Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Πρόωροι Θάνατοι από το Κάπνισμα

Η κατανάλωση καπνού αποτελεί τη σημαντικότερη αιτία πρόωρων θανάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), καθώς ευθύνεται για 700.000 θανάτους ετησίως, υπενθυμίζει με αφορμή την ημέρα κατά του καπνίσματος (31 Μαΐου) ο Επίτροπος για την Υγεία Βιτένις Αντριουκάιτις.

Θάνατοι λόγω Καπνίσματος

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος παραθέτει τις πρωτοβουλίες της ΕΕ για την αντιμετώπιση του προβλήματος, που αφορούν την αυστηρότερη νομοθεσία για διαφήμιση, φορολογία και χώρους καπνίσματος και τις νέες «σημάνσεις ιχνηλασιμότητας» στις συσκευασίες, οι οποίες θα επιτρέπουν στις αρχές και τους πολίτες να ελέγχουν αν ένα προϊόν καπνού στην αγορά είναι γνήσιο ή παράνομο.

Ο κ.Αντριουκάιτις ανησυχεί για το γεγονός ότι το 29% των νέων Ευρωπαίων ηλικίας 15-24 ετών καπνίζουν καθώς και για τις νέες προκλήσεις που αποτελούν τα νέα προϊόντα καπνού.

Ανησυχία υπάρχει επίσης για τους νέους, που αρχίζουν να χρησιμοποιούν ατμοποιητές και διάφορα άλλα νέα προϊόντα, όπως είναι οι συσκευές θέρμανσης καπνού και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, τα οποία διατίθενται ολοένα και περισσότερο στην αγορά με παραπλανητικούς ισχυρισμούς.

 

Γνωρίζουμε ότι παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής, όπως είναι το κάπνισμα, προκαλούν αυξανόμενη επιβάρυνση από τον καρκίνο και τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

Οι κίνδυνοι αυτοί επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα και το προσδόκιμο της ζωής των πολιτών και έχουν σοβαρές επιπτώσεις στα εθνικά συστήματα υγείας και τα συστήματα πρόνοιας.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Κορωνοϊός Μόλυνε και τα Όνειρα των Ανθρώπων

Κοινωνικοί Παράγοντες και Συμπεριφορές που Σχετίζονται με τον Πρόωρο Θάνατο

yoadmin

Κορωνοϊός – Μπορώ να Συνεχίσω να Θηλάζω το Μωρό μου;

yoadmin

Δείκτης Πρόγνωσης για Πολλές Ασθένειες τα Μικρόβια του Εντέρου

d.tsagkrinos

Αντιμέτωπες με Αύξηση των Κρουσμάτων της Επιδημίας, οι Κυβερνήσεις Ενισχύουν τα Περιοριστικά Μέτρα για να Αποφευχθεί η Ανάγκη Επιβολής Καθολικού Lockdown

Αύξηση των Κρουσμάτων του Κορωνοϊού στα Παιδιά με το Άνοιγμα των Σχολείων

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ