Υγεία & Ομορφιά
Αναδόμηση μαλλιών
Μαλλιά

Συνηθισμένα Προβλήματα των Μαλλιών μετά το Καλοκαίρι

Τα υγιή, περιποιημένα μαλλιά αλλάζουν εντελώς την εικόνα ενός προσώπου.

Η έλευση του φθινοπώρου είναι η πιο κατάλληλη περίοδος για αλλαγές και υιοθέτηση νέων συνηθειών που μπορούν να ανανεώσουν την τρίχα, καθώς το καλοκαίρι είναι η εποχή κατά την οποία τα μαλλιά ταλαιπωρούνται αρκετά.

Η θάλασσα, το χλώριο της πισίνας και η καθημερινή έκθεση στον ήλιο είναι οι κυριότερες αιτίες για τη φθορά της τρίχας, το θαμπό χρώμα της και τις φθαρμένες άκρες.

Η επίσκεψη στο κομμωτήριο είναι απαραίτητη μετά το τέλος των διακοπών για τη σωστή φροντίδα και αναδόμηση των μαλλιών, αν και ως έναν βαθμό μπορεί να γίνει και στο σπίτι.

Επίσκεψη στο κομμωτήριοΟι ειδικοί στην περιποίηση των μαλλιών συνιστούν αρχικά μια μικρή ανανέωση που περιλαμβάνει ένα κούρεμα χωρίς ακραίες αλλαγές, καθάρισμα της ψαλίδας, μάσκες θρέψης και αναδόμησης και για το τέλος, αν χρειάζεται, βαφή.

Παρακάτω θα διαβάσετε τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε με τα μαλλιά σας και το πώς θα τα ξεπεράσετε.

Τρίχες που σπάνε

Για τις τρίχες που σπάνε το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα είναι οι εντατικές θεραπείες για ενυδάτωση και θρέψη.

Αν έχετε πολύ λεπτά και αδύναμα μαλλιά που σπάνε πρέπει να επενδύσετε σε επαγγελματικά προϊόντα όσον αφορά το σαμπουάν, το μαλακτικό και τη μάσκα μαλλιών.

Θα πρέπει να είναι τα κατάλληλα ανάλογα με τον τύπο της τρίχας σας, λεπτή ή χοντρή, ξηρή, λιπαρή ή κανονική, ώστε να φανεί διαφορά.

Στη συνέχεια ένα κούρεμα είναι αναγκαίο για να απαλλαγείτε από τις φθαρμένες άκρες και να δυναμώσετε τα μαλλιά σας.

Χρώμα που έχει ξεθωριάσει

Η αλλαγή σε μια πολύ σκούρα απόχρωση καλό θα ήταν να γίνει σταδιακά, ειδικά αν τα μαλλιά σας είναι ανοιχτόχρωμα ή έχουν ανοίξει από τον ήλιο.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να ανανεωθείτε άμεσα με τον ερχομό του φθινοπώρου είναι να δοκιμάσετε διάφορες τεχνικές για αυτόν τον σκοπό.

Επίσης, δοκιμάστε θεραπείες που κάνουν τα μαλλιά να γυαλίζουν και να δείχνουν υγιή.

Μαλλιά που πέφτουν

Χάνετε περίπου 100 τρίχες την ημέρα και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, όμως παράγοντες όπως το άγχος μπορούν να αυξήσουν τον αριθμό τους δραματικά.

Επίσης, η φθινοπωρινή τριχόπτωση είναι ένας από τους λόγους που δε χρήζουν ανησυχίας μιας και πρόκειται για κάτι παροδικό.

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα τριχόπτωσης, επενδύστε σε συμπληρώματα διατροφής που διεγείρουν την ανάπτυξη της τρίχας και κάνουν τα μαλλιά πιο δυνατά σε συνδυασμό με έλαια για μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής.

Προμηθευτείτε προϊόντα με βιταμίνη Β, Ε, πυρίτιο και ψευδάργυρο που βοηθούν στην παραγωγή κερατίνης.

www.y-o.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προστατέψτε τα Μαλλιά σας από τη Φθινοπωρινή Τριχόπτωση

Αναδόμηση Μαλλιών το Φθινόπωρο

Bάνα Νικολαίδου

Πώς θα Περιποιηθείτε τα Εύθραυστα Μαλλιά σας

Τι Είναι Τελικά η Τριχόπτωση;

yoadmin

Τι Χρειάζεται να Γνωρίζετε αν Χρησιμοποιείτε Πιστολάκι Καθημερινά

Απώλεια Μαλλιών – Πότε Είναι Φυσιολογική και δεν Χρειάζεται να σας Ανησυχεί

d.tsagkrinos

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ