Υγεία & Ομορφιά
Συμπληρώματα Διατροφής

Συμπληρώματα Διατροφής με Ενεργό Άνθρακα

Ο άνθρακας, τρώγεται; Μπορεί να μην το ξέρετε, αλλά αυτό συμβαίνει!

Δεν είναι για τις θρεπτικές του αρετές, αλλά ο άνθρακας σε μια συγκεκριμένη μορφή – που ονομάζεται ενεργός άνθρακας – μπορεί να καταπολεμήσει το φούσκωμα και τον μετεωρισμό.

Συμπληρώματα Διατροφής με Ενεργό Άνθρακα.

Όλοι γνωρίζουν ότι ο άνθρακας είναι μια ουσία που λαμβάνεται από την καύση φυτών (συχνά ξύλο, αλλά μερικές φορές και άλλα) μακριά από τον αέρα. Ο «ενεργοποιημένος» ξυλάνθρακας στη συνέχεια καίγεται και πάλι, αλλά παρουσία υδρατμού.

Αυτό δημιουργεί στον άνθρακα ένα πλήθος μικρών μικροσκοπικών οπών. Το προϊόν που προκύπτει είναι επομένως πολύ αποτελεσματικό στη διατήρηση διαφορετικών ουσιών που θα παγιδευτούν στις μικρές τρύπες του και θα παραμείνουν στον άνθρακα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο άνθρακας χρησιμοποιείται πολύ συχνά στα φίλτρα αέρα ή στα φίλτρα νερού. Αλλά είναι επίσης καλός σύμμαχος για την πέψη…

Ενεργός άνθρακας τι είναι; Πώς λειτουργεί;

Ο άνθρακας χρησιμοποιείται μερικές φορές για την καταπολέμηση δηλητηριάσεων. Αλλά στην καθημερινή ζωή, χρησιμοποιείται για κάτι πολύ πιο κοινό, αλλά και πολύ λιγότερο σοβαρό: το φούσκωμα και τον μετεωρισμό του εντέρου…

Ναι! Ο άνθρακας μπορεί να δεσμεύσει επιβλαβείς ουσίες (τοξίνες, βαρέα μέταλλα κ.λπ.). Παγιδεύει επίσης υπερβολικά αέρια που προκαλούν δυσάρεστες αισθήσεις και οσμές.

Από την άλλη πλευρά, ο ξυλάνθρακας συνιστάται και για άλλα πράγματα, όπως η ενεργοποίηση της αργής πέψης ή η θεραπεία γαστρεντερίτιδας.

Ορισμένες προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνονται κατά τη χρήση ενεργού άνθρακα:

  • Η πρώτη είναι μια λογική συνέπεια των αρετών του: ο άνθρακας παγιδεύει πολλές ουσίες και τις εξουδετερώνει.

Αν είναι ωφέλιμος για ορισμένες τοξίνες ή για υπερβολικά αέρια στο πεπτικό, είναι προφανώς επικίνδυνος εάν λαμβάνετε παράλληλα με φάρμακα που καταναλώνουμε γιατί μπορεί να τα αδρανοποιήσει!

Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να ενημερώσετε τον γιατρό σας εάν τον χρησιμοποιείτε και ότι έχει συνταγογραφηθεί κάποια θεραπεία.

  • Από την άλλη πλευρά, η κατανάλωση άνθρακα μπορεί να επιβραδύνει τις κινήσεις του εντέρου. Αποφύγετέ τον, συνεπώς, εάν έχετε μια τάση δυσκοιλιότητας.

Για τις έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες, και παιδιά, δεν υπάρχουν ενδείξεις κινδύνου ενεργού άνθρακα για αυτές τις εύθραυστες ομάδες, αλλά ζητήστε ιατρική συμβουλή.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προβιοτικά: Μια Νέα «Φιλία» Ξεκινά

yoadmin

Προβιοτικά – Οι Καλύτεροι Σύμμαχοι του Εντέρου

yoadmin

Οι πιο Διάσημοι Σπόροι και οι Ιδιότητές τους

d.tsagkrinos

Προβιοτικά και Πρεβιοτικά… Ένα Ακαταμάχητο Δίδυμο

yoadmin

Τα Πρεβιοτικά, Πολύτιμοι Σύμμαχοι Υγείας και Ομορφιάς

yoadmin

Τρυπτοφάνη – Γιατί Είναι Απαραίτητη

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ