Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Σε Μαθητές Λυκείου και Εκπαιδευτικούς θα Διατεθούν σε Πρώτη Φάση τα Self Tests

Ο εφοδιασμός των φαρμακείων με self tests ξεκίνησε και έως το τέλος της εβδομάδας τα 11.000 φαρμακεία όλης της χώρας θα διαθέτουν επαρκείς ποσότητες για να τις διαθέσουν σε πρώτη φάση στους μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και τους εκπαιδευτικούς, με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας.

Σε Μαθητές Λυκείου και Εκπαιδευτικούς θα Διατεθούν σε Πρώτη Φάση τα Self Tests.

Τα κιτ για τα ανήλικα τέκνα τα παραλαμβάνουν οι γονείς ή οι νόμιμοι κηδεμόνες τους. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) διευκρινίζει ότι τα άλλα ΑΜΚΑ θα είναι «κλειστά» και επομένως οι υπόλοιποι δικαιούχοι δεν θα πρέπει να προσέρχονται στα φαρμακεία για την προμήθειά των self tests.

Επίσης απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες-δικαιούχους να μην προσέρχονται στα εφημερεύοντα φαρμακεία για λόγους εύρυθμης λειτουργίας, για λόγους Δημόσιας Υγείας και για την αποφυγή ταλαιπωρίας τους, προγραμματίζοντας την προμήθεια των self tests σε ώρες που θα είναι όλα τα φαρμακεία ανοικτά.

Το θέμα της διαδικασίας διάθεσης των self tests από τα φαρμακεία για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς διάθεσής τους στους πολίτες, συζητήθηκε σε διαδικτυακή διάσκεψη των προέδρων των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας.

Στόχος της διάσκεψης ήταν να εξασφαλιστεί με τον καλύτερο τρόπο η διανομή, η κατανομή και επάρκεια των τεστ, ώστε ο πολίτης να μπορέσει να τα προμηθευτεί ανεμπόδιστα και χωρίς προβλήματα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυξημένος ο Κίνδυνος Εισαγωγών στο Νοσοκομείο για τα Παιδιά που Είχαν Γεννηθεί Πρόωρα

Εφόσον ο SARS-CoV-2 Σπάνια Μεταδίδεται από τις Επιφάνειες, Γιατί Ακόμα Εμμένουμε στην Απολύμανσή τους;

Φρένο στην Ακράτεια των Ούρων με τη Βοήθεια Πειραματικής Εμφύτευσης

yoadmin

Η Σωστή Διατροφή για την Αντιμετώπιση του Κορωνοϊού

yoadmin

Κορωνοϊός – 7 Επικίνδυνοι Μύθοι

yoadmin

Ο ΣΦΕΕ Κάλυψε το Κόστος για την Υποστήριξη της Φαρμακευτικής Αγωγής Ασθενών με Χρόνια Νοσήματα

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ