες που λατρεύουν τη ζέστη και την υγρασία στο μπάνιο και την τουαλέτα σας, θα πρέπει να κάνετε τα εξής:

Καθαρίστε καλά το νεροχύτη, τη μπανιέρα, το «τηλέφωνο» του ντους και την τουαλέτα πιο αποτελεσματικά, προσθέτοντας μερικές σταγόνες αιθέριων ελαίων στο προϊόν καθαρισμού σας (αιθέριο έλαιο πεύκου, ευκαλύπτου, μανταρίνι, γκρέιπφρουτ, κ.λπ.).

Μάλιστα, τα αιθέρια έλαια γκρέιπφρουτ και μανταρίνι βοηθούν στην αποφυγή του σχηματισμού πέτρας από άλατα και προάγουν τη λάμψη του σμάλτου.

Τέλος, προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο πεύκου στο πιγκάλ και στη λεκάνη της τουαλέτας.

Αιθέρια έλαια κατά των σκόρων και των μυρμηγκιών!

Για να απομακρύνετε τους σκόρους από τη ντουλάπα σας, τοποθετήστε μερικές σταγόνες αιθέριων ελαίων από κυπαρίσσι και λεβάντα σε ένα μέτριου μεγέθους βότσαλο και τοποθετήστε το δίπλα από τα ρούχα σας, π.χ. σε ένα συρτάρι ή σε ένα ράφι.

Για να αποφύγετε τα μυρμήγκια, ενσταλάξτε στο δοχείου του βαποριζατέρ 10 σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας, 20 σταγόνες αιθέριου ελαίου μέντας και 50 ml νερό.

Ακολούθως, ψεκάστε τα διάφορα σημεία όπου τα μυρμήγκια κάνουν την απρόσκλητη εμφάνισή τους!

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι Είναι η Ρεφλεξολογία και Πότε Χρησιμοποιείται;

Τα Νεότερα Δεδομένα που Αφορούν τη Σωματική Άσκηση και την Υγεία

Θαυματουργά Βότανα για τις Παθήσεις του Αναπνευστικού Συστήματος

Editor6 pharma

Αυτοθεραπεία – Θεραπεία με τη Δύναμη του Μυαλού

Bάνα Νικολαίδου

Η Σωστή Χρήση των Φυσικών Αντιβιοτικών

yoadmin

Οξειδωτικό Στρες και Αντιοξειδωτικά: Ζήτημα Ισορροπίας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ