Υγεία & Ομορφιά
Image default
Σώμα

Πώς θα Έχετε Πάντα Απαλό Δέρμα

Το δέρμα μας χρειάζεται φροντίδα και περιποίηση για να μένει ενυδατωμένο χειμώνα καλοκαίρι, να μην επηρεάζεται από τις καιρικές αλλαγές και φυσικά να θωρακίζεται ενάντια στην πρόωρη γήρανση.

Οι περισσότεροι νομίζουμε ότι το δέρμα αφυδατώνεται μόνο το καλοκαίρι από τις υψηλές θερμοκρασίες και την έκθεση στον δυνατό ήλιο.

Παρόλα αυτά και τον χειμώνα το δέρμα μας μπορεί να είναι ξηρό και να ξεφλουδίζει, ακόμα και αν χρησιμοποιούμε ενυδατικό γαλάκτωμα μετά το μπάνιο.

Τι μπορεί να κάνουμε λάθος;

Πώς θα Έχετε Πάντα Απαλό Δέρμα

Η Συμβουλή του Φαρμακοποιού: «Προφανώς το γαλάκτωμα σώματος που ήδη χρησιμοποιείτε ενώ σας δίνει μια στιγμιαία αίσθηση της άνεσης, τελικά δεν είναι το κατάλληλο.

Φροντίστε να κάνετε ένα γρήγορο ντους ή μπάνιο με νερό όχι πολύ ζεστό, μέχρι 35 °C, χρησιμοποιώντας ένα μαλακτικό και ένα υπερλιπαντικό (surgras) υγρό σαπούνι.

Ξεβγάλετε το σώμα σας με άφθονο νερό και στη συνέχεια σκουπιστείτε απαλά με την πετσέτα και ενώ το δέρμα είναι ακόμη νωπό, εφαρμόστε ένα παχύρευστο γαλάκτωμα θρεπτικό και ενυδατικό σε επαρκή ποσότητα, δίνοντας έμφαση στους αγκώνες, τις φτέρνες και τα γόνατα, σημεία στα οποία μπορείτε να χρησιμοποιείτε και ένα πιο εξειδικευμένο προϊόν αν παρατηρείτε πιο έντονη ξηρότητα».

Το δέρμα μας χρειάζεται φροντίδα και περιποίηση για να μένει ενυδατωμένο χειμώνα καλοκαίρι

Ειδικά Δραστικά Συστατικά

Τα προϊόντα φροντίδας σώματος για τον χειμώνα πρέπει να αναδομούν το υδρολιπιδικό προστατευτικό φιλμ της επιδερμίδας.

Για να αντιμετωπίσετε την έντονη ξηρότητα λοιπόν, καλό είναι να προτιμάτε ένα ενυδατικό γαλάκτωμα για πολύ ξηρό δέρμα ή εναλλακτικά κάποια κηραλοιφή, που έχει ως βάση το λάδι και το μέλι ή τη βαζελίνη.

Να πλένεστε με χλιαρό νερό με υπερλιπαντικό στερεό ή υγρό σαπούνι, χωρίς αλκαλικό σαπούνι, που ξηραίνει το δέρμα, να κάνετε απολέπιση 1φορά την εβδομάδα και να μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε για ενυδάτωση μετά το ντους το κατάλληλο προϊόν, ανάλογα με τον βαθμό ξηρότητας που αντιμετωπίζετε.

www.y-o.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καλλυντική Φροντίδα με Aloe Vera

yoadmin

Κυτταρίτιδα – Ποιες Συνήθειες Ευνοούν την Εμφάνισή της

Στάδια Κυτταρίτιδας και πώς να Απαλλαγείτε

a.alefragkis

Ραγάδες – Όταν το Δέρμα Φτάνει στα Όριά του

yoadmin

Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για τα Προϊόντα Self Tanning

yoadmin

Κρέμες Αδυνατίσματος – Μύθος ή Αλήθεια;

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ