Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας είναι ο Ασθενής

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας κήρυξε χθες το πρωί την έναρξη των εργασιών του 8ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ασθενών, με θέμα «Δημοκρατία στην Υγεία» επιθυμώντας να εστιάσει στη σύνδεση ασθενούς και των θεσμών υγείας.

Ο κ. Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε τη δημιουργία μόνιμου συνδέσμου του Υπουργείου Υγείας με τους Συλλόγους Ασθενών, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημά τους.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας είναι ο ασθενής, επισημαίνοντας πως ο διάλογος και η από κοινού εξεύρεση λύσεων με τους Συλλόγους Ασθενών, αποτελεί την πεμπτουσία της Δημοκρατίας στην Υγεία.

Για διαμόρφωση δημοκρατικού περιβάλλοντος και οριζόντια βάση σχέσεων έκανε λόγο, χθες και ο πρώην υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών με θέμα:

«Η Δημοκρατία στην Υγεία».

Όπως ανέφερε στους συνέδρους του, «υπάρχει μια πραγματικότητα στον χώρο αυτό που οφείλει κανείς να μην την αγνοεί – η σχέση γιατρού ασθενή.

Είναι μια αμφίδρομη επικοινωνία ισχυρού προς αδύνατο, η οποία είναι ανάγκη να ανατραπεί.

Η προσπάθεια αυτή δεν είναι απλή στηρίζεται σε νοοτροπίες, σε παραδοσιακούς τρόπους λειτουργίας του γιατρού και στην ψυχοσύνθεση του γιατρού».

Στη συνέχεια εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ενοποίηση όλων των συλλόγων σε μία ένωση τονίζοντας πως είναι ένα εξαιρετικό και σημαντικό βήμα καθώς ο δρόμος είναι δύσκολος και δύσβατος.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντικαρκινικό Εμβόλιο Προστατεύει για 4 Χρόνια από Υποτροπή του Μελανώματος στο Δέρμα

Η Συσχέτιση του Κορωνοϊού και της Περιφρόνησής μας για τη Φύση

yoadmin

Γιατί οι Γυναίκες Είναι πιο Ανθεκτικές στον Κορωνοϊό;

yoadmin

Οι Κίνδυνοι από την Κατανάλωση Πρωτεϊνικών Ποτών

yoadmin

Τα Κρούσματα των Ιών που Προήλθαν από την Κίνα

yoadmin

Μια Νέα Μελέτη Αποκαλύπτει ότι Παθαίνουμε Καρδιακή Προσβολή Όλο και πιο Νέοι

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ