Υγεία & Ομορφιά
Τα οφέλη του σταφυλιού στην υγεία
Διατροφή

Σταφύλι – Ένα Φρούτο με Πολλά Οφέλη για την Υγεία

Τα σταφύλια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες σταφυλιών, οι οποίες ταξινομούνται σε τρεις μεγάλες ομάδες: τις λευκές, τις ερυθρές και τις ροδόχρωμες.

Ειδικά τα κόκκινα σταφύλια περιέχουν λίγο περισσότερα φλαβονοειδή και φυτοθρεπτικά συστατικά.

Έχουν εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία.

Ειδικά τα κόκκινα σταφύλια περιέχουν περισσότερα φλαβονοειδή και φυτοθρεπτικά συστατικά από τις υπόλοιπες ποικιλίες.

Μερικοί από τους πιο σημαντικούς λόγους που πρέπει να προτιμάμε τα σταφύλια ακολουθούν παρακάτω.

Σταφύλι και οφέλη – Προστατεύει την καρδιά

Σύμφωνα με μελέτες ερευνητών, οι πολυφαινόλες, οι οποίες αποτελούν τα πιο κοινά αντιοξειδωτικά στη διατροφή του ανθρώπου, μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της χοληστερόλης.

Αποτέλεσμα είναι η μείωση της πιθανότητας εμφάνισης αθηροσκλήρωσης και ένα ευεργετικό αποτέλεσμα επί του καρδιακού μυός.

Τα σταφύλια προστατεύουν το πεπτικό σύστημα

Οι φυτικές ίνες που περιέχουν τα σταφύλια μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη διαδικασία της πέψης.

Συμβάλλουν στη θεραπεία του πονοκεφάλου

Όλοι ξέρουμε ότι η παραγωγή του κρασιού γίνεται μετά από κάποια στάδια επεξεργασίας του χυμού του σταφυλιού.

Αν πιείτε ένα ποτηράκι παραπάνω, υπάρχει πιθανότητα να σας προκαλέσει ενοχλητικό πονοκέφαλο.

Αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι ότι πίνοντας το πρωί λίγο φρέσκο χυμό σταφυλιού αραιωμένο με νερό, θα καταφέρετε να εξαλείψετε τυχόν πονοκεφάλους.

Τα οφέλη των σταφυλιών στην υγείαΣταφύλι και οφέλη – Έχει ευεργετικά οφέλη για τα οστά

Η βιταμίνη Κ, η οποία είναι υπεύθυνη για την πήξη του αίματος, είναι επίσης χρήσιμη για τη διατήρηση της υγείας των οστών.

Επιστημονικές έρευνες έδειξαν ότι εάν λαμβάνετε καθημερινά 0,11 mg βιταμίνης Κ, ο κίνδυνος καταγμάτων του ισχίου μειώνεται κατά 30%.

Προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα

Το σταφύλι είναι γνωστό και ως καθαρτικό, λόγω της παρουσίας οργανικού οξέος και κυτταρίνης.

Είναι ένα φρούτο πλούσιο σε διαιτητικές ίνες που προσφέρουν ισχυρό καθαρισμό στον γαστρεντερικό σωλήνα.

Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες

Η ρεσβερατρόλη που βρίσκεται στο σταφύλι μειώνει τον μεταβολισμό των καρκινικών κυττάρων και έχει αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματική στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Επίσης, οι προανθοκυανίδες (αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στο σταφύλι) βοηθούν στη πρόληψη του καρκίνου του προστάτη, του δέρματος και του παχέος εντέρου.

Προστατεύει την επιδερμίδα

Τέλος, οι αντιγηραντικές ιδιότητες του σταφυλιού είναι γνωστές.

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στα σταφύλια ενεργούν ως ασπίδα κατά της γήρανσης του δέρματος και ταυτόχρονα διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υγεία του Εγκεφάλου – Ιδέες για Πρωινό

Evi Makavelou

Συμβουλές για Ισορροπημένη Διατροφή

Evi Makavelou

Φρούτα και Λαχανικά – Λάθη που σας Στερούν τις Βιταμίνες

Evi Makavelou

Πώς θα Αποφύγετε τη Γλουτένη;

Evi Makavelou

Υγιεινές Τροφές που Πρέπει να Αποφεύγετε Όταν Είστε Άρρωστοι

a.alefragkis

Τσάι του Βουνού – Οι Ευεργετικές του Ιδιότητες

a.alefragkis

Αυγά – 5 Λόγοι που Πρέπει να τα Εντάξετε στη Διατροφή σας

a.alefragkis

Τα Οφέλη μιας Διατροφής Χωρίς Γλουτένη

Evi Makavelou

Γιατί Είναι Σημαντικό να Καταναλώνετε Πρωτεΐνη;

Evi Makavelou

Τσάι Τζίντζερ – Πόσο Ασφαλής Είναι η Κατανάλωσή του;

Evi Makavelou

Ψυχική Υγεία – Ο Ρόλος της Διατροφής

Evi Makavelou

Διατροφή για τη Ρευματοειδή Αρθρίτιδα

Evi Makavelou