Υγεία & Ομορφιά
Στα Σύνορα της Αισθητικής Χειρουργικής
Πρόσωπο

Στα Σύνορα της Αισθητικής Χειρουργικής

Η αισθητική ιατρική και χειρουργική έχει καταφέρει να διώχνει τα σημάδια του χρόνου και της κούρασης, προσελκύοντας έτσι όλο και περισσότερους ενδιαφερόμενους.

Ρυτίδες, σακούλες κάτω από τα μάτια, καφέ κηλίδες στα χέρια…

Μπορεί ο χρόνος να μην είναι πάντα με το μέρος μας, η ιατρική όμως είναι.

Όταν οι κρέμες και τα υπόλοιπα προϊόντα φροντίδας της επιδερμίδας δεν είναι πλέον αρκετά, πολλές γυναίκες, αλλά και άντρες, δεν διστάζουν να κάνουν το μεγάλο βήμα προς τις πιο ριζικές και αποτελεσματικές μεθόδους.

Χωρίς να χρειάζεται αναισθησία και νυστέρι, η αισθητική ιατρική εξελίσσεται όλο και περισσότερο πλέον στην Ελλάδα.

Στα Σύνορα της Αισθητικής Χειρουργικής

Στην εποχή μας, η πηγή νεότητας παίρνει πραγματική μορφή αποκλειστικά στα κέντρα ιατρικής αισθητικής.

Είτε πρόκειται για πλαστικούς χειρουργούς, για δερματολόγους ή αγγειολόγους, οι ιατροί που ασκούν τις τεχνικές αυτές αναλαμβάνουν την υποστήριξη κατά της γήρανσης και των ατελειών του δέρματος.

Στην ιατρική ορολογία χαρακτηρίζεται «διεπιστημονική».

Πρόκειται για εναλλακτικές λύσεις αισθητικής χειρουργικής που ευχαριστούν τον πελάτη, ωστόσο είναι απαραίτητη η σωστή και πλήρης ενημέρωση του.

Θεραπείες κατά των Ρυτίδων

Στη σημερινή εποχή, οι τεχνικές που προτείνονται για την καταπολέμηση των ρυτίδων είναι πολλές.

Μεταξύ αυτών, οι ενέσεις με προϊόντα πλήρωσης χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο και γίνονται αντικείμενο στενής παρακολούθησης και μελέτης από τις Υγειονομικές Αρχές.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων έχει ταξινομήσει αυτά τα προϊόντα σε τρεις κατηγορίες σύμφωνα με τη διάρκεια τους στον οργανισμό.

Έτσι, μόνο τα προϊόντα που απορροφούνται σε διάστημα 4 έως 6 μηνών και τα προϊόντα βραδείας απορρόφησης, σε διάστημα 6 έως 24 μηνών, συνιστώνται για ένεση στο πλαίσιο της αισθητικής και των σκοπών της.

Ειδικότερα, πρόκειται για προϊόντα με βάση το υαλουρονικό οξύ ή το κολλαγόνο.

Οι κίνδυνοι των προϊόντων εξαρτώνται από τη φύση του προϊόντος, την τεχνική, το σημείο ένεσης, τον αριθμό των ενέσεων αλλά και από ατομικούς λόγους του κάθε ασθενή.

Οι κύριες ανεπιθύμητες ενέργειες είναι τα αιματώματα, ένα ερύθημα ή μια λοίμωξη, αν οι κανόνες καθαριότητας και ασηψίας δεν γίνουν σεβαστοί.

Η χρήση προϊόντων μόνιμης διάρκειας που δεν απορροφούνται δεν προτείνεται, καθώς παρουσιάζουν σοβαρές παρενέργειες οι οποίες διαρκούν περισσότερο απ’ ότι των υπολοίπων προϊόντων.

Από την άλλη πλευρά, έχουμε τη βουτυλική τοξίνη που έχει ως στόχο να μειώσει τις ρυτίδες έκφρασης.

Στον τομέα της αισθητικής, μόνο η βουτυλική τοξίνη – τύπου Α έχει άδεια κυκλοφορίας στην αγορά.

Όπως άλλωστε όλα τα φάρμακα, τα προϊόντα αυτά είναι δυνατό να παρουσιάσουν ανεπιθύμητες ενέργειες κυρίως όταν δεν έχουν άδεια κυκλοφορίας στην αγορά.

Αισθητική Χειρουργική

Με Στόχο την Αναζωογόνηση του Δέρματος

Άλλες ειδικές τεχνικές αναζωογόνησης για τη βελτίωση της υφής, της δομής και της απόχρωσης της επιδερμίδας είναι απολύτως προτεινόμενες στην αισθητική ιατρική, όπως τα lasers (παλμικά, CO2, …) ή η κρυοθεραπεία.

Οι τεχνικές αποκατάστασης της επιφανειακής στρώσης της επιδερμίδας πραγματοποιούνται με τη μηχανική δερμοαπόξεση και το χημικό peeling.

Επιπλέον, η μεσοθεραπεία, δηλαδή η έγχυση ενεργών θρεπτικών στοιχείων έχει σαν στόχο την αναζωογόνηση του δέρματος.

Τέλος, υπάρχουν διαφορετικές τεχνικές κατά του περιττού λίπους σε διάφορα σημεία και συνδέονται όλο και περισσότερο και με μια συμβουλή διατροφής.

Έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις κατά των τεχνικών μεθόδων μείωσης των λιποκυττάρων, μετά από παρατηρήσεις όσον αφορά τις επιπλοκές τους.

Οι τεχνικές αυτές χρησιμοποιούν εξωτερικούς φυσικούς παράγοντες (laser, υπέρυθρες, ραδιοσυχνότητες, υπέρηχους) ή ένεση διαφόρων προϊόντων.

Πλέον, θεωρούνται επικίνδυνες.

Η ιατρική αισθητική ανοίγεται σήμερα και στο Φαρμακείο, αναγνωρίζοντας τον Φαρμακοποιό και την ομάδα του ως στρατηγικό συνεργάτη.

Οι κατασκευαστές των δερμοκαλλυντικών έχουν αναπτύξει σειρές προϊόντων φροντίδας και περιποίησης πριν και μετά την επέμβαση (εφελκίδες, καψίματα, μώλωπες), που συνδέονται με αυτές τις τεχνικές.

Είναι διαθέσιμες στο Φαρμακείο και προτείνονται από τον Φαρμακοποιό σας και την ομάδα του!

www.y-o.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς να Προστατέψετε το Δέρμα σας τον Χειμώνα

Bάνα Νικολαίδου

Τροφές για Ενυδατωμένο Δέρμα που Λάμπει

Αναζωογόνηση Προσώπου σε 5 Βήματα

Bάνα Νικολαίδου

Μικρά Μυστικά για να Νιώθετε και να Είστε Όμορφες Όταν Ξυπνάτε

d.tsagkrinos

Το Μεταλλικό Νερό στην Περιποίηση της Επιδερμίδας

Bάνα Νικολαίδου

Υαλουρονικό, το Θαυματουργό

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ