Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Στοματική Υγιεινή και Μείωση Καρδιακών Παθήσεων

Σύμφωνα με τα πορίσματα μιας νέας επιστημονικής έρευνας, το συχνό βούρτσισμα των δοντιών φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής αρρυθμίας, αλλά και τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας.

Με επικεφαλής τη δρα Τάε-Τζιν Σονγκ του Πανεπιστημίου Ewha Womans της Σεούλ, οι ερευνητές που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «European Journal of Preventive Cardiology» της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, ανέλυσαν στοιχεία από ένα δείγμα 121.300 ανθρώπων, ηλικίας 40 έως 80 ετών, το οποίο δεν είχαν κανένα ιστορικό καρδιοπάθειας.

Η νέα έρευνα επιβεβαιώνει ότι η καλή στοματική υγιεινή, εκτός από τα οφέλη για τα δόντια, προστατεύει παράλληλα και την καρδιά, συμβάλλοντας έτσι στην καλή υγεία.

Προγενέστερες έρευνες είχαν δείξει ότι η κακή στοματική υγιεινή αυξάνει την παρουσία μικροβίων στο αίμα και προκαλεί φλεγμονή στο σώμα, γεγονός που αυξάνει τους κινδύνους για την καρδιά.

Η νέα έρευνα επιβεβαιώνει ότι η καλή στοματική υγιεινή, εκτός από τα οφέλη για τα δόντια, προστατεύει παράλληλα και την καρδιά, συμβάλλοντας έτσι στην καλή υγεία.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι το συχνό βούρτσισμα των δοντιών (3 φορές την ημέρα) σχετίζεται με κατά μέσο όρο 10% μικρότερο κίνδυνο αρρυθμίας και 12% μικρότερο κίνδυνο ανεπάρκειας, άσχετα με το φύλο, την ηλικία, το βάρος και άλλους παράγοντες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η σωστή στοματική υγιεινή και ο βαθύς καθαρισμός των δοντιών καταπολεμά τα βακτήρια που βρίσκονται ανάμεσα στα δόντια και στα ούλα, μειώνοντας συνεπώς την πιθανότητα διείσδυσης παθογόνων μικροοργανισμών στην κυκλοφορία του αίματος.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός – Τα Πρώτα Αποτελέσματα Χορήγησης Πλάσματος Δείχνουν Μείωση Θνητότητας

yoadmin

Στο 11,7% Διαμορφώθηκε η Ύφεση το Τρίτο Τρίμηνο του 2020

Κορωνοϊός: Η Μετάδοση από τη Μητέρα στο Νεογνό

Πώς να Αντιμετωπίσουμε τα Νέα Δεδομένα στη Ζωή μας Λόγω του Νέου Κορωνοϊού

yoadmin

Covid-19: Προγνωστικός Παράγοντας Θνητότητας η Διάταση της Δεξιάς Κοιλίας

yoadmin

Τι Ισχύει για τους Κανόνες Υγιεινής και την Απολύμανση

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ