Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Προσοχή για τα Ψεύτικα Εμβόλια Covid-19 στο Διαδίκτυο

Η Ιντερπόλ έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα στις 194 χώρες μέλη της στις 2 Δεκεμβρίου για να τις προειδοποιήσει για μελλοντικές ενέργειες οργανωμένου εγκλήματος που εστιάζονται σε εμβόλια κατά της Covid-19.

Προσοχή για τα Ψεύτικα Εμβόλια Covid-19 στο Διαδίκτυο

Ενώ οι πρώτες δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19 θα παραδοθούν στα κράτη τις επόμενες εβδομάδες, ο διεθνής οργανισμός αστυνομικής συνεργασίας με έδρα τη Λυών προειδοποιεί για «πιθανή εγκληματική δραστηριότητα που σχετίζεται με την παραχάραξη, την κλοπή και παράνομη προώθηση εμβολίων» κατά της Covid-19 και της γρίπης.

Υπενθυμίζοντας ότι η πανδημία είχε προκαλέσει «άνευ προηγουμένου ληστρική και ευκαιριακή εγκληματική δραστηριότητα», η Ιντερπόλ ισχυρίζεται ότι έχει ήδη εντοπίσει απάτες με στόχο την «προώθηση, πώληση και διαχείριση πλαστών εμβολίων» κατά της Covid-19.

Καθώς πολλά από τα εμβόλια πλησιάζουν την έγκριση και την ευρεία διανομή, «θα είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλιστεί η ασφάλεια της αλυσίδας εφοδιασμού και να εντοπιστούν παράνομες ιστοσελίδες που πωλούν πλαστά προϊόντα», δήλωσε οργάνωση.

Η μονάδα εγκλήματος στον κυβερνοχώρο της Ιντερπόλ προσδιόρισε πρόσφατα περίπου 3.000 ιστοτόπους που συνδέονται με φαρμακεία που είναι ύποπτα για πώληση πλαστών και παράνομων φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού.

«Για να αποφύγετε την παγίδα αυτών των διαδικτυακών απατών, είναι σημαντικό να παραμείνετε σε εγρήγορση και να προσέχετε τις προσφορές που τις περισσότερες φορές φαίνονται πολύ καλές για να είναι αληθινές», προειδοποιεί η Ιντερπόλ.

Τα εμβόλια δεν είναι οι μόνοι στόχοι των εγκληματιών.

Με την επικείμενη επανάληψη των διεθνών ταξιδιών, ένας σημαντικός αριθμός ψευδών τεστ κορωνοϊού θα μπορούσε επίσης να καταλήξει στην αγορά.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιες Ομάδες Πληθυσμού Πρέπει να Εμβολιαστούν κατά της Γρίπης

Κορωνοϊός – Νέος Καινοτόμος Κυτταρικός Βιοαισθητήρας για την Υπερταχεία Ανίχνευση του Ιού

yoadmin

Χάνετε Περισσότερα Μαλλιά και Γενικά Τρίχες εν Μέσω Πανδημίας από ό,τι Συνήθως; Δεν Είστε οι Μόνοι!

Ελπίδες για Καλύτερη Θεραπεία Όσων Πάσχουν από Σχιζοφρένεια Δίνει Νέα Έρευνα

d.tsagkrinos

Η Προετοιμασία για την Εποχική Γρίπη και η Πιθανή Συνύπαρξή της με την COVID-19

Τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους θα Χορηγούνται από τα Φαρμακεία

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ