Υγεία & Ομορφιά
Οι Ραγάδες στην Εφηβεία
Εφηβεία

Οι Ραγάδες στην Εφηβεία

Η εφηβεία σηματοδοτεί τη μετάβαση από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.

Την περίοδο αυτή παρατηρούνται πολλές αλλαγές στο σώμα, όπως οι απότομες μεταβολές ύψους, οι αυξομειώσεις του βάρους και η αύξηση του στήθους στα κορίτσια.

Οι αλλαγές μπορεί να συνοδεύονται και από την εμφάνιση των ραγάδων σε διάφορα σημεία του σώματος όπως στη μέση, στους γλουτούς ή στο στήθος.

Η αλήθεια είναι ότι οι αντιαισθητικές ραγάδες, που μοιάζουν με χαρακιές στο δέρμα, από τη στιγμή που θα κάνουν την εμφάνισή τους δεν εξαφανίζονται με τις καλλυντικές κρέμες.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τις απαλύνουμε για να μην είναι τόσο πολύ ορατές.

Η εφηβεία λοιπόν είναι μια περίοδος που μια κοπέλα πρέπει να φροντίζει σχολαστικά το σώμα της, αν δεν θέλει να βρεθεί με ραγάδες που θα το σημαδέψουν για μια ζωή.

Η εφηβεία σηματοδοτεί τη μετάβαση από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.Πώς να Προλάβετε τις Ραγάδες;

Οι ραγάδες είναι οι ουλές μιας επιδερμίδας που τεντώθηκε πολύ κι έσπασε.

Η πρώτη τους εμφάνιση πραγματοποιείται συνήθως στην εφηβική ηλικία ακριβώς επειδή είναι μια εποχή που το σώμα της γυναίκας αλλάζει με γοργούς ρυθμούς που δεν μπορεί να ελέγξει.

Για παράδειγμα, μια απότομη αύξηση του στήθους δεν είναι κάτι που μπορεί να προβλέψει ή να αντιμετωπίσει κανείς…

Μία και μοναδική είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να αντιμετωπίσετε τις ραγάδες: Η συνεχής ενυδάτωση της επιδερμίδας.

Η σωστά ενυδατωμένη επιδερμίδα διατηρεί την ελαστικότητά της, δεν «σπάει» και δεν αφήνει σημάδια.

Έχει, λοιπόν, μεγάλη σημασία για μια κοπέλα να αντιληφθεί την αλήθεια αυτή έγκαιρα και να μην το αφήσει για αργότερα.

Η ενυδάτωση είναι πρόληψη, δεν είναι θεραπεία.

Θυμηθείτε:
Οι ραγάδες που είναι κόκκινες μπορεί ακόμη να «σβηστούν», με την κατάλληλη φροντίδα.

Όταν, όμως, αποκτήσουν την τελική τους μορφή, όταν δηλαδή γίνουν άσπρες και γυαλιστερές, τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα!

Για να τις αντιμετωπίσετε, θα πρέπει να καταφύγετε σε κάποια από τις μεθόδους της αισθητικής δερματολογίας, όπως η δερμοαπόξεση με λέιζερ, το χημικό peeling ή οι υπέρηχοι, θεραπείες που σίγουρα βελτιώνουν την υφή της επιδερμίδας και κάνουν τις ραγάδες λιγότερο ορατές, αλλά δεν τις εξαφανίζουν.

Προϊόντα Περιποίησης

Ο συνδυασμός λιπαρών οξέων και οξέων φρούτων βοηθά στην διατήρηση της τονικότητας και της ελαστικότητας της επιδερμίδας, ενώ η σύνθεση των ινών του κολλαγόνου και της ελαστίνης της επιδερμίδας ενισχύεται με φυτικά εκχυλίσματα που η δράση τους εντοπίζεται στην αναδόμηση και αναζωογόνηση των κυττάρων.

Φυτικά συστατικά όπως αλχεμίλη και κισσός ενεργοποιούν την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου της επιδερμίδας και την προστατεύουν από τη δημιουργία των ραγάδων.

Επίσης, οι οργανικές διαλυτές ενώσεις του πυριτίου και το εκχύλισμα κισσού διευκολύνουν την κυκλοφορία του αίματος, ενδυναμώνουν την επιδερμίδα και επιταχύνουν την ανάπλαση των κυττάρων του δέρματος, ενώ παράλληλα προσφέρουν ενυδάτωση.

Το εκχύλισμα κυανοφυκών, ο γλυκονικός ψευδάργυρος και η υδροξυπρολίνη είναι συστατικά που βοηθούν στην αναδόμηση των ιστών. Το δέρμα γίνεται πιο απαλό και οι ραγάδες πιο λείες.

 

Πώς θα απαλλαχτείτε από τις ραγάδες;Όλα αυτά τα συστατικά που αναφέραμε πιο πάνω βρίσκονται σε διάφορα σκευάσματα που μπορείτε να βρείτε στα ράφια των καλά ενημερωμένων φαρμακείων.

Ο Φαρμακοποιός σας είναι εκεί για να σας λύσει κάθε απορία και να σας βοηθήσει να επιλέξετε το πιο κατάλληλο για τη δική σας ηλικία.

Φροντίστε μόνο η επιλογή, όποια κι αν είναι αυτή, να γίνει νωρίς! Όσο πιο νωρίς γίνεται!

Μην επιτρέψετε στις ραγάδες να κάνουν την εμφάνισή τους, διότι μετά πολύ δύσκολα θα σας αφήσουν…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα Γυναικολογικά Προβλήματα στην Εφηβεία

Ανασφάλεια Mε το Σώμα Σας;

Κατάθλιψη Εφήβων – Ποια Συμπτώματα Έχει και πώς Μπορούν να Βοηθήσουν οι Γονείς

Ακμή και Εφηβεία – Πώς να την Αντιμετωπίσετε

Ορμόνες και Ακμή

Διατροφή και Άθληση στην Εφηβεία