Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Πρόωροι Θάνατοι από το Κάπνισμα

Η κατανάλωση καπνού αποτελεί τη σημαντικότερη αιτία πρόωρων θανάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), καθώς ευθύνεται για 700.000 θανάτους ετησίως, υπενθυμίζει με αφορμή την ημέρα κατά του καπνίσματος (31 Μαΐου) ο Επίτροπος για την Υγεία Βιτένις Αντριουκάιτις.

Θάνατοι λόγω Καπνίσματος

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος παραθέτει τις πρωτοβουλίες της ΕΕ για την αντιμετώπιση του προβλήματος, που αφορούν την αυστηρότερη νομοθεσία για διαφήμιση, φορολογία και χώρους καπνίσματος και τις νέες «σημάνσεις ιχνηλασιμότητας» στις συσκευασίες, οι οποίες θα επιτρέπουν στις αρχές και τους πολίτες να ελέγχουν αν ένα προϊόν καπνού στην αγορά είναι γνήσιο ή παράνομο.

Ο κ.Αντριουκάιτις ανησυχεί για το γεγονός ότι το 29% των νέων Ευρωπαίων ηλικίας 15-24 ετών καπνίζουν καθώς και για τις νέες προκλήσεις που αποτελούν τα νέα προϊόντα καπνού.

Ανησυχία υπάρχει επίσης για τους νέους, που αρχίζουν να χρησιμοποιούν ατμοποιητές και διάφορα άλλα νέα προϊόντα, όπως είναι οι συσκευές θέρμανσης καπνού και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, τα οποία διατίθενται ολοένα και περισσότερο στην αγορά με παραπλανητικούς ισχυρισμούς.

 

Γνωρίζουμε ότι παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής, όπως είναι το κάπνισμα, προκαλούν αυξανόμενη επιβάρυνση από τον καρκίνο και τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

Οι κίνδυνοι αυτοί επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα και το προσδόκιμο της ζωής των πολιτών και έχουν σοβαρές επιπτώσεις στα εθνικά συστήματα υγείας και τα συστήματα πρόνοιας.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη Ανάγκη για Αιμοδοσία σε Πολλά Νοσοκομεία της Ελλάδας

yoadmin

Η Εποχή της Πληροφορίας Είναι Εδώ

yoadmin

Καμπάνια Ενημέρωσης για την Υπεύθυνη Αυτοφροντίδα

yoadmin

Κορωνοϊός – Τι Προτείνουν οι Επιστήμονες για το Ασφαλέστερο Άνοιγμα των Σχολείων

Η Αναποτελεσματικότητα των Κλειστών Συνόρων στην Εξάπλωση της Covid-19

yoadmin

Κορωνοϊός – Οι Φαρμακοποιοί Βρίσκονται Καθημερινά στο Μάτι του Κυκλώνα

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ