Υγεία & Ομορφιά
Σεξ και κορωνοϊός
Επικαιρότητα Σεξ

Σεξ και Κορωνοϊός – Ποια η Σχέση τους

Η πανδημία του κορωνοϊού απασχόλησε όλο τον κόσμο με διάφορους τρόπους.

Όσον αφορά τις προσωπικές επαφές, αυτές περιορίστηκαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα δραστικά επηρεάζοντας φυσικά και τη σεξουαλική ζωή.

Το σεξ επηρεάστηκε και για όσους νόσησαν από κορωνοϊό, αλλά και εξαιτίας του τι ισχύει και τι όχι σχετικά με την εξάπλωσή του.

Γνωρίζουμε όλοι πως η μετάδοσή του ιού γίνεται από άτομο σε άτομο μέσω των σταγονιδίων που εκτοξεύονται με τον βήχα ή το φτέρνισμα.

Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής όμως εκτός από τα φιλιά, γίνεται και ανταλλαγή σωματικών υγρών, κάτι που εύλογα συνεπάγεται τη μετάδοση του ιού.

Μετάδοση του κορωνοϊούΑς θυμηθούμε ότι την εποχή που εμφανίστηκε ο ιός στην Κίνα, αυξήθηκαν και τα ποσοστά των κυήσεων αναγκάζοντας τους επιστήμονες να ερευνήσουν το αν τελικά η σεξουαλική επαφή ήταν η πρώτη πηγή μετάδοσης του κορωνοϊού.

Οι ειδικοί ισχυρίζονται πως ο κορωνοϊός μεταδίδεται ταχύτερα με τη σεξουαλική επαφή και αυτό ακούγεται λογικό αν το σκεφτεί κανείς.

Επομένως, οι άνθρωποι που έχουν συμπτώματα ή εκείνοι που τελικά νοσούν από τον ιό, είναι σκόπιμο να αποφεύγουν την ερωτική συνεύρεση με τον σύντροφό τους και τις ερωτικές επαφές γενικά.

Εξάλλου, η επιθυμία για σεξ αλλά και τα επίπεδα της ενέργειας μειώνονται όταν ο οργανισμός νοσεί, όπως συμβαίνει και με την απλή γρίπη.

Ακόμα όμως κι αν τα συμπτώματα που έχει κάποιος είναι ήπια και δεν αισθάνεται κατάπτωση, θα πρέπει να περιμένει να υποχωρήσουν εντελώς πριν αποφασίσει να προχωρήσει σε ερωτικές περιπτύξεις.

Τα παραπάνω ισχύουν στην περίπτωση που παρουσιάζει κανείς συμπτώματα.

Όμως, καλό είναι να αναφερθεί ότι η μετάδοση του κορωνοϊού γίνεται και από ασθενείς που έχουν εκτεθεί στον ιό, αλλά δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα ακόμα, όποτε υπάρχει περίπτωση να κολλήσει κάποιος από τη σεξουαλική επαφή του με ένα φαινομενικά υγιές άτομο που όμως έχει τον ιό.

Η ψυχολογική ανάταση, η βελτίωση της διάθεσης και η ικανοποίηση της ανάγκης για συντροφικότητα που συνεπάγεται η σεξουαλική επαφή είναι σημαντικές επίσης παράμετροι.

Πρόκειται για αναγκαίες συνθήκες για να περάσει όλο αυτό που ζούμε όλοι πιο ανώδυνα, ακόμα και τώρα που έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί.

Παίρνοντας όμως σαν δεδομένο ότι ακόμα και η χειραψία, όπως και η κάθε είδους σωματική επαφή επιτρέπουν τη μετάδοση του κορωνοϊού, η ερωτική επαφή, που είναι κατεξοχήν η πιο στενή επαφή, μπορεί να μεταδώσει τον ιό, οπότε καλό θα είναι να αποφεύγεται μέχρι να νιώσουμε όλοι ξανά περισσότερο ασφαλείς.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με Κεντρικό Μήνυμα “Every BODY Needs Everybody” Εορτάζεται Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας στις 4 Μαρτίου 2021

Τι Άλλαξε στο Σεξ λόγω Πανδημίας

Πίσω από τις Μάσκες Χάνουμε τη Μοναδικότητά μας

d.tsagkrinos

Αλλεργίες που Σχετίζονται με το Σεξ και τα Συμπτώματά τους

Editor6 pharma

Πώς Αντιλαμβάνονται τα Δύο Φύλα το Σεξ

Bάνα Νικολαίδου

Οι Καύσωνες Αυξάνουν την Επιθετικότητα των Ασθενών στα Ψυχιατρεία

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ