Υγεία & Ομορφιά
Image default
Καλοκαίρι

Πώς θα Αντιμετωπίσετε το Ηλιακό Εξάνθημα;

Το ηλιακό εξάνθημα είναι μια καλοήθης αντίδραση από τον ήλιο που οφείλεται κυρίως στη UVA ακτινοβολία και τις περισσότερες φορές συνοδεύεται από κοκκινίλα, φαγούρα και ελαφρύ τσούξιμο.

Προσβάλει κυρίως γυναίκες από 15-35 ετών, και εμφανίζεται μετά από τις πρώτες μέρες έκθεσης στον ήλιο την άνοιξη και το καλοκαίρι, ενώ υποτροπιάζει σχεδόν κάθε χρόνο συνήθως με σοβαρότερα συμπτώματα.

Εξάνθημα από τον Ήλιο

Το ηλιακό εξάνθημα εκδηλώνεται μόνο σε περιοχές που εκτίθενται στον ήλιο, όπως το ντεκολτέ, οι ώμοι ,οι βραχίονες και το πάνω μέρος των χεριών. Δεν προσβάλει το πρόσωπο.

Τα εξανθήματα από τον ήλιο φεύγουν σε 8 με 10 μέρες και δεν αφήνουν ίχνη, αρκεί κι εσείς να είστε προσεκτικοί.

Για να αντιμετωπίσετε τη φαγούρα και τον ερεθισμό μπορείτε να ζητήσετε από τον Φαρμακοποιό σας να σας συστήσει κάποια αντιφλογιστική κρέμα που θα χρησιμοποιείτε πρωί και βράδυ.

Προσοχή!
Τα σημεία όπου έχουν εμφανιστεί τα εξανθήματα, και μέχρι αυτά να εξαφανιστούν, θα πρέπει να είναι καλυμμένα με ρούχα, όταν ξαναβγείτε στον ήλιο.

Ο ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να επιδεινώσει την κατάστασή τους, ανεξαρτήτως της θεραπείας που ακολουθείτε.

Ηλιακό Εξάνθημα

Επειδή το δέρμα σας έχει ευαισθησία στον ήλιο, θα πρέπει να φοράτε αντηλιακό με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας (50+) κάθε φορά που βγαίνετε στον ήλιο, κι όχι μόνο στην παραλία.

Ο Φαρμακοποιός σας μπορεί να σας συστήσει και κάποια συμπληρώματα διατροφής με καροτενοειδή, βιταμίνες Α, Ε, φλαβονοειδή ή και αντιοξειδωτικά ένζυμα για να αποφύγετε τυχόν υποτροπές.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρύο Ντους – Γιατί Πρέπει να το Εντάξετε στις Καλοκαιρινές σας Συνήθειες

d.tsagkrinos

Προλάβετε την Αφυδάτωση Ενόψει του Καλοκαιριού

yoadmin

Δυσκοιλιότητα το Καλοκαίρι – Πώς θα την Αποφύγετε

Bάνα Νικολαίδου

Πώς θα Προστατευτείτε από τις Γυναικολογικές Λοιμώξεις το Καλοκαίρι

Bάνα Νικολαίδου

Αντιμετωπίστε τον Καύσωνα

yoadmin

Ερωτήσεις και Απαντήσεις για Ασφαλές Κολύμπι στη Θάλασσα

d.tsagkrinos

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ