Υγεία & Ομορφιά
Εξάνθημα από τον Ήλιο
Καλοκαίρι

Πώς θα Αντιμετωπίσετε το Ηλιακό Εξάνθημα;

Το ηλιακό εξάνθημα είναι μια καλοήθης αντίδραση από τον ήλιο που οφείλεται κυρίως στη UVA ακτινοβολία και τις περισσότερες φορές συνοδεύεται από κοκκινίλα, φαγούρα και ελαφρύ τσούξιμο.

Προσβάλει κυρίως γυναίκες από 15-35 ετών, και εμφανίζεται μετά από τις πρώτες μέρες έκθεσης στον ήλιο την άνοιξη και το καλοκαίρι, ενώ υποτροπιάζει σχεδόν κάθε χρόνο συνήθως με σοβαρότερα συμπτώματα.

Εξάνθημα από τον Ήλιο

Το ηλιακό εξάνθημα εκδηλώνεται μόνο σε περιοχές που εκτίθενται στον ήλιο, όπως το ντεκολτέ, οι ώμοι ,οι βραχίονες και το πάνω μέρος των χεριών. Δεν προσβάλει το πρόσωπο.

Τα εξανθήματα από τον ήλιο φεύγουν σε 8 με 10 μέρες και δεν αφήνουν ίχνη, αρκεί κι εσείς να είστε προσεκτικοί.

Για να αντιμετωπίσετε τη φαγούρα και τον ερεθισμό μπορείτε να ζητήσετε από τον Φαρμακοποιό σας να σας συστήσει κάποια αντιφλογιστική κρέμα που θα χρησιμοποιείτε πρωί και βράδυ.

Προσοχή!
Τα σημεία όπου έχουν εμφανιστεί τα εξανθήματα, και μέχρι αυτά να εξαφανιστούν, θα πρέπει να είναι καλυμμένα με ρούχα, όταν ξαναβγείτε στον ήλιο.

Ο ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να επιδεινώσει την κατάστασή τους, ανεξαρτήτως της θεραπείας που ακολουθείτε.

Ηλιακό Εξάνθημα

Επειδή το δέρμα σας έχει ευαισθησία στον ήλιο, θα πρέπει να φοράτε αντηλιακό με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας (50+) κάθε φορά που βγαίνετε στον ήλιο, κι όχι μόνο στην παραλία.

Ο Φαρμακοποιός σας μπορεί να σας συστήσει και κάποια συμπληρώματα διατροφής με καροτενοειδή, βιταμίνες Α, Ε, φλαβονοειδή ή και αντιοξειδωτικά ένζυμα για να αποφύγετε τυχόν υποτροπές.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς να Αντιμετωπίσετε τα Κουνούπια

yoadmin

Ερωτήσεις και Απαντήσεις για Ασφαλές Κολύμπι στη Θάλασσα

d.tsagkrinos

Οι Καλοκαιρινές Συνήθειες που Κάνουν Καλό στην Καρδιά

d.tsagkrinos

Πώς θα Επιλέξετε τα Κατάλληλα Γυαλιά Ηλίου για το Παιδί σας

Προσοχή στα Εγκαύματα από τον Ήλιο

Το Καλοκαιρινό Νεσεσέρ Ομορφιάς

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ