Υγεία & Ομορφιά
Αντηλιακό για μωρά
Καλοκαίρι Φροντίδα

Πώς να Επιλέξετε Σωστά Αντηλιακό για το Μωρό σας

Η προστασία από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία είναι σημαντική αν το μωρό σας είναι κάτω από έξι μηνών και κάνει τώρα τις πρώτες του βόλτες.

Το δέρμα του είναι εξαιρετικά ευαίσθητο κι έτσι η επιλογή του κατάλληλου για τις ανάγκες του αντηλιακού δεν είναι εύκολη.

Αν το μωρό είναι κάτω από έξι μηνών, δε συνιστάται η χρήση αντηλιακού.

Το δέρμα του είναι ευαίσθητο και μπορεί να εμφανιστούν σε αυτό εξανθήματα ή να υπάρξουν παρενέργειες από τις χημικές ουσίες που περιέχει το αντηλιακό.

Τα μωρά αυτής της ηλικίας χρειάζονται σκιά, ανοιχτόχρωμα προστατευτικά ρούχα που δεν θα το ζεσταίνουν, καπέλο με γείσο και γυαλιά ηλίου.

Παιδιά και αντηλιακή προστασίαΑν το μωρό σας είναι πάνω από έξι μηνών χρειάζεται αντηλιακό επειδή οι βλαβερές ηλιακές ακτίνες UVA και UVB μπορούν να οδηγήσουν σε μακροχρόνια βλάβη του δέρματός του.

Μάλιστα μια δερματική βλάβη μπορεί να κάνει την εμφάνισή της από την ηλικία των τεσσάρων ετών οδηγώντας σε πρόωρη γήρανση, χαλάρωση και ρυτίδες, αλλά και σε πιο σοβαρές δερματικές παθήσεις.

Θα πρέπει να επενδύσετε σε ένα καλό αντηλιακό για μωρά ευρέος φάσματος που προστατεύει και από τις ακτίνες UVΑ και από τις UVΒ με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30.

Ο δείκτης προστασίας δείχνει το μέτρο προστασίας μόνο από τις ακτίνες UVB.

Για να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματος και των ματιών του μωρού, επιλέξτε ένα αντηλιακό με οξείδιο του ψευδαργύρου και διοξείδιο του τιτανίου.

Πρόκειται για δύο φυσικά φίλτρα με βάση αυτά τα μέταλλα που είναι πιο ήπια για το δέρμα του.

Για να ελέγξετε την αντίδραση του δέρματος του μωρού σας, απλώστε μια μικρή σταγόνα στο μπράτσο του και τσεκάρετε το σημείο εντός ενός ενός 24ώρου για σημάδια ερυθρότητας ή εξανθήματος.

Επίσης, δώστε προτεραιότητα σε ένα αντηλιακό που είναι ανθεκτικό στο νερό.

Μόνο ένα αντηλιακό που έχει παρασκευαστεί για 40 ή 80 λεπτά επαφής με το νερό χωρίς να αλλάξει ο δείκτης προστασίας του μπορεί να είναι ανθεκτικό ή πολύ ανθεκτικό στο νερό.

Τα αντηλιακά για μωρά που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι διαθέσιμα σε μορφή λοσιόν, σπρέι ή κρέμας.

Θεωρείται ότι η λοσιόν είναι περισσότερο αποτελεσματική καλύπτοντας μεγάλα τμήματα του σώματος.

Τα αντηλιακά σε σπρέι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατευθείαν στο πρόσωπο, καθώς το παιδί μπορεί να τα εισπνεύσει κατά την εφαρμογή.

Πάντως, μη βασίζεστε μόνο στο αντηλιακό για την προστασία του παιδιού σας από τον ήλιο.

Αρχικά θα πρέπει να αποφεύγετε την έκθεσή του στον ήλιο τις μεσημεριανές ώρες.

Τα ελαφριά προστατευτικά ρούχα που καλύπτουν τα χέρια και τα πόδια του, ένα φαρδύ καπέλο που σκιάζει το πρόσωπο και τον λαιμό του και ένα καλό ζευγάρι γυαλιών ηλίου είναι τα καλύτερα προστατευτικά μέτρα.

Τέλος, εφόσον το αντηλιακό είναι απαραίτητο, εφαρμόζετε στο παιδί σας αρκετή ποσότητα κάθε δύο ώρες ή συχνότερα αν το βάζετε στο νερό.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εσείς Ετοιμάσατε «Φαρμακείο» για τις Διακοπές σας;

Αντηλιακά με Χρώμα – Πόσο Αποτελεσματικά Είναι;

Μικρά Αγόρια και Κορίτσια στον Ήλιο

Πώς θα Κοιμηθείτε Καλά τις Νύχτες με Καύσωνα

Φροντίδα

Αντιμετωπίστε τον Καύσωνα