Υγεία & Ομορφιά
Ρεφλεξολογία και θεραπεία
Εναλλακτικές Θεραπείες Πρόληψη

Ρεφλεξολογία και Πεπτικό Σύστημα

Σύμφωνα με τις αρχές της ρεφλεξολογίας, σχεδόν κάθε πάθηση του οργανισμού μπορεί να αντιμετωπιστεί αρκεί να γίνονται τακτικές συνεδρίες.

Η ρεφλεξολογία βοηθά στην αντιμετώπιση των παθήσεων και των χρόνιων προβλημάτων του πεπτικού συστήματος.

Αυτό συμβαίνει επειδή στα πέλματα και στις παλάμες υπάρχουν διάφορα ανακλαστικά σημεία που αντιστοιχούν στο πεπτικό σύστημα.

Το πεπτικό σύστημα ξεκινά από το στόμα και καταλήγει στον πρωκτό.

Τα όργανα που μπορούν να “δουλευτούν” και να θεραπευτούν ως έναν βαθμό από τα άκρα είναι τα δόντια, οι γνάθοι, ο οισοφάγος, το στομάχι, το συκώτι, ο δωδεκαδάκτυλος, το πάγκρεας, το λεπτό και το παχύ έντερο, ο πρωκτός.

Ρεφλεξολογία ως μέσο πρόληψηςΣτην πραγματικότητα όμως η ρεφλεξολογία βοηθά τον ίδιο τον ασθενή να ξεπεράσει ό,τι τον ταλαιπωρεί χωρίς να εξαλείφει την πάθηση ή το πρόβλημα αυτό καθαυτό.

Με λίγα λόγια είναι μια πολύ βοηθητική μέθοδος, αλλά δεν αποτελεί πανάκεια για τις παθήσεις που συνδέονται με το πεπτικό σύστημα.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η ρεφλεξολογία δρα περισσότερο επικουρικά μαζί με κάποια συγκεκριμένη φαρμακευτική και διατροφική αγωγή.

Ας μην ξεχνάμε ότι η ρεφλεξολογία βελτιώνει και το κυκλοφορικό σύστημα, βοηθώντας τα συστατικά των φαρμάκων να κυκλοφορήσουν πολύ καλύτερα στο αίμα.

Η ρεφλεξολογία δεν έχει αντενδείξεις ή παρενέργειες.

Είναι μια φυσική μέθοδος με μόνο μειονέκτημα το να μη δώσει αποτελέσματα.

Όποιος όμως την ασκεί θα πρέπει να έχει αναγνωρισμένο πτυχίο.

Σε αντίθετη περίπτωση διώκεται από τον νόμο για να προστατευτεί ο ασθενής.

Όσοι εφαρμόζουν τη ρεφλεξολογία δεν μπορούν ωστόσο να κάνουν διάγνωση ενός συγκεκριμένου προβλήματος.

Μπορούν να αντιληφθούν μια πιθανή ανωμαλία σε κάποιο όργανο του πεπτικού ή άλλου συστήματος αλλά δεν μπορούν να κάνουν διάγνωση, παρά μόνο να συμβουλέψουν τον ασθενή να κάνει την ανάλογη εξέταση για το συγκεκριμένο πρόβλημα που εκείνοι βλέπουν.

Η ρεφλεξολογία μπορεί να δράσει προληπτικά στις παθήσεις του πεπτικού συστήματος, αρκεί ο ίδιος ο ασθενής να εκπαιδεύσει το μυαλό του έτσι ώστε να κατανοήσει τη σημασία της πρόληψης.

Η πρόληψη είναι η πιο πολύτιμη επένδυση για να εξασφαλίσει κανείς την υγεία του, καθώς αν δεν προσέξει το κάθε σύστημα του οργανισμού του μπορεί να προκληθούν μεγάλα προβλήματα που ίσως είναι πολύ πιο δύσκολο να λυθούν.

Συμπερασματικά, η πρόληψη που μπορεί να γίνει μέσω της ρεφλεξολογίας όσον αφορά το πεπτικό σύστημα ενός οργανισμού, δεν είναι ανεξάρτητη από τη συνολική πρόληψη για όλα τα συστήματα, ώστε όλα μαζί δυναμωμένα να μη χρειαστεί να αντιμετωπίσουν καταστάσεις επείγουσες, επώδυνες και αρκετά σοβαρές.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οδηγίες για τη Σωστή Χρήση των Φακών Επαφής

Bάνα Νικολαίδου

Συμπληρωματικές Θεραπείες για την Αντιμετώπιση του Υποθυρεοειδισμού

Editor6 pharma

Ιώσεις και Λοιμώξεις του Χειμώνα – Η Κατάλληλη Πρόληψη

yoadmin

Η Δύναμη της Βιταμίνης D

yoadmin

Όλα Όσα Θέλετε να Γνωρίζετε για την Αιμοδοσία

yoadmin

Κερί στα Αυτιά – Αφαιρέστε το με Φυσικούς Τρόπους

d.tsagkrinos

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ