Υγεία & Ομορφιά
Τα ξηρά χείλη είναι ένα από τα πρώτα σημάδια αφυδάτωσης.
Διάφορες Παθήσεις Υγεία

Προβλήματα Υγείας που Μαρτυρά η Κατάσταση των Χειλιών σας

Τα χείλη είναι μια πολύ μικρή περιοχή στο πρόσωπό σας, αλλά έχουν πάνω από ένα εκατομμύριο νευρικές απολήξεις και παρουσιάζουν μεγάλη ευαισθησία.

Μερικές φορές η κατάστασή τους μπορεί να υποδείξει προβλήματα υγείας που πιθανόν να μην έχουν γίνει ακόμα αντιληπτά.

Δείτε ποια σημάδια πάνω στα χείλη σας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για να δώσετε την κατάλληλη προσοχή και να λάβετε τα μέτρα σας.

Είναι ξηρά και σκασμένα

Τα ξηρά χείλη είναι ένα από τα πρώτα σημάδια αφυδάτωσης.

Καθώς τα χείλη είναι πολύ ευαίσθητα και δεν έχουν σμηγματογόνους και ιδρωτοποιούς αδένες ξηραίνονται πολύ εύκολα με αποτέλεσμα να σκάνε λίγο μετά.

Μια ακόμη πιθανή αιτία όμως πίσω από τα σκασμένα χείλη είναι κάποια πάθηση που σχετίζεται με την ξηροδερμία, όπως το έκζεμα.

Σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητο να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας και να χρησιμοποιείτε καλλυντικά ή κάποια ειδική αλοιφή για την αντιμετώπιση της ξηροδερμίας.

Είναι πρησμένα

Τα πρησμένα χείλη μπορεί να είναι ένδειξη αλλεργικής αντίδρασης σε κάποια συγκεκριμένη τροφή ή σε κάποιο καλλυντικό με το οποίο ήρθαν τα χείλη σας σε επαφή.

Προτού προβείτε σε οποιαδήποτε αυθαίρετη ενέργεια, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για να σας χορηγήσει κάποιο αντιισταμινικό.

Διάφορες χρωματικές αλλοιώσεις

Το φυσιολογικό χρώμα των χειλιών είναι το ροδαλό.

Οποιαδήποτε χρωματική αλλοίωση σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με τον οργανισμό σας, το οποίο δεν θα πρέπει να αγνοήσετε.

Η ωχρότητα μπορεί να οφείλεταισε έλλειψη σιδήρου,που συνοδεύεται κι από άλλα συμπτώματα, ακόμα και σε σοβαρές περιπτώσεις, όπως είναι η αναιμία.

Το φυσιολογικό χρώμα των χειλιών είναι το ροδαλό.

Αν τα χείλη σας έχουν ένα πιο σκούρο χρώμα τελευταία, σημαίνει ότι στο στομάχι σας έχουν συσσωρευτεί πολλά λιπαρά οξέα.

Έχουν μαύρα στίγματα 

Παρόλο που τα μαύρα σημάδια δεν αποτελούν λόγο ανησυχίας, στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι σημαντικό να απευθυνθείτε σε έναν δερματολόγο.

Μία πιθανή αιτία των μαύρων στιγμάτων είναι η έλλειψη βιταμίνης Β12 που μπορεί να προκαλέσει χρωματική αλλοίωση.

Yπάρχει, όμως, και η περίπτωση των ορμονικών διαταραχών που σχετίζονται με τον θυρεοειδή αδένα και πιο συγκεκριμένα με τον υποθυρεοειδισμό, και προκαλούν μέλασμα.

Φουσκάλες

Ο επιχείλιος έρπης εκδηλώνεται με επώδυνες πληγές στα χείλη και στην περιοχή γύρω απ’ αυτά, οι οποίες μοιάζουν με μεγάλα σπυράκια.

Το πεσμένο ανοσοποιητικό σύστημα που μπορεί να κάνει τον οργανισμό πιο ευάλωτο απέναντι στον ιό του έρπητα, το έντονο άγχος αλλά και η επαφή με ένα ήδη μολυσμένο από τον ιό του έρπητα άτομο είναι πιθανές αιτίες εμφάνισής του.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Αιτίες που Προκαλούν Έντονες Εξάψεις εκτός από την Εμμηνόπαυση

Editor6 pharma

Διάγνωση και Θεραπεία Κήλης Θυρεοειδούς Τρήματος

yoadmin

Χολολιθίαση

yoadmin

Υπνική Άπνοια και Συμπτώματα που ίσως Αγνοείτε

Editor6 pharma

Αυτές Είναι οι Παθήσεις των Ματιών που Οφείλετε να Γνωρίζετε

Editor6 pharma

Ποια Προβλήματα Φανερώνει η Διόγκωση των Λεμφαδένων

Editor6 pharma

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ