Υγεία & Ομορφιά
Image default
Διάφορες Παθήσεις

Σκωληκοειδίτιδα

Σκωληκοειδίτιδα είναι η οξεία φλεγμονή της σκωληκοειδούς απόφυσης – ενός τμήματος του παχέος εντέρου, που ξεκινάει από το αρχικό του τμήμα, κοντά στο σημείο που συνδέεται με το λεπτό έντερο.

Η φλεγμονή αυτή προκαλείται από την απόφραξη του αυλού, για την οποία συνήθως ευθύνονται οι διογκωμένοι λεμφαδένες γύρω από τη βάση της, κοπρολίθοι παράσιτα, καρκινοειδή και άλλα ξένα σώματα.

Σκωληκοειδίτιδα είναι η οξεία φλεγμονή της σκωληκοειδούς απόφυσης - ενός τμήματος του παχέος εντέρου, που ξεκινάει από το αρχικό του τμήμα, κοντά στο σημείο που συνδέεται με το λεπτό έντερο.

Η απόφραξη αυτή του αυλού έχει σαν αποτέλεσμα τη διάταση της σκωληκοειδούς απόφυσης, καθώς η έκκριση του βλεννογόνου στο εσωτερικό του τοιχώματός της δεν σταματά, ενώ παράλληλα αρχίζει και ο πολλαπλασιασμός των μικροβίων.

Αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την έξοδο κοπρανώδους υλικού και μικροβίων στην περιτοναϊκή κοιλότητα και τελικά πρόκληση περιτονίτιδας.

Συμπτώματα:

1. Πόνος περιομφαλικά, στο κατώτερο υπογάστριο και στην κάτω δεξιά κοιλιακή χώρα,

2. Ανορεξία,

3. Εμετός και

4. Πυρετός.

Λόγω των συμπτωμάτων της σκωληκοειδίτιδας, η διάγνωσή της δεν είναι πάντα εύκολη και μπορεί να συγχέεται με άλλες παθήσεις, όπως η γαστρεντερίτιδα ή η ουρολοίμωξη.

Για τη διάγνωση της σκωλικοειδίτιδας, ο ιατρός θα πρέπει να κάνει εξετάσεις στην κοιλιακή χώρα, εξετάσεις αίματος και ούρων.

Επίσης, μπορεί να κάνει ακτινογραφία θώρακος και κοιλίας ή και υπερηχογράφημα ή και αξονική.

Επειδή δεν είναι δυνατόν να προκληθεί λύση της απόφραξης του αυλού μόνο με φαρμακευτική αγωγή, η αντιμετώπιση της σκωληκοειδίτιδας είναι η χειρουργική επέμβαση.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παγωμένα Άκρα – Ποιες Παθήσεις Συνδέονται με το Φαινόμενο;

d.tsagkrinos

Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης και πώς να το Αντιμετωπίσετε

Ερωτήσεις και Απαντήσεις για τις Εμβοές

Editor6 pharma

Ανεύρυσμα – Συμπτώματα και Πρόληψη

Ζάλη, Ποιες Είναι οι Πιθανές Αιτίες;

Σταματήστε τα Αρθριτικά και τους Ρευματισμούς

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ