Υγεία & Ομορφιά
Image default
Gold Εγκυμοσύνη Σεξ

Σπέρμα – Ποια Οφέλη Μπορεί να Έχει στη Διάρκεια της Εγκυμοσύνης

Συχνά ακούμε ότι το σπέρμα, εκτός από τη διαδικασία της γονιμοποίησης έχει και αρκετά ακόμη οφέλη για την υγεία.

Συγκεκριμένα, λόγω του κολλαγόνου που περιέχει βοηθά στην επιδερμίδα ενώ είναι γεμάτο με πρωτεΐνες και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Μολονότι τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει πείσει τους περισσότερους να το εντάξουν σε μία ρουτίνα ομορφιάς, καλό είναι να γνωρίζετε ότι τα οφέλη του δεν περιορίζονται εδώ.

Συγκεκριμένα, έχει παρατηρηθεί ότι το σπέρμα μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα ευεργετικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αυτό διότι:

Συμβάλλει στην πρόληψη της προεκλαμψίας

Η προεκλαμψία είναι μια από τις πιο επίφοβες επιπλοκές της κύησης, η οποία χαρακτηρίζεται από υψηλή αρτηριακή πίεση, οιδήματα στα άκρα, αλλά κυρίως στο πρόσωπο και πρωτεϊνουρία, δηλαδή εμφάνιση πρωτεΐνης στα ούρα.

Στις σοβαρές περιπτώσεις προεκλαμψίας επηρεάζεται δυσμενώς και η λειτουργία τόσο των νεφρών, όσο και του ήπατος, αλλά και του εγκεφάλου.

Υπάρχει δε η περίπτωση να παρατηρηθούν και σοβαρές διαταραχές στην πήξη του αίματος.

Η προεκλαμψία συνήθως εμφανίζεται μετά τη συμπλήρωση 20 εβδομάδων κύησης σε γυναίκες, που μέχρι το σημείο αυτό είχαν φυσιολογική αρτηριακή πίεση.

Εντούτοις, προεκλαμψία ενδέχεται να εμφανιστεί ακόμα και 3 έως 6 εβδομάδες μετά τον τοκετό, κατά την περίοδο δηλαδή της λοχείας.

Για να δείτε το πλήρες περιεχόμενο, παρακαλούμε συνδεθείτε/εγγραφείτε δωρεάν στα "Gold" μέλη και θα έχετε πλήρη και συνεχή πρόσβαση σε όλα τα άρθρα. Επίσης, θα λαμβάνετε το εβδομαδιαίο μας newsletter με ενημερωτικές πληροφορίες για την υγεία και την ομορφιά!

Παρακαλώ συνδεθείτε:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κοιλιακό Λίπος: Τρόφιμα που Πρέπει να Αποφεύγετε

Ανδρική Στύση – Πώς θα την Διατηρήσετε Χωρίς Φάρμακα

7 Ενδιαφέρουσες Πληροφορίες για την Κλειτορίδα που Πιθανότατα δεν Γνωρίζετε

Πώς να Χάσετε Λίπος στους Μηρούς

Η Ρεφλεξολογία και τα Οφέλη της στην Υγεία

Bάνα Νικολαίδου

10 Μύθοι για το Σεξ που δεν Πρέπει να Πιστεύετε

d.tsagkrinos

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ