Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Πόσο Βλαβερά Είναι τα Ηλεκτρονικά Τσιγάρα για το Καρδιαγγειακό Σύστημα;

Σύμφωνα με τα πορίσματα μιας νέας έρευνας η οποία δημοσιεύθηκε στην ευρωπαϊκή εταιρεία καρδιολογίας (ESC) Cardiovascular Research, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ενδέχεται να έχουν βλαβερές επιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα των χρηστών.

Όπως υπογραμμίζει ο βασικός συντάκτης της έρευνας, Δρ. Λόρεν Γουόλντ, «Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα περιέχουν νικοτίνη, μικροσωματίδια, μέταλλα και αρώματα…».

Οι επιπτώσεις της νικοτίνης αυξάνουν την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, ενώ τα μικροσωματίδια μπορούν να προκαλέσουν σκλήρυνση των αρτηριών και φλεγμονές.

«Οι έρευνες για την ατμοσφαιρική ρύπανση δείχνουν ότι τα μικροσωματίδια διεισδύουν στην κυκλοφορία του αίματος και έχουν επιπτώσεις στην καρδιά.

Οι επιπτώσεις της νικοτίνης αυξάνουν την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, ενώ τα μικροσωματίδια μπορούν να προκαλέσουν σκλήρυνση των αρτηριών και φλεγμονές.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση της έρευνας, όλα αυτά υπονοούν ότι «η χρόνια χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων ενδέχεται να αυξάνει την εμφάνιση καρδιαγγειακών ασθενειών».

Παράλληλα, οι συντάκτες της έρευνας ζητούν τη μελέτη για τα αρώματα που εμπεριέχονται στα υγρά αναπλήρωσης, αλλά και τις επιπτώσεις της μακροχρόνιας χρήσης ηλεκτρονικών τσιγάρων, καθώς συνήθως εξετάζεται μόνο η βραχυπρόθεσμη χρήση τους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτιμά ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν μπορούν να θεωρηθούν εργαλείο για την πρόληψη του καπνίσματος, καθώς δεν γνωρίζουμε αρκετά για τις πιθανές τους επιπτώσεις.

Ωστόσο, η επιστημονική κοινότητα συμφωνεί ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι λιγότερο βλαβερό από το κανονικό, καθώς η νικοτίνη εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά οι χρήστες του δεν εισπνέουν τις καρκινογόνες ουσίες που εμπεριέχονται στα κανονικά τσιγάρα.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ΔΔΗΕ Εφιστά την Προσοχή των Πολιτών για Προσπάθειες Εξαπάτησής τους

yoadmin

Κορωνοϊός – Το Φως του Ήλιου και η Ζέστη Αποδυναμώνουν τον Ιό

yoadmin

Χορήγηση Πλάσματος Ιαθέντων από τη Νόσο COVID-19: Έγκριση για Χρήση σε Ασθενείς

Τα Ζευγάρια που Κοιμούνται στο Ίδιο Κρεβάτι Συγχρονίζουν τις Συνήθειες του Ύπνου τους

yoadmin

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Μετά τον Κορωνοϊό Εποχή

a.alefragkis

Η Μουσική του Μότσαρτ Μειώνει τις Κρίσεις Επιληψίας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ