Υγεία & Ομορφιά
Φροντίδα

Πώς να Προστατέψετε το Παιδί σας από τις Ψείρες

Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία.

Με το που ανοίγουν τα σχολεία και πριν τις πρώτες ιώσεις που μεταδίδονται από το ένα παιδί στο άλλο, εμφανίζονται και οι ψείρες.

Συμβουλέψτε το παιδί σας σχετικά με το τι θα πρέπει να προσέχει στο σχολείο, ενώ εσείς θα υιοθετήσετε κάποιες συνήθειες σχετικά με την πρόληψή τους.

Τα κοριτσάκια με μακριά μαλλιά είναι σημαντικό να τα δένουν ψηλή αλογοουρά.

Εξηγήστε στο παιδί σας ότι θα πρέπει να αποφεύγει την άμεση επαφή με τα άλλα παιδιά στο σχολείο ή στη διάρκεια του παιχνιδιού.

Δηλαδή, να μην ακουμπάει το κεφάλι του στο κεφάλι κάποιου άλλου ή να μην το αγκαλιάζει έτσι ώστε να έρχονται σε επαφή τα μαλλιά τους.

Επίσης, δε θα πρέπει να ανταλλάζει με άλλα παιδάκια κορδέλες, στέκες, τσιμπιδάκια και λαστιχάκια μαλλιών, καπέλα, σκουφιά και κασκόλ το χειμώνα και όποια άλλα αντικείμενα έρχονται σε επαφή με τα μαλλιά.

Συμβουλέψτε το να μην κρεμάει το πανωφόρι του στο σχολείο σε κοινές κρεμάστρες μαζί με των άλλων παιδιών, αλλά να το κρατάει ξεχωριστά στην καρέκλα του χωρίς να ακουμπάει σε ρούχο ενός άλλου παιδιού.

Αν έχετε κοριτσάκι με μακριά μαλλιά προσπαθήστε να το πείσετε, ότι είναι σημαντικό να δένει τα μαλλιά του ψηλή αλογοουρά, ενώ υποσχεθείτε του ότι στο σπίτι και οπουδήποτε αλλού μπορεί να τα έχει ελεύθερα.

Αν το παιδί σας φιλοξενηθεί στο σπίτι κάποιου φίλου του, βεβαιωθείτε ότι δε θα κοιμηθούν κοντά.

Για να είστε διπλά ασφαλείς, μπορείτε να του δώσετε δικά σας σεντόνια μαζί του, δεν είναι κακό.

Αν έχετε κι άλλα παιδιά, εξηγήστε τους πόσο σημαντικό είναι να έχει το καθένα το δικό του χτένι στο σπίτι και να μην τα ανταλλάζουν μεταξύ τους.

Επίσης, δε θα πρέπει να ανταλλάζουν τις πετσέτες, τα καπέλα τους ή ό,τι άλλο φοράνε στο κεφάλι τους.

Το κάθε παιδί σας θα πρέπει να έχει τα δικά του.

Μια φορά την εβδομάδα ελέγχετε το κεφάλι του παιδιού σας σχολαστικά.

Τι να κάνετε εσείς

Μια φορά την εβδομάδα ελέγχετε το κεφάλι του παιδιού σας σχολαστικά.

Δώστε προσοχή στα σημεία πίσω από το αυτιά και το λαιμό του και χτενίζετε τα μαλλιά του με ένα λεπτό χτένι για να ξεχωρίζετε τις τρίχες καλύτερα όσο κοντά σε μήκος κι αν είναι.

Αν διαπιστώσετε ότι παρά τις προφυλάξεις το παιδί σας έχει ψείρες, χρησιμοποιήστε κάποιο ειδικό αντιφθειρικό σαμπουάν και λοσιόν χωρίς τοξικές ουσίες και χημικά, με ευχάριστο άρωμα και καταπραϋντική δράση.

Επειδή το παιδάκι σας πιθανότατα θα ξύνει έντονα το κεφάλι του, είναι σημαντικό οι ερεθισμοί του τριχωτού να υποχωρήσουν και το δέρμα να παραμείνει ενυδατωμένο και απαλό, απαλλαγμένο από ψείρες και κόνιδες.

www.y-o.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Parabens στα Καλλυντικά – Γιατί να τα Αποφεύγετε

Τα Οφέλη της Yoga στα Παιδιά

Πώς να Επιλέξετε Μάσκα για το Παιδί σας

Η Αξία του Βρεφικού Μασάζ

Βρεφικό Παράτριμμα ή Ερύθημα εκ Σπαργάνων

Οι Χρυσοί Κανόνες της Χορήγησης Φαρμάκου στα Παιδιά